Ik wil eens wat vertellen over hoe ik denk. Ieder mens speelt de hele dag bij wijze van spreken een bandje af in zijn hoofd, dit zijn gedachten die je de  hele dag hebt, bij mij waren het woorden als; je bent niets waard Wander, je deugt niet, jij bent niet te vertrouwen, vies flikkertje, vuile pisnicht, stinkhomo, mensen moeten jou niet,  nee, niet best wat er de hele dag in mijn hoofd rondspookte, ik moest het veranderen, er moest een ommekeer  in mijn hoofd komen, ik heb er jaren aan gewerkt om dit anders te krijgen, ik moest ook drinken van die gedachten, ik moest er harddrugs van gebruiken, ik moest ervan blowen en mezelf helemaal naar de kloten helpen, zelfmoordgedachten waren er ook veel.

Op mijn 45 ste kwam de ommekeer, ik kreeg andere stemmen in mijn hoofd, ze waren liever, ze waren leuker, ze waren mooier, ik kreeg gedachten van positief denken, mijn bandje die draaide begon dingen te zeggen als; Wander, je lichaam is een tempel die je lief en zorgzaam moet behandelen, drank en drugs zijn niet goed voor je Wander, ben eens wat liever voor jezelf en je gedachten, mensen zijn in je geinteresseert , mensen accepteren je wel, ze moeten je wel, Wander wat ben jij een mooi mens, er gebeurde iets in mijn hoofd, ik ben toen gestopt met de harddrugs en alcohol, blowen doe ik nog wel, maar ik was mezelf gewoon aan het vernietigen.

Om te leren positief denken moet je heel veel laten, en doen, ik ben gaan sporten en bewegen, gezond eten en drinken, ik heb nu heel andere gedachten en daar ben ik zo blij mee, ik kom wekelijks op de radio en dat is zeer positief, het geeft mij goeie gevoelens, mijn site geeft mij ook hele goeie gevoelens, en het sporten en afvallen en goed eten en drinken doet ook een hele hoop met mij, ik wil nog 6 kilo afvallen en dan weeg ik 84 kilo, dat is mijn streefgewicht . Och wat heb ik slecht in mijn vel gezeten, maar ik kreeg nog een kans om iets te maken van mijn leven, ik ben nu 49, nooit gedacht dat ik dat zou halen, maar goed, ik leef nu wat gezonder, ik rook nog veel, maar ja, ik zit nu lekker in mijn velletje, zo zie je maar dat je als mens kan veranderen, maar alledaags in bv de winkel, denk ik ook positief, als ik bv gelijk aankom met iemand bij de kassa, laat ik hem of haar voorgaan, ik heb geen haast, je kunt ook ruzie gaan maken en perse als eerste willen en de discussie aangaan, maar ik niet, relaxed !
Ik probeer ook voor iedereen een lach te hebben, meestal krijg ik er dan een terug, is ook heel positief om een lach om je gezicht te hebben, ik moet er echt op letten dat ik niet te boos en kwaad kijk, in de spiegel oefen ik vaak een lach, doet Roy Donders ook hihi

Wat mij ook positief maakt is dat ik zeer dankbaar ben elke dag dat er water uit mijn kraan komt, en dat ik warm water heb en mijn eigen kan wassen, deze gedachte  maakt me blij, net als in de supermarkt en ik producten kan kopen, een heerlijke gedachte, we hebben het te goed met zijn allen, en maar klagen, nee mensen, we hebben het goed, moet je eens kijken hoeveel producten er in de schappen van de supermarkt liggen? Heel veel mensen hebben die luxe niet, dat ik alles kan kopen daar wat ik maar wil, jeetje wat maakt die gedachte mij altijd weer blij.

als ik kleren ga halen ook, kun je kiezen uit zoveel, heel duur, heel goedkoop, veel keuze , en ook zo mooi die kleren, en als ik dan wat nieuws heb gekocht ben ik zo blij als een kind, ja dan ben ik heel even heel gelukkig, rondkomen van mijn uitkering is een topsport, als ik dan aan het eind van de maand wat over weet te houden ben ik ook heel gelukkig, kortom beleef ik nu geluksmomenten die niks kosten, het zijn puur je gedachten, je zou misschien zeggen waarom of ik het niet over een man in mijn leven heb? Ik weet niet of een vriend bij mij wat kan toevoegen, ik heb in de liefde weinig geluk gehad, ik heb wel wat vriendjes gehad maar dat was niet je van het, ik ben wel op zoek naar een partner, maar ik moest eerst van mezelf houden en mijn gedachten op orde hebben, nu zou ik een vriend wel aankunnen.

Tja, positief denken, wie wil dat nou niet, nou ja, ikke, ik wil positief door het leven gaan, mijn moeder die niet meer leeft, familie die geen donder om mij geeft, tja en dan positief denken is ontzettend moeilijk, toch wil ik het, een boek uitbrengen, mensen helpen om van hun verslavingen af te komen, nog genoeg te doen voor mij. Ik groet ook iedereen waar ik oogcontact mee heb, meestal geef ik dan een lach en een knipoog, het zijn die kleine dingen die het doen.

Mijn vrienden die ik nu heb maken me ook blij, het zijn hardwerkende mensen die positief door het leven gaan, ja dat maakt ook blij.

Wat ik ook elke dag doe is in de spiegel kijken en dan tegen mezelf zeggen dat ik van me hou, ik geef mezelf dan een zoen, het werkt zeer goed, ik laat me door niemand meer geestelijk en lichamelijk mishandelen, mensen moeten lief zijn tegen mij.

Ja positief denken is heel belangrijk, zoals al mijn afspraken nakomen die ik gemaakt heb vind ik ook heel belangrijk, als ik aan het eind van de week al mijn afspraken weer ben nagekomen voel ik mijn eigen ook gelukkig.

Wat mij ook gelukkig maakt is verse groenten eten, goedkoop en lekker, ik ben dol op groenten, ik eet er wel vier ons per dag van het werkt echt tegen depressies , ik voel mijn eigen er stukken beter door in mijn hoofd, het is bewezen dat gezond eten tegen depressies werkt, in combinatie met veel bewegen.

Ik beleef heel veel geluksmomenten op een dag zo, dankbaar leven is heel belangrijk, nederig zijn voor het leven is heel belangrijk, als je een dak boven je hoofd hebt, je genoeg te eten en te drinken hebt dan moet je gelukkig zijn, liefde? ja, liefde van een ander krijgen is heel belangrijk, maar lief zijn voor jezelf en al je gedachten is veel belangrijker, mijn mening is dat als je van jezelf houdt, er vanzelf iemand in je leven komt die houdt van jou omdat je van jezelf houdt, kortom, wil je liefde beleven, doe het nu, niet ja-maar, gewoon beginnen met houden van jezelf en je omgeving, ik ga heel liefdevol om met mijn gedachten, ik heb me lange tijd niet goed gevoeld, ik had verkeerde gedachten in mijn hoofd.

Ik heb nog heel veel wensen en idealen, zo wil ik een bundel uitbrengen, ik wil ooit weer naar Texel, ik wil nog een keer naar Amsterdam, ik wil een vaste partner, ik wil nog mijn huis pimpen, zo heb ik nog heel veel dingen die ik wil, ik wil ook zo lang mogelijk leven, oud worden, nog heel veel mooie gedichten maken en liedjes schrijven, je moet wensen hebben, je moet jezelf een reden geven om te leven, ik had ook nooit gedacht dat ik zo ver zou komen, gewoon door de radio op te bellen met de vraag of ik reclame mocht maken voor mijn site, nu bijna voor de 75 maal, ik ben trots op mezelf. Mijn vader had me na het overlijden van mijn moeder, nu meer dan vier jaar geleden, niet gebeld, toen ik op de radio sprak over dat mijn moeder niet meer leeft, en dat mijn familie geen barst om mij geeft, belde mijn vader me twee dagen, maar ik heb hem niet te woord gestaan, ik weet wel wat ie wou zeggen? Je familie te schande maken! je hebt een goede opvoeding gehad Wander, je hebt een paar corrigerende tikken gehad, meer niet, rot op vent ik wil geen contact meer met die man, corrigerende tik, haha, rot op tot bloedens toe mishandeld zou je bedoelen, dat levert mij ook positiviteit op, ik ga niet meer met mensen om waar ik niet mee door een deur kan, er zijn een paar mensen overgebleven waar ik mezelf bij kan zijn, het zijn er niet veel, maar ik ben tevreden, ik laat me door niemand meer mishandelen, dat is een basishouding die ik heel lang niet gehad heb, als je bent mishandeld in je kinderjaren is het net of je een bordje op je hoofd hebt met mishandel mij maar, ik liet me ook door iedereen naar beneden halen, het maakte mij niks uit, nu wel hoor, ik ga er tegenin, ik pik het niet meer.

Ik moet trouwens weer wat kleingeld in mijn portemonnee doen, ik geef een dakloze  wel eens wat centjes, wist je trouwens dat ze voor hun opvang moeten betalen, kost ze iets van 7 euro per nacht, dat weten heel veel mensen niet, maar dat hoort ook bij mijn positief denken, eens wat weggeven aan iemand, ik neem er speciaal een paar losse centen voor mee.

morgen weer op de radio, ik heb wel weer wat te praten met Rob, ik mag hem graag en kan goed praten met hem, ik wil het dit keer over positief denken hebben en dat ik gewoon een goed mens wil zijn,, ik wou kleur in mijn leven brengen, nou, en wat doe ik, schrijven en gedichten maken, elke week met een gedicht op de radio, zeer positief voor mij, en ik wordt gelezen nu eindelijk, heerlijk man, ik wou kleur bekennen in mijn leven, ik wou een reden hebben om voor te leven, ik wou openlijk over mijn gevoelens praten, ik wil een bepaalde sfeer creëren  met mijn schrijven, een lach en een traan, als je mag zijn wie je bent is een heel groot geluk, ik ben een beetje apart, maar wel lekker hihi , hier ga ik het allemaal met Rob over hebben morgen, ook of dat we allemaal hetzelfde moeten denken, ik ben gewoon van mezelf gaan houden, ik wou een reden hebben om voor te leven en dat is mijn schrijven , ik kom nooit onbeslagen ten ijs, ik bereid me in mijn hoofd altijd voor met waar ik het over ga hebben met Rob, moet ook wel want het is radio ja?

Ik heb weer een heel mooi gedicht voor morgen. Ik ga straks 10.000 stappen maken, dat probeer ik iedere dag te doen, van wandelen krijg ik creatieve gedachten , ik denk de hele dag aan wat en waar ik over kan schrijven, ik heb de hele dag teksten in mijn hoofd, als ik droom , droom ik over een nieuw gedicht, heerlijk man eigenlijk mijn leven zo.

Het is echt een manier zoeken om mijn leven kleuriger te maken, oh ja ! ik moet mezelf in de spiegel weer effe aanmoedigen dat ik mooi ben en trots op mezelf moet zijn, ik moet kijken wat ik al heb bereikt.

Ik heb geestelijke klappen gehad, en daar moet ik het mee doen , het is niet anders. Rob was er trouwens niet afgelopen zondag, Sophie was er, we hebben een leuk gesprekje gehad

 

11-11-2020

En ik kom nog steeds op de  radio, al voor de 110 maal, ik ben zo trots op mezelf, bijna 11.00 bezoekers, maar dat kan nog wel wat meer, maar ik ben wel tevreden, ik ga vrolijk door

 

7-01-2022

 

ik ben in totaal 162 keer op de radio geweest, het was een mooie ervaring. maar nu, wat moet ik nu? meer dan 15.000 bezoekers op mijn site, het werd me op het laatste ook een beetje teveel hoor, ik moest, zonder begeleiding of mediatraining mezelf maar zien te redden, het werd me op het laatste ook een beetje teveel hoor, ik ben op het juiste moment gestopt, ik ben geen een keertje gebeld door mijn familie, helemaal niks, en dat neem ik ze zo kwalijk, dat ik geen contact met hun meer wil, positief blijven denken, ik heb zoveel geschreven dat ze niet meer om mij heen kunnen, ja, door me af te schilderen als gek, of verslaafde, maar ik heb al veel mooie gedichten mogen maken, daar moet ik mijn focus weer op gaan leggen, toen ik nog op de radio was maakte ik meer dan zes gedichten per week, die kant moet ik weer op, maar dan in de vorm van een liedje, ik moet zo schrijven dat je er een liedje van kan maken, heb ik al gedaan volgens mij, het kan goed gaan, en het kan fout gaan, het is positief, of het is negatief, er gebeurt zoveel in de wereld waar ik allemaal over kan schrijven, nu het WK, alle soorten crisissen , ik moet de draad weer op zien te pakken, ik heb een heel mooi gedicht gemaakt over een legersoldaat, heb heel veel ideeën in mijn hoofd, nu ben ik erachter gekomen hoe alleen een mens zich kan voelen, nu heb ik geleerd wat mensen werkelijk zijn, het zijn monsters, ze doen ook maar wat omdat ze gewoonweg niet anders kunnen, maar enkelen blijven mooi, ondanks wat er met hen wordt aangedaan, ik blijf geloven in mooi willen zijn