Ik heb een hele lap tekst gewist met mijn stomme kop, ik was bezig met het opschrijven met hoe het mij vergaat dat ik probeer te stoppen met alcohol, ik dronk vier traitjes bier per week, meer dan 50 liter per week, in de vier weken dus 200 liter, ik bleef maar naar de winkel gaan om bier te halen, ik zat op hoogtijdagen op 16 halve liters per dag. Ik rook ook nog eens vier pakjes shag per week, is 16 a 18 per maand, is meer dan een kilo shag per maand, daarbij blow ik ook nog twee gram per dag, wiet, ja ik ben erg verslavingsgevoelig, ik heb ook een speedverslaving gehad, dan snoof ik meer dan een gram pep per dag, daar ben ik inmiddels meer dan twee jaar vanaf, ik ben door een hel gegaan met het afkicken. ik ben nu 12 dagen gestopt met de alcohol en ik ben door een hel gegaan, stemmingswisselingen, stemmen in mijn hoofd, echt niet normaal meer. Ik ga er hulp bij zoeken, of dat heb ik al gedaan, over een week heb ik een gesprek met een mevrouw die is gespecialiseerd  in verslavingen..

Dat ik zoveel ben gaan drinken heeft meerdere oorzaken, ik heb een turbulente jeugd gehad waar veel in is gebeurt, ik ben geslagen door mijn vader en mishandeld , zo een keer moest en zou ik gaan zwemmen, ik was grieperig en koud en had niet zo zin in zwemles, mijn vader sloeg en schopte me tot in het kleedhokje, ik moest en zou zwemmen, daar stond ik hoor in mijn zwemslipje, rillerig koud en dikke tranen in mijn ogen, echt niet leuk, mijn vader heeft me ook een keer tegen een deur aangesmeten , ik had over mijn hele rug een bloeduitstorting , toen ik op school me aan het omkleden was en de meester mij vroeg hoe dat kwam , zei ik, dat ik me gestoten had. mijn vader heeft mijn arm bijna een keer gebroken, een tand door de lip geslagen. Ik had een keer een woedeaanval, mijn vader wist er wel raad mee, die zette me met kleren en al onder een koude douche, mijn vader was een tiran in die tijd, er is wel meer gebeurd, zo sloeg mijn vader een keer een pan macaroni uit mijn moeder haar handen, en dat schreeuwen en gescheld, echt niet normaal meer.

Ik was een jaar of vier , ik stak de prullenbak in de fik terwijl iedereen nog op bed lag, mijn moeder ontdekte het gelukkig, anders was het hele huis afgefikt. Met mijn zus had ik altijd ruzie, ik schoot haar pluimpjes in haar been met een luchtdrukpistool, ik pestte haar heel veel, zo had ik een keer punaises in haar bed gelegd, en een dienblad met water, toen ze in bed ging liggen werd ze gestoken en werd ze nat, ik heb mijn zus wat gepest, het ging nooit normaal bij ons thuis, er werd veel geschreeuwd en we pesten elkaar heel erg.  Mijn zus heeft toen ik een klein jochie was, de klep van de wc op mijn piemeltje gegooid, ik bloedde erg, en ze heeft me een keer met een mes op mijn bovenkant van mijn hand geslagen, omdat ik een stuk worst van haar bord jatte, ik pestte haar ook altijd dat ik haar door de wc kon spoelen en dat ze er dan niet meer was, ik duwde haar naar het toilet, en toen heeft ze mij met hoofd door een raam gedrukt, bloeden man !

Ik kreeg in de ochtend voordat ik naar school ging een klysma, ik had poepproblemen, ik heb tot mijn elfde in mijn broek gepoept en tot mijn zestiende in bed geplast, maar ik had dus een klysma gekregen, en toen had ik het eerste uur sport, ik liep door de sportzaal en overal lag er poep, het was van mij, ik liep helemaal leeg, ik schaamde me erg, en de meester zette mij onder de douche, ik heb het hem uitgelegd dat ik een klysma had gehad, de meester heeft mij toen voor de klas gezet en ik heb het de klas uitgelegd , achteraf ben ik daar heel blij om geweest.

Er is wel zoveel gebeurd in mijn jonge leventje, ik ben al heel vroeg met de alcohol begonnen  . Ik had zes maand aan tekst kwijt gemaakt, ik wist niet hoe ik het terug kon halen, dus begin ik weer opnieuw. Ik ben vandaag dag 12 van de alcohol af, ik heb hele harde gillen in mijn hoofd en stemmen die zeggen ; gebruik je maar naar de kloten, hele dagen dronk ik bier, het was echt niet normaal meer, ik heb het ergste hopelijk nu gehad. Ik heb een zoutverslaving gehad, een suikerverslaving, ik at de hele dag door snoep en chocolade, wel een kilo per week, echt niet meer normaal, ik heb diabetes dus mag ik helemaal geen suiker meer hebben, binnenkort ga ik weer naar de dokter voor een test, bewegen , bewegen en nog eens bewegen daar gaat het bij mij om draaien, en zeven kilo afvallen nog, dan ben ik er in totaal 20 kwijt. ik heb net mijn verjaardag gevierd en heb ik geen druppel drank gehad, ik vond het wel leuk om zo nuchter te zijn, er was een vriend van mij die 12 blikjes Grolsch had gedronken en vijf halve liters, hij was een partijtje dronken.

 

 Ik heb ook een seksverslaving gehad, ik heb meer dan 27 jongens  ontmoet via de chat, pijpen, neuken, likken, tongen, rimmen, alles er op en er aan, nu heb ik zeven jaar al geen seks meer gehad. Ik was bevriend met een jongen, en op een gegeven moment kregen we seks met elkaar, ik moest hem verwennen en bij mij deed ie niks, dat stond me niet aan, maar op een gegeven moment zit ik met hem bij een plas en zegt ie zo;kijk daar een leuk geil meisje, ik zag alleen een heel jong meisje van zes in het water, dus zeg zo tegen hem; ik zie alleen dat meisje van zes, zegt ie zo; die bedoel ik ook, ik ben gelijk met hem gestopt, hij bleek een pedo te zijn.

Zo heb ik ook het vaatdoekverhaal.

 Er kwam hier een keer een jongen die mij pijpte, maar hij wou ook mijn kontje likken, zegt ie zo ; haal eerst effe een lapje door je kont, zo gezegd zo gedaan ik naar de keuken en pakte een vaatdoekje en maakte er mijn kont mee schoon, we gingen weer seksen en hij begon mijn gaatje te likken, zegt ie in een keer;  pppffft, pppffffttt, ik heb allemaal broodkruimeltjes in mijn mond zitten, ik had met dat vaatdoekje de broodkruimeltjes van de tafel geveegd .

Zo ook een keer een jongen, die moest ik anaal verkrachten, hij liep in een slipje van zijn moeder en hij vroeg mij of ik samen met zijn moeder en hem seks wou hebben? Ik schrok me rot, wat een vreemde vogel. 

Zo heb ik ook een keer een seksverslaafd vriendje gehad,, die kon wel zes keer op een dag seks hebben, voordat hij een keer bij mij kwam had ie al met drie mannen gesekst , het enige wat we deden was neuken, drie jaar lang elke dag een keer bijna, dat ging ook niet goed. Vandaag dag 13 dat ik zonder alcohol ben, het is erg moeilijk, ik droomde dat ik dronken was, ik droom veel over gebruiken, ik zat op 50 liter per week he, meer dan een fust per week, 200 liter in de maand, echt niet meer normaal, ik moest stoppen anders zou ik mijn eigen dood zuipen. Ik ben ook op mijn voeding gaan letten, ik wil gezond eten, laatst heb ik stamppot boerenkool gemaakt, twee zakken boerenkool 2 euro, zak aardappelen 3,50, zakjes kruiden en jus 3 euro, en spekjes 1,50, was ik voor een tientje klaar, haal ik er vier porties uit, kost me een maaltijd 2,50, gezond eten kost bijna niks, laatst had ik 50 cent worteltjes, aardappels erbij en een stukje vlees, was ik voor 1,50 klaar. Ik ben veel gaan bewegen, zwemmen, fitnes, wandelen en fietsen, ik wil afvallen, is ook beter voor mijn suiker.

Ik was laatst in een beddenwinkel om samen met een vriendin voor een bed te kijken voor haar, liepen we zo wat door de winkel en ik ging op een bed liggen, kwam er een winkelbediende aan die aan mij vroeg of ze wat voor me kon betekenen, ik zo; wil je naast me komen liggen om het bed uit te testen? ze begon te lachen en zei ; laten we dat maar niet doen.

Ik ben nu aan het afkicken van de alcohol, het giert door me heen, ik mis de hele dag iets, ik hou nu tijd over nu ik niet meer drink, het is nu zondagochtend en normaal dronk ik nu bier, nu ga ik zo zwemmen 20 baantjes. Ik moet mijn week weer plannen, doordeweeks ga ik naar een talentenstudio waar ik kaartjes maak, daar ga ik tweemaal heen, verder ga ik een keer naar een wijkboerderij om de dieren te verzorgen. Morgen is het dag 14 en ga ik fitnessen en zwemmen 20 baantjes, ik ga ook mijn weekboodschappen halen morgen, maak ik altijd een lijstje voor want dan neem je altijd de juiste producten mee.

 

 

 Dat ik zoveel ben gaan drinken heeft een oorzaak, ik voelde mijn eigen nooit goed, er was wat met mij aan de hand, ik heb duidelijk een ziektebeeld, ik heb twee jaar interne psychotherapie gehad, daar heb ik veel mogen leren van mezelf, ik werd manisch depressief verklaard , en ik had een psycho auditieve stoornis, en was bipolair, dat was op mijn 24 ste , nu ben ik 47 en ben me er nu pas van bewust wat het inhoud , ik heb grootheidswanen, ik kan of heel lang slapen of ik slaap helemaal niet, ik heb moeite met relaties , ik vluchtte in een seksverslaving, ik was harddrugsverslaafd , ik ben verslaafd aan wiet en aan sigaren en tabak, ik had psychotische klachten, ik was continu depressief  en de hele dag door dodelijk vermoeid, ik had nergens geen belangstelling meer voor, ik had slaapproblemen, hele nachten wakker liggen, en die stemmingswisselingen! echt niet normaal meer, ik wou toen heel graag dood. Ik had sombere periodes en fantaseerde veel over de dood, ik had ook de hele dag stemmen in mijn hoofd die me dwongen om alcohol en drugs te nemen, ja met mij is echt iets aan de hand, nu ik me er bewust van ben kan het genezingsproces  beginnen, alhoewel genezen? ik denk dat ik er mee moet leren leven, godverdomme zijn klotenzooi , wat is het ook allemaal wat?

 

 

 

 

Ik ben inmiddels een maand gestopt met de alcohol, ik heb drie terugvalletjes gehad, maar het gaat goed al heb ik vandaag een mindere dag, ik voel mijn eigen niet zo best, ik heb een nachtmerrie gehad waarbij ze me met een ijzeren staaf met een scherpe punt in mijn poepgaatje drukten, iedereen liep met messen en wilde mij neersteken, het was een klotennacht Ik voel mijn eigen gewoon niet geaccepteerd en daar  zit ik mee  . Ik heb trouwens in heel veel praatgroepen gezeten en daar heb ik weer leren praten, ik kon jaren lang niet echt goed meer praten, laat staan om contact te maken ik zat er erg mee, ik wou dat ze mij eens accepteerden, ik wordt [nog] niet gelezen en daar baal ik best van, ik moet meer reclame maken voor mijn site, ik heb nog iets van 2300 flyers die ik heb laten maken, ik ga ze denk ik met bevrijdingsfestival in Zwolle weer uitdelen, dat had ik al een keer gedaan maar toen voelde ik me zo slecht, ik dacht steeds, zie die Wander toch, hij wil ook bekend worden hoor, nou ja, dit jaar ga ik het weer proberen.

Ik vind echt dat ik een verhaal te vertellen heb die ik graag wil delen met de Wereld, ach ooit zal het wel eens komen. Ik doe nu elke dag buikspieroefeningen thuis en dat helpt echt, ik ben alweer een kilo afgevallen en zit nu op 92 kilo, nog zeven te gaan, ik wil uiteindelijk 85 kilo wegen en ben dan meer dan 20 kilo in totaal afgevallen. Vanavond heb ik stamppot spitskool met spekjes en een hamlapje, er komt een vriend van me eten. Het gaat trouwens steeds beter met sociale contacten, ik ben elke dag wel onder de mensen, zometeen ga ik naar een wijkboerderij en ga ik de dieren te eten en te drinken geven, er werken daar fijne leuke mensen en ik mag er graag komen, al heeft het wel gesneeuwd en is het glad en heb ik een gekneusde knie, ik ga wel heen. 

Ik heb trouwens een hele rare dwangneurose, als ik op de fiets zit en over het fietspad fiets hier bij mij, moet de rechtertrapper omhoog staan bij een put, ik tel ook mijn voetstappen op de tegel en bij tien moet ie op een hele tegel komen, ik heb wel meer dwangneuroses,  zo moet alles in huis op zijn plaats staan of liggen, alles heeft zijn vaste plek in mijn huis, ik schuif alles steeds weer op zijn plaats als het is verplaatst haha Ik weet niet of ik het al heb opgeschreven maar ik heb een ernstige zoutverslaving gehad, overal deed ik extra zout op, ik heb ook een suikerverslaving gehad, ik at meer dan een kilo chocolade per week, en deed overal extra veel suiker in , echt niet normaal. Ik heb ook heel veel energiedrankjes gedronken, hier was ik ook zeer verslaafd aan, ik kon er niet zonder, zo ook mijn cola verslaving, ik moest de hele dag cola drinken, ik heb wel zoveel verslavingen gehad in mijn leven, nu ben ik nog zeer verslaafd aan de wiet, ik zit bijna nu op twee gram per dag, dit wil ik ook nog aanpakken. 

Ik ben trouwens heel schoon in huis, ik heb een net en opgeruimd huisje, ik woon hier zeer tevreden en heb het hier erg naar mijn zin. Ik beweeg momenteel heel veel, ik fitnes zwem wandel en ik fiets, bewegen is zo goed voor mij, ik voel me er goed door en zit hierdoor lekkerder in mijn vel, ik sta ook op dieet, elke dag verse groenten en gezond eten, vanmorgen had ik een kom yoghurt met haver, ik heb ook beschuit en crackers, ik heb bruin brood en afbakpistoletjes , ik heb fruit, zo eet ik elke ochtend wat anders, met avondeten net zo, ik eet elke dag iets anders, ik eet geen of zo min mogelijk suiker, ik mag wel iets suiker hebben want dat verbranden mijn spieren wel weer, de kilo's vliegen er af, als ik zo doorga zit ik zo op mijn streefgewicht.  Nou, ik stap zo op de fiets en dan ben ik vanmiddag weer terug doeoei

 

 

 

 

Het was ijskoud vanmorgen, al het water van de dieren was bevroren, ik heb de geitjes en de schapen te eten en te drinken gegeven. en heb de kippen verzorgt  en het hok schoongemaakt, ik heb elke dag wel wat te doen en daar ben ik zeer blij mee, ik zou niet hele dagen thuis willen zitten hoor. Morgen zouden mijn huishoudelijke medewerkster en ik mijn huis gaan schoonmaken, maar ze is helaas ziek. Mijn gekneusde knie gaat al stukken beter dus morgen ga ik weer bewegen, zwemmen 20 baantjes en een uurtje wandelen door de stad. Ondanks dat ik ziek in mijn hoofd ben doe ik wel heel veel, ik heb zojuist mijn zeil in huis goed geboend met een schuursponsje en chloor, en dat is erg opgeknapt, ja, ik kan nog wel wat. Wat ook een dwangneurose van mij is , is dat ik alles in mijn agenda schrijf, als ik bv de vogelhokken moet doen dan schrijf ik het erin , ik heb een hoofd als een vergiet en kan niks onthouden, ik zeg wel eens gekscherend dat mijn floppy vol is , en dat ik een nieuwe floppy in mijn anus moet steken haha nou ga ik zo koken en even een warme maaltijd nuttigen, ik heb vandaag alleen een kop yoghurt gehad en een plakje roggenbrood met kaas, dus ik lust wel wat. 

Ja zei er iemand bij de wijkboerderij; ik moest uitkijken met wat ik op internet zet, en dat ik er niet alles op moest zetten, mijn antwoord; rot op met dat gezeik, ik ben schrijver en wil het hele verhaal over mezelf vertellen, ik moet het gewoon, ik kan er niks aan doen, ik denk dat sommigen mij echt niks aan vinden, nou ja, ik ga gewoon ermee door. Vanavond komt er een goede film op die ik ga kijken, hij duurt tot iets van 11 uur, en dan ga ik naar bed, morgen weer een dag hoor...........

 

 

 

 Vroeger toen ik een jaar of 18 was, was LSD zeer populair, de zogenaamde aardbeitjes, dat was een klein zegeltje papier gedrenkt in de LSD , hier had ik er een paar van genomen, ik werd er helemaal leip van, wat een hallucinerende werking had het, ik tripte helemaal, ik werd er angstig van van dat gevoel en draaide een beetje door, ik had mijn eerste heftige angstaanvallen, ik lag op mijn bed en was compleet het padje kwijt, wat een nare ervaring was dat, die ik nooit meer zal vergeten.

Ik was heel jong en toen kwam mijn zus Monique met een tas vol wiet aan, we draaiden er een joint van en zo kwam ik in contact met wiet, ik was er zeer jong bij. Ik ga trouwens zo een uur fitnessen en een half uur zwemmen, dan ben ik anderhalf uur in beweging. Vanmiddag ga ik een eind wandelen, zo'n vijf kilometer, nou, dan heb ik wel weer genoeg beweging voor vandaag gehad dacht ik. Bewegen, bewegen en nog eens bewegen, mijn lichaam op een gezonde manier uitputten, nu niet door drank en drugs, maar voor dopamine, jeetje wat is dat een fijne stof, het maakt me blij en gelukkig. Als ik een half uur gefitnest heb gebeurd het al, dan voel ik me zo goed en sereen , mijn gedachten staan dan even stil en ik hoef nergens anders dan aan het sporten te denken, zeer positief allemaal .

Ik heb duidelijk een doel voor ogen, reclame gaan maken voor mijn site zodat  ik gelezen wordt, meer bekendheid krijgen is een doel, lekker in mijn vel zitten is mijn doel, 85 kilo wegen, en gezond eten en drinken. Het is heel belangrijk dat ik mijn doel voor ogen hou, ik wil een beroemde schrijver worden die iedereen wil lezen, het is nu net of ik het voor niets doe, maar eens zal ik gelezen worden.........Ik wordt door niemand gemotiveerd , zo van; mooi Wander wat je schrijft, door niemand, mijn vader noemde het waardeloze troep, al mijn broers en zussen vinden er niks aan, maar ik ga door, ik doe het dan maar voor mezelf. Ik sta er helemaal alleen voor, ik moet het zelf zien te rooien er is geen andere manier dan dat ik mezelf mooi moet vinden, daar begint het proces mee denk ik, dat ik mezelf ga waarderen. Ik heb een flyer in de bibliotheek van Zwolle opgehangen en ik heb de redactie van de Zwolse krant gebeld of ik met mijn site in de krant mag, kortom, ik ben wel bezig voor naamsbekendheid, ik wil graag gelezen worden en gewaardeerd worden  

 

 

 

 

 Ik heb mijn zus Monique wel zoveel gepest, zo een keer deed ik jeukpoeder op haar tampons,

ik had ook niespoeder die je op je bovenkant van je hand moest leggen en zo in de neus van haar moest blazen, ik blies het echter in haar ogen en dat brandde behoorlijk. Ik heb haar beschoten met een luchtdrukpistool met pluimpjes. Zo ook een keer had ik een pruik opgedaan en me verkleed als een oude enge vieze man, ik klopte op haar slaapkamerdeur,  en toen ze open deed, schrok ze zich rot. Zo ook een keer had ik punaises in haar bed gelegd, en een keer een dienblad met water erin onder haar laken gelegd, toen ze ging liggen werd ze geprikt en werd ze nat, ik heb haar wat gepest, achteraf heb ik er best veel spijt van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dit was Freekie, hij liep altijd met een flesje bier door Steenwijk, ik heb hem ook heel wat guldentjes gegeven om bier te halen, dan vroeg ie altijd; Botter? heb ie een guldentie voor me? Toen hij overleed belde mijn vader me op om te zeggen dat er een vacature voor mij  vrij was in Steenwijk, ik heb 25 jaar in Steenwijk gewoond.

 

 

 

 

 

 

 

Dit nam ik mee naar school

 

 

 

 

 

 

Dit was een paasontbijt een jaar geleden, waar ik samen met een vriendin van mij erg lekker van heb gegeten, ik vind het belangrijk om het gezellig te maken in mijn huis en het gezellig te hebben op zo'n dag!

 

Ik heb trouwens een paar hele goeie vrienden die ik regelmatig zie, ik ken ze al meer dan 22 jaar, ik kan niet zonder ze. Waar ik alleen nog naar op zoek ben is een jongen die mijn soulmate  wil zijn, een jongen waar ik verliefd op ben en samen leuke dingen mee kan ondernemen, ja ik mis het erg de liefde en de seks, het is nu 7 jaar geleden dat ik voor het laatst seks heb gehad, ik ben er weer aan toe, ik moet op zoek denk ik. Niemand is geboren om alleen te leven, een ieder heeft een ander nodig, dat ik nu best wel alleen leef, en ook regelmatig eenzaamheid voel, voelt niet fijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wou vorig jaar flyeren bij het bevrijdingsfestival om meer naamsbekendheid te werven, wou ik visitekaartjes laten drukken, die kosten echter iets van 10 cent per stuk, dus ik kwam bij die drukkerij en vroeg of ze visitekaartjes voor me konden maken, zegt die man zo; een flyer is toch veel leuker? Heb ik er 2500 laten maken, en dat is veel, ik heb vorig jaar maar iets van 40 uitgedeeld, toen ik aan het uitdelen was voelde ik me helemaal niet goed, het spookte maar door mijn kop heen, zie Wander hoor? hij wil ook beroemd worden pppfff het lukt je toch niet, het werd op een gegeven moment zo erg dat ik weer naar huis ben gegaan. Dit jaar op het bevrijdingsfestival wordt het anders, ik ga er nu denk ik de hele dag staan, ik wil gewoon meer gelezen worden, dat is mijn doel, ik vond en vind de flyer erg mooi geworden. Ik noem mijzelf levenskunstenaar, dat is ieder mens vind ik, alleen ik noem mijn eigen zo, dat is mijn titel, dokterandes in de weetnietkunde haha, ik ben ook maar een heel gewoon mens hoor, ik schrijf alleen, dat is trouwens mijn redding geweest, want als ik mijn schrijven niet had gehad, dan was het niet goed gekomen met mij denk ik nu.

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb elk jaar een echte kerstboom in huis staan, dat vind ik belangrijk want dat is een traditie die ik van huis uit heb meegekregen, mijn moeder en ik tuigden de boom altijd samen op  samen met mijn broertjes en zusjes

 

 

 

 Ik heb heel veel klappen gehad te verduren op mijn hoofd , en met name mijn gebit, als jonge jongen viel ik met mijn mond op een stenen traptrede, er was een stuk van mijn tand af. Ik ben ook een keer uitgegleden en beland met mijn voortanden in een boom, mijn vriend Kees Gaal gaf me een klap of ruk onder mijn kin zodat mijn tanden uit de boom kwamen, op mijn twaalfde zijn mijn voortanden er uit gedrukt door een jongen, ik deed toen aan breakdance en lag op de grond, toen drukte iemand mij met mijn voortanden tegen de grond, ik zou drie tanden verliezen, ik heb een jaar zonder voortanden gelopen, en op straat werd ik tandeloze versnellingsbak genoemd, echt niet leuk. Zo ook een keer waren we met wat vriendjes een oud huis ingegaan om het te slopen van binnen, een van die jongens gooide een hele dikke kei door het plafond boven mij, hij viel op mijn achterhoofd en ik bloedde behoorlijk, toen ik met dat bloed op mijn hoofd naast mijn moeder op de bank zat, zei mijn moeder; je bloed, ik ben onder de douche gegaan en heb het bloed weggespoeld, het zou eigenlijk gedesinfecteerd moeten worden, maar ik was een harde.  Zo ook een keer zat ik in een boom , iets van 5 meter hoog, Heintje had een lift gemaakt van een tuinslang, toen ik er op ging zitten, hoog in de boom, zakte ik er doorheen, ik viel van 5 meter hoog met mijn kont op de grond, het was een behoorlijke klap, ik kon bijna even niets meer, mijn god wat deed dat pijn. Ja ik heb behoorlijk wat klappen gehad, daardoor kan ik volgens mij ook nu niet meer echt goed denken.

 

 

 Ik zal eens opschrijven wat ik de hele week ga doen; ik ga morgen, dan is het maandag, eerst naar de ruimte, daar ga ik schrijven, ik ben daar van 9 tot half elf, dan ga ik om 11 uur een uur fitnessen en daarna een half uurtje zwemmen, dan ga ik wat eten tussen de middag en dan ga ik mijn weekboodschappen halen, het worden veel versproducten, sowieso ga ik een pan stamppot bietjes maken. Morgenmiddag ga ik ook verder om mijn voegen in de douche schoon te maken met een tandenborstel, het is een heidens karwei, maar het wordt weer als nieuw, nou en dan nog koken, s' avonds ga ik tv kijken. Dinsdagochtend sta ik weer rond half acht op en dan ga ik eerst een lekker ontbijtje nemen, oh nee! Ik zou met een paar vrienden samen eten bij de Hema, krijg je voor twee euro een glas verse sinasappelsap , een croissant met jam, een pistoletje met ei en een kop koffie, das geen geld man, half  tien ga ik dan naar de inloop, knutselen en creatief bezig zijn, ik maak er zelfgemaakte kaartjes die ik verstuur voor verjaardagen en jubilea , dinsdag om 12 uur ga ik 20 baantjes zwemmen, en s' middags ga ik een lange wandeling maken van ongeveer vijf kilometer, dan ga ik ook weer lekker koken voor mezelf. En dan woensdag ga ik eerst weer naar de inloop, en dan ga ik daarna een uur fitnessen, daarna ga ik op de fiets naar een vriendin van me toe, ik moet haar wiet brengen, normaal op donderdag ga ik naar de wijkboerderij, maar nu ga ik naar de mondhygiëniste voor die paar tandjes die ik nog heb, vrijdag komt mijn huishoudelijk medewerkster om 9 uur en gaan we mijn hele huis weer schoonmaken, vrijdag ga ik ook nog zwemmen, en geen alcohol he? ik drink er nog wel eens een paar, maar ik heb nu hulp met het minderen van alcohol.

 

 

 

 Ik zoek gewoon een manier van denken die bij mij past, ik ben een heel andere jongen als ik niet drink, ik moet erg wennen aan het idee dat ik nu [bijna] geen alcohol meer neem, ik voel mijn eigen slecht, ik had al mijn gevoelens onderdrukt en die komen er nu uit. Als vierjarig jochie heb ik een prullenbak bij mijn ouders in huis in de fik gestoken, de vlammen kwamen eruit, en ik zat in het kastje ernaast, mijn vader kon het gelukkig doven, ik heb wel meerdere gekke dingen gedaan, ook ouderwets appeltje jatten bij de groenteboer. Vroeger jatte ik elk weekend een fiets, sloten kende ze toen niet, als ik dan bijna bij huis was gooide ik ze in het water, er lagen er op een gegeven moment zoveel, dat ze boven het water uitkwamen.

Ik wil positief in het leven staan, ik wil met opgetrokken schouders leven, en de neus in de wind. wat geweest is, is geweest, ik heb nog een hele toekomst voor me als levenskunstenaar, ik kan andere mensen vertellen wat ik weet, ik kan schrijven, ik kan mensen op gedachten brengen, als ik mijn leven een cijfer mag geven geef ik het een acht, ik voel me eigenlijk , naast dat ik me rot voel, ook wel lekker in mijn vel zitten, ik vind schrijven zo leuk om te doen, het is een nuttige tijdbesteding , en ik wordt er ontspannen van. Het is nu zondagochtend, ik ga zo acht kilometer wandelen, ik heb net mijn buikspieroefeningen weer gedaan, ja, ik moet zeggen dat ik me wel goed voel, ik ben dankbaar dat ik leef, en ik heb er zin in, goed voor mezelf zorgen, het had zo anders kunnen lopen, en dan wel slechter he? ik ben nooit meer opgenomen, ik heb een schoon en net huis, ik verzorg mezelf goed, ik denk dat mijn bloedsuikers ook wel weer omlaag zijn gegaan. Ik haalde elke week nog chocolade wat ik nu niet meer doe, ik moet mezelf serieus nemen, nu snoep ik nootjes en ships, en yoghurt, en tomaatjes, en een stukje brie of worst, ik denk dat als ik over een tijd mijn bloed weer laat testen, het stukken beter is.

Ik moet deze week de hele achterkant van het huis schoon  maken, de gordijnen uitwassen, en het balkon schrobben , ik heb zin in de nieuwe week, er zijn weer volop kansen en mogelijkheden, misschien kom ik aankomende week wel een leuke jongen tegen, en ben ik in een keer niet meer zo alleen. Ik moet ook weer een lotto lot halen, ik gok 2 euro per week normaal, is 8 in de maand, ik vind het netjes. Ik heb vroeger ook een gokverslaving gehad, ik gooide al mijn geld in de fruitautomaat, duizenden guldens gingen erin, ik had een keer geld om nieuwe kleren te halen, heb ik het allemaal vergokt, als ik er nog aan terug denk, nog een verslaving van mij geweest, er zijn heel veel mensen die gokken, ik ook nu 2 euro per week hihi Ik heb een broccoli gehaald van 60 cent, komt een stukje vlees bij van 50 cent, aardappeltjes heb ik nog, ben ik voor een euro klaar, en nog gezond ook. Gisteren had ik een kameraad te eten, had ik een hele kip gebraden van 3,75, we hebben er heerlijk van gegeten. 

 

 

 

 

Ik zal eens wat vertellen, ik was 5 a 6 jaar oud toen ik mijn eerste verkering kreeg, met Marjan van Wijngaarden , we waren helemaal verliefd op elkaar, ik gaf haar briefjes met dat ik haar liev vond, ja met een v hihi, zo klein en al verkering, het was alleen kusjes geven, mijn tweede verkering werd Petra Wiegman, ik schrijf hun namen gewoon op , dat zullen ze vast niet erg vinden, met mijn vriendjes noem ik geen namen omdat ik ze hiermee misschien beschadig. Maar Petra was een lilliputter ,een keer heb ik 3 uur met haar getongzoend, ik had er gewoon een stijve van, ja een stijve nek dan he?  toen ben ik met een meisje achter in het stadspark op de grond gaan liggen , ik heb dat meisje bij mij in de straat leren kennen, en stak ik mijn stijve piemeltje in haar kutje, mijn eerste sekservaring . Toen kwam Griette  Wind in beeld uit Steenwijkerwold, toen werd het allemaall wat serieuzer, ik was inmiddels 15, griette wou wel seks, maar. Het ging uit met griette en toen kreeg ik iets met Erica Drenth , toen ik met haar voor het eerst naar bed ging was ik 18, ik neukte haar maar door de spanningen kon ik niet klaar komen, ik fakete alsof ik klaar kwam, ik had een condoom om, ik begon wat te kreunen en ik deed net of ik klaar kwam, toen , nadat ik deed of ik klaar was gekomen, gooide het condoom onder mijn bed, zodat zij niks doorhad, rond deze tijd had ik ook een kameraad in Steenwijk. Toen ik een keer twee weken alleen thuis was omdat mijn ouders met mijn broers en zussen op vakantie waren , gebeurde het. Ik had een badje achter het huis gezet, en daar zijn hij en ik in gaan liggen, ik kreeg allemaal warme gevoelens, ik wist niet wat mij overkwam, ik had een tuinslang waar warm water uit kwam, en daar speelden we mee, achteraf was dit mijn eerst homoseksuele ervaring, er gebeurde verder niets, maar het voelde voor mij zeer speciaal.

Ik had nog een kameraadje waar ik achteraf ook op geilde, we hebben een heel weekend sekslijnen gebeld, deze kostte echter een gulden per minuut, toen mijn vader de telefoonrekening kreeg, moest mijn vader 1000 gulden meer betalen, mijn vader begreep er niets van.

 Rond deze tijd kreeg ik ook wat met Stella Vermeulen, heel even maar hoor, en in deze tijd kreeg ik ook wat met Marloes Timmermans, ik deed wel aan seks met die meisjes ,maar het gevoel wat ik er bij kreeg was niet in orde, er was duidelijk wat met mij aan de hand. Ik kreeg rond die tijd ook vriendschap met een jongen waar ik later heel veel drugs mee zou gaan gebruiken.

 

Ik zat een keer met die jongen 3 uur in elkaars handen te knijpen, , ik vond het fijn om zijn hand zo te kunnen vasthouden. Toen gebeurde het, ik lag met die jongen op bed te spelen met elkaars piemel, terwijl Erica mijn voordeur probeerde open te krijgen, ze had een sleutel van mijn huis, ik had echter de deur gebarricadeerd met een stuk hout, zodat ze niet naar binnen kon, ik lag te seksen met een jongen. Oh nee, ik was ook een keer, toen de ouders van die jongen op vakantie waren, logeren bij hem, ik rook aan zijn slipje en ik werd helemaal geil van hem, we zijn toen met zijn tweeën in bad gegaan , gewoon met een zwembroek aan hoor, maar ik werd er zo geil van, toen hij een keer ging douchen, begluurde ik hem door een openstaand raam, wat was ik geil op hem.

 

We hebben samen een nacht doorgebracht bij elkaar in bed, er was toen nog geen seks, we hebben ook een keer, hij tussen mijn benen zitten, en ik er achter, op de grond gezeten bij een schooltje, ik vond het allemaal zo speciaal op een gegeven moment zaten we dronken achter school B en hebben we elkaar gepijpt, het moest er van komen een keer. Ik vond het zeer speciaal allemaal. Op een gegeven moment ging onze vriendschap over, en kwam er een andere jongen in mijn leven waar ik regelmatig homo ervaringen mee kreeg, hij had echter verkering met een meisje, en als hij naast zijn meisje in bed ging liggen, zei zij wel eens, je ruikt helemaal naar Wander, mijn homoseksualiteit begon zich te ontwikkelen.

 

rond mijn 19de werd het me duidelijk dat er wat met mij aan de hand was, Een broertje van die ene kameraad waar ik logeerde heeft mij ook een keer gepijpt, en ik hem, het werd me allemaal steeds duidelijk dat ik homo was. Ik heb Marloes een keer gebeft en ik vond het zo ontzettend smerig, ik wou gewoon geen seks meer met een vrouw. De verkering ging uit met Erika, en toen kreeg ik een psychose, toen ben ik twee jaar in therapie gegaan, maar ik werd eerst opgenomen op de Paas in Meppel, toen ik hier zat was er een Marokkaanse jongen die met zijn gevoelens zat te stoeien, maar hij zei dat ie geen flikker was, op een gegeven moment praten we wat met elkaar, en ik verstond, wil je vanavond tussen mijn benen aan mijn piemel zitten? Hij zei iets heel anders, maar ik verstond dit. Toen het avond werd en we naar bed gingen, probeerde ik om aan zijn piemel te zitten, hij schrok wakker en riep, rot op man! Ik zei sorry ik dacht dat je dat wou, achteraf had ik er spijt van!

 

Toen ik in psychotherapie zat was het ook een geil zooitje , we zwommen ook als therapie, en daar knuffelde ik altijd met Gerry een vrouw, dit mocht niet van de leiding en er werd wat van gezegd, later in de therapie werd ik verliefd op een jongen, ik wou een briefwisseling met hem beginnen met hem ,maar dat wou hij niet. Ben ik samen met hem een keer in de nacht naar een bankje gelopen, daar gingen we naast elkaar zitten, en toen pakte ik zijn hand en legde die in mijn kruis, hij heeft me toen gepijpt! Ik heb hem na de therapie nog een paar keer ontmoet in Meppel omdat ik hem opgezocht had, maar het zou niks worden. Na de therapie ben ik verhuisd naar Zwolle, ik had een langere periode geen seks, toen ik een poosje in Zwolle woonde kwam ik weer een jongen tegen, wat hebben we seks met elkaar gehad, ja ik alleen hem verwennen he? we lagen een keer op mijn bed en ik masseerde zijn voeten, ik duwde zijn voet langs mijn pik, en hij werd steeds geiler, toen heb ik hem gevingerd , ik vond het te gek!. Ik was inmiddels openlijk homo, want dat had ik in therapie gedaan. In die tijd heb ik ook contactadvertenties geplaatst in de krant dat ik een jongen zocht, ik kreeg een stapel brieven ,maar ik durfde niet te reageren. IK had nog wel een keer een meisje ontmoet in het COC , ik kwam haar tegen en ik vroeg haar of ze met mij de avond wou doorbrengen, dit wilde ze wel, na het avondje stappen ben ik met haar mee naar huis gegaan, daar lagen we al snel in bed met elkaar, ik kreeg hem stijf en wou hem in haar kutje drukken, maar toen begon ze te huilen en zei dat ze gruwelijk misbruikt was vroeger, ik ben gelijk opgehouden, toen hebben we samen 3 uur onder de douche gezeten zonder verder te seksen, dat was mijn laatste ervaring met een vrouw, toen kreeg ik iets met Ronald, dat zou uiteindelijk drie jaar mogen duren, we hadden drie jaar lang elke dag seks met elkaar, ik heb met hem echte liefde mogen beleven, hij was 16 en ik 30, het mocht eigenlijk niet, maar we waren zo verliefd op elkaar. Toen kwam er een andere jongen in beeld waar ik verliefde op werd, maar deze bleek uiteindelijk pedofiel te zijn en ben ik maar mee gestopt. Ik heb nu via de chat met 27 jongens seks gehad, en wacht op mijn 28 ste, met deze jongen wil ik trouwen, ja mijnhomo zijn heeft me heel wat bloed zweet en tranen gekost

 

 

 

 

 Op mijn 22 ste had ik mijn coming-out, ik zou het mijn familie gaan vertellen, ik had het mijn nichtje arjanne al verteld dat ik waarschijnlijk homo was, maar toen heb ik mijn moeder uitgenodigd in een koffiehuisje in Steenwijk, we kwamen daar aan, en toen vertelde ik tegen mijn moeder; luister ma ik ga je wat vertellen, dus toen zei ik zo tegen mijn moeder; ik heb seks met mannen, oh zei ze, dat verbaast me niks, neem je vriend maar mee naar huis hoor, dan krijg ik dus een schoonzoon erbij, mijn moeder deed er heel normaal over, mijn vader praat niet met mij, over gevoelens niet, nergens over, ik heb hem een keer gebeld en tegen hem gezegd dat ik hem alles heb vergeven, en dat ik ook verder wil met mijn leven, ik heb nooit op kunnen schieten met mijn vader, hij heeft mij te veel aangedaan denk ik

 

 

 

 Er bedroop me in een keer een angst, als ik nou wel gelezen wordt, en ze keuren het af, wat dan? Ik denk dat niet veel mensen mij kunnen waarderen, seks, drugs, alcohol, ik heb eigenlijk niets bereikt in mijn leven, ik kan net zo goed zelfmoord plegen, godverdomme wat heb ik het moeilijk met het leven, keur mij alsjeblieft niet af, ik maak toch ook mooie dingen mensen, ik heb gewoon, of ben een man met problemen, ik ben zo blij dat ik mijn gevoelens op kan schrijven, schrijven is me alles, schrijven, schrijven en nog eens schrijven, ik moet mijn gevoelens kwijt kunnen, dus mensen, kijk door mijn duistere kant heen, ik wil gewoon mooi zijn, mooie dingen maken, en gelezen worden. Mijn oudste zus is jarig en daar ga ik zo heen, jeetje wat heb ik het moeilijk eigenlijk, maar ik sla me eigen er wel doorheen, zo maar eerst naar Evelien 

 

 

 

Ik kan hele kleine dingen waarderen, zo zat er gisteren een gehandicapt jongetje in een rolstoel, hij wou me een handje geven, en dat deed ik, ik gaf hem een handje, hij helemaal blij, zo eenvoudig kan het leven zijn. Dat ik een eigen woonruimte heb, en dat nog wel in een stad als Zwolle, heerlijk, het geeft me allemaal positieve gevoelens, dat ik een eigen doucheruimte heb, en dat ik water uit een kraan heb, ik mezelf goed mag en kan verzorgen, heerlijk, mijn eigen toilet, ik heb net een tweepersoonsbed aangeschaft, heerlijk, mijn eigen slaapkamertje, ik ben een gelukkig mens, ik heb een bosje tulpen op tafel staan waar ik erg van geniet. Het kleine, daar zit het bij mij in, mijn eigen website, mijn voordeur naar de Wereld, heerlijk, als ik straks ook nog eens gelezen zou worden zou ik heerlijk vinden,

 

mijn eigen brievenbus, heerlijk, er zou zo een jongen hier met mij kunnen leven, ik heb de zaakjes goed voor elkaar, ik moet mezelf niet vergelijken met Paul de Leeuw, dat ben ik niet en zou ik ook nooit kunnen worden, mijn verhaal is heel anders, ik ben soms heel negatief en dan trek ik de kar bijna niet meer, ik heb gewoon mijn eigen verhaal wat ik wel interessant vind, ik heb mijn eigen stijl schrijven. Ik ben trouwens op radio 3 geweest, ik had al een keer eerder gebeld, toen kreeg ik in een keer het idee om reclame te maken voor mijn site, heb ik nog een keer gebeld, en het lukte, nu maar afwachten, het komt vanzelf denk ik, ik doe het niet voor niets, geld verdienen met mijn schrijven is heel moeilijk, dan moet ik liedjes schrijven voor artiesten, daar ga ik dan ook mee verder, met de alcohol stoppen is voor mij onmogelijk, ik moet een paar biertjes hebben op een dag. Ik ga zo mijn huishouding doen,

 

het is vandaag eerste Paasdag, ik krijg om half 1 een vriendin te eten, net als vorig jaar, pistoletjes, kaasbroodjes, suikerbrood, paasbrood, roggenbrood , kaas, ham, jam, kiwi, banaan en appel en een hardgekookt ei, heerlijk, het wordt vast weer genieten. Ik heb mijn huis redelijk in de verf zitten, alleen mijn halletje moet nog en een heel klein stukje in mijn slaapkamer moet nog behangen worden, dan kan ik nieuw zeil in mijn halletje leggen, en mijn slaapkamertje versieren en een nieuwe hanglamp ophangen, dat ga ik aankomende week doen, als ik alles doe wat ik moet doen, dan ben ik een druk baasje, morgen is het tweede Paasdag en ga ik een wandeling maken van meer dan twee uur, dinsdag ga ik naar de wijkboerderij om de dieren te verzorgen, dan ga ik nog een half uurtje zwemmen, dinsdagmiddag ga ik met mijn halletje aan de slag, verder ga ik weer gezonde maaltijden maken, denk aan witlof en prei en worteltjes met een stukje vlees en aardappeltjes. Als morgen de winkels open zijn ga ik ook nog effe boodschappen doen, woensdag ga ik om negen uur naar de talentenstudio, ik ga er een kesrtbingoverhaal maken, ik ga er ook weer iets van 60 kerstkaartjes maken, hier begin ik in september mee, dan ga ik woensdag fitnessen, en in de middag weer verder met mijn halletje.

Ik bid heel vaak, ik ben een zeer gelovig mens, al praktiseer ik het niet, ik geloof gewoon dat je moet geloven , mijn Vader geloofd niet in mij, net als al mijn broers en zussen, ze vinden me maar gek en raar, mijn Vader had ik aan de lijn, nou, gruwelijk , haal die rotzooi van internet, wat een troep, Pa! Rot op uit mijn leven, je hebt me mijn hele leven al pijn gedaan, en nu doe je het nog! Ik wil geen contact meer met mijn familie, behalve mijn dan met mijn zus Evelien. Ik ben vrijgevochten,

 

ik moest letterlijk knokken voor mijn vrijheid en mijn mening, bij mijn familie kan ik niet zijn zoals ik wil zijn, dus ik moet er definitief mee stoppen, het verarmt mij en maakt me ziek in mijn geest als ik met hun bezig ben, ik heb gewoon een hele slechte band met die mensen, keihard hoor, ik wil wat nieuwe vrienden maken en of hebben, mensen waar ik mijzelf bij kan zijn, ik heb al een paar hele goede vrienden waar ik zeer zuinig op ben. Mijn Vader is te ver gegaan om het rommel en rotzooi te noemen wat ik heb gemaakt, ik sta volkomen achter mijn schrijfwerk, het vreet zo aan mijn zelfvertrouwen die kritiek, schrijven is mijn leven, zonder dat zou ik niet weten wat ik er nog van moet maken, ze zien of willen niet zien dat ik gewoon een mooie lieve jongen ben, ze kunnen niet normaal tegen mij doen. Ik vind het allemaal wel wat hoor, ben ik nou gek, of zou jij ook hetzelfde doen in mijn situatie?

Het is zondagochtend half tien, elf uur ga ik weer dieren verzorgen tot iets van half twee, heb ik mooi wat afleiding. Ik ben trots dat ik het zo ver heb geschopt, daar zou mijn familie ook trots op zouden moeten zijn, het had allemaal zo anders kunnen zijn, dat ik in de gevangenis zat, of in een inrichting. Ik ben gewoon heel eerlijk in mijn schrijven, en dat wil ik zo houden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben een gehandicapte homo, ik kan helaas niet in mijn kont geneukt worden, dat vind ik heel jammer, het liefste zou ik  een wilde man op mij hebben neuken, maar helaas, er past nog geen thermometer in mijn poepgaatje. Maar ik had een keer een vriendje die aan mij vroeg of ie mij alsjeblieft anaal mocht nemen, zo gezegd zo gedaan, het moment was daar, Wander zou voor het eerst in zijn kontje worden geneukt, haha wat een ellende, hij deed een condoom om, en wreef met wat glijmiddel met zijn vinger in mijn kontje, nou zou het gaan gebeuren, hij stak hem er voorzichtig in, haha, gelijk een lading poep eruit, het spoot bijna in zijn gezicht, ik schreeuwde het uit, wat een hels gevoel, ik zo; hou maar op, het lukt niet, maar hij stootte maar door, haha, de volgende dag poepte ik bloed, ik kwam de volgende dag bij vrienden op visite, wat heb jij vroegen ze? je loopt zo moeilijk, ik zo; ik ben in mijn kont geneukt. Ik heb er meer dan vier maand last van gehad, ik kon niet meer normaal fietsen, ik kon ook niet normaal zitten, nee, dit nooit meer, ik neuk, ik ben top zoals je dat noemt, ik ben het mannetje, ik zoek nu een vrouwtje, hihi dan wel een mannelijk vrouwtje he!

 

 

 

 

Ik woon naast een parkeerplaats, laatst stond er een bus met allemaal jonge jongens van een jaar of 2 23, ze hadden een geluidsinstallatie en dronken veel bier, op een gegeven moment zag ik een jongen onder mijn raam lopen die ging plassen in de bosjes, ik naar het raam toe en kijken, jeetje een plassende man , ik kon zo zijn piemel zien, wat werd ik er geil van, live porno onder mijn raam, ik heb in totaal vijf piemels gezien haha wel leuk!

 

 

 

Ik ben gestopt met het contact met mijn vader, ik kan gewoon niet met die man, ik heb nog nooit een knuffel van hem gehad, en hij heeft mij nooit het gevoel gegeven dat ik mezelf mocht zijn, mijn mening telt niet in zijn ogen, ik kon niet langer met die man, nu heb ik echte vrijheid gekregen, ik mag nu zijn wie ik wil zijn, hij beperkte me zo in mezelf kunnen zijn, hij heeft mij zwaar mishandeld , lichamelijk en geestelijk, ik had er geen zin meer in hoor, heb ik alleen mijn zus Evelien nog, verder niemand meer van de familie, het is een hard gelach, maar ik ben Ka Pot, niet kapot te krijgen, het was weer een levensles, je kunt nou eenmaal niet met iedereen.

 

Ik had weer 34 lezers, ik heb er nu in totaal bijna 500, dat gaat de goede richting op, het stoppen met de alcohol gaat niet zo goed, ik drink nog erg veel, dat komt omdat ik zoveel pijn voel de hele dag, bijna niemand begrijpt me, het is een onbeschrijfelijk rotgevoel waar ik bijna niet mee kan leven, ik ben denk ik heel erg ziek in mijn hoofd, en bedankt Pa ! Ik vind het moeilijk om mijn leven invulling te geven, wat is nu de juiste bezigheid om de hele dag te doen, dan kom ik toch bij schrijven uit, ik heb al wel weer wat gedichten in mijn hoofd zitten, nu alleen nog opschrijven

 

 

Ik heb al tien jaar een vogeltje, een achaponis, ik praat veel met hem, en hij is altijd blij, dan geven we elkaar kusjes, en het is net of hij dan zegt;;  Kop op Wander wees  wat vrolijker, kijk naar mij, ik zit de hele dag gevangen in een kooi, jij niet Wander, jij zit gevangen in je hoofd, kop op Wander, ik heb veel aan mijn vogeltje, wij vertrouwen elkaar.

 

 

Het is niet zo dat ik niet van mijn vader hou, hij heeft ook zeer zeker hele goede kanten. Maar ik kan gewoon niet met die man, hij is zo autoritair , zijn mening is het belangrijkst, alles wat hij zegt moet je naar luisteren, maar hij heeft mij lichamelijk te veel mishandeld, ik vertrouw hem niet en moet niks van hem weten, hij bekijkt het maar, ik heb nog nooit een goed gesprek gehad met mijn vader, ik ben nog steeds bang voor hem, ik durf niet mezelf te zijn bij hem.

Zo'n soort gesprek zou ik willen hebben met hem; nou Pa luister, ik heb gisteren een jongen gepijpt en zijn zaad geslikt, ik vond het erg lekker Pa, heb jij daar ervaringen mee Pa? of; Pa, ik heb laatst een jongen zijn gaatje gelikt, hij schreeuwde en kreunde het uit van genot Pa ! Nee, zulk soort gesprekken heb ik nooit kunnen voeren, het is heel gek, ik ben net een vreemde voor mijn familie, ze kennen mijn angsten fobieën en rariteiten helemaal niet, ze nemen ook geen enkele moeite om mij te leren kennen, mijn Vader zei dat ik troep schrijf, dat het de grootste rommel ooit geschreven is, het was bagger en rommel, hij vind mijn sekspraatjes helemaal niet kunnen , mocht ik overlijden dan mag mijn vader en mijn broertje Anne niet in mijn huis komen, ze zouden maar al mijn teksten gaan wissen, je weet nooit hoe gek ze zijn, ik geloof nog steeds in mezelf, ik ben denk ik helemaal alleen die nog in mij geloofd, maar zoals Lee Towers het gisteren zei op tv+ luie mensen zijn geen goeie mensen, dus ik ben weer gaan schrijven, ik heb verschillende songteksten klaar liggen.

 

Er ligt wel meer op de planken hoor, ik heb hulp in mijn huishouding, anderhalf uur per week, hier ga ik denk ik mee stoppen, ik ga een rooster maken en dat nakomen, ik ga het weer zelf doen, het is een hele grote stap voor mij, maar ik denk wel dat ik het kan, het is zo , ik wil een vriend helpen tegen betaling om zijn huis schoon te houden, dan is het hypocriet als ik zelf hulp heb en hem ga helpen, dus dit ligt in de planning, ik ben bezig via Humanitas om een buitenlands gezin te gaan helpen met hun boekhouding eenmaal per week twee uurtjes, hier krijg ik een driedaagse cursus voor, maar ik ben heel goed met cijfertjes he? Ik doe al jaren mijn eigen boekhouding, hier ben ik ook heel trots op, velen kunnen dit niet,

 

ik heb het ook moeten leren hoor, op mijn 45 ste was ik geheel zelfstandig met mijn boekhouding, ik spaar geld, ik geef het uit, laatst ging mijn wasmachine kapot, gelijk een nieuwe de volgende dag, toen ging mijn koelkast kapot, de volgende dag gelijk een nieuwe, nu moet er ook even niets meer kapot gaan want ik heb nog maar 1000 euro, aan het eind van het jaar wil ik weer 2000 euro hebben, volgend jaar wil ik 3000 euro hebben, en ga ik een keer een lang weekend weg, daar spaar ik voor, dat is mijn doel, ik heb nog veel doelen hoor, zo ga ik binnenkort groenten snijden in een restaurant, op vrijdagmiddag van drie tot zes, mag ik daar gelijk een maaltijd mee eten, dan heb ik behoorlijk wat te doen hoor weer in mijn leven, dan kan er eerst niks meer bij,

 

ik zal de nieuwe week eens aan jullie vertellen, Maandag ga ik om 9 uur eerst naar de ruimte, een ontmoetingsplek voor mensen met een psychiatrie verleden, ik zit er meestal in mijn eentje maar ja, dan ga ik om elf uur fitnessen, en om twaalf uur 20 baantjes zwemmen, dan wat eten en drinken en om half twee ga ik naar de Bres, de inloop, daar maak ik verjaardagskaartjes, ik stuurde gemiddeld 50 verjaardagskaartjes per jaar, maar daar ben ik mee opgehouden, ik stuur nu alleen mijn beste vrienden nog een verjaardagskaart. dan om vijf uur bereid ik een lekkere maaltijd.

Dan hebben we de dinsdag, dan ga ik om negen uur naar de wijkboerderij de Klooienberg, om dieren te verzorgen, hier blijf ik tot half twaalf, dan ga ik om 12 uur weer 20 baantjes zwemmen, en dan middags ga ik dan een gezin helpen met de boekhouding, om vijf uur weer een gezonde maaltijd maken, dan hebben we de woensdag, woensdags ga ik weer naar de inloop van negen tot kwart voor elf, dan ga ik een uurtje fitnessen en 20 baantjes zwemmen, om half twee ga ik naar een vriendin om haar wiet te brengen, ze vind het zelf eng om te halen dus doe ik dit, dit doe ik al iets van tien jaar elke week, dan blijf ik een uurtje bij haar en roken we een paar blowtjes en drinken en kletsen wat, en dan om vijf uur weer een heerlijke maaltijd maken, donderdag ga ik weer naar de wijkboerderij van negen tot half twaalf, dan ga ik 20 baantjes zwemmen, en donderdagmiddag van twee tot vier ga ik dan schoonmaken bij die vriend, hier verdien ik iets mee, dan weer om vijf uur heerlijk wat te eten maken,

 

vrijdagochtend is voor mijn huishouding, om elf uur ga ik weer fitnessen en zwemmen, en dan in de middag ga ik van drie tot 6 meehelpen in de keuken, ik verdom het langer om een slachtoffer te zijn van mijn verleden, ik pak de draad weer op, ik heb nog een hele toekomst voor me ja? Sowieso nog 20 jaar, ik wil weer wat maken van mijn leven, vallen en op je bek gaan en weer opnieuw beginnen

 

 

vroeger vertelde mijn moeder een keer tegen mij dat ik een kind van een ander was, mijn vader zou mijn echte vader niet zijn, ze vertelde mij dat Jan Ykema mijn echte vader was, ik raakte er helemaal door in de war, waarom zei mijn moeder dit tegen mij?, nu begrijp ik ook wel waarom mijn vader mij niet wil accepteren, oh die man, ik ben nog steeds bang voor hem, toen ik er achter kwam dat ik homo was, werd ik wel zo bang, ik wordt niet geaccepteerd door mijn vader en dat is heel moeilijk om mee te leven, mijn broer en broertjes accepteren mij ook niet, alleen als je politiek correct lult wordt je geaccepteerd, ik pijp pikken zei ik laatst tegen een goeie vriend, hij zei dat ik dat zelf moest weten en lekker mezelf moest zijn, zie, zo hoort het, geaccepteerd worden, mijn vrienden kan ik alles zeggen, niks is te gek voor hun, ik ben ook heel blij met mijn vrienden, en koester ze, ik heb iets van zes hele goeie vrienden

 

 

 

 

Mijn ouders hadden een schoenenwinkel en daar stonden altijd sigaretten en sigaren op de toonbank, mijn moeder rookte ook en had altijd een pakje sigaretten in de kast liggen, ik was negen toen ik wel eens een sigaretje van mijn moeder pikte en oprookte , dus ik was negen jaar toen ik begon met roken, ik rook nu dus al 38 jaar haha, lang leve de longkanker.

 

 

Mijn vader had een schoenenwinkel, die die noodgedwongen moest verkopen, ik had echter nog een sleutel van de voordeur, toen er een andere winkel in zat kon ik zo naar binnen, dat heb ik samen met iemand die heel dicht bij me stond gedaan, theeserviezen , mokken, kopjes en schoteltjes, tassen vol, toen we bezig waren met inladen kwam er een politieauto langs, toen zijn we onder de etalage gaan liggen, toen de kust weer veilig was zijn we weer vertrokken en heb ik met een sleutel de deur weer dicht gedaan, niemand heeft ooit wat door gehad, ik had mijn moeder een theeservies gegeven, ze vroeg me trouwens nooit hoe ik aan die spullen kwam, ik jatte toen nog heel veel. Ik had ook een luchtdrukpistool, en een luchtbuks, een keer sta ik met mijn broertje Martijn in de tuin, ik geef Martijn zo de luchtbuks aan, gaat de hendel in een keer over, per ongeluk, toen viel er een meeuw uit de lucht die geraakt was, we moesten wel lachen.

 

 

 

Ik heb rond mijn tiende jaar twee vuilniszakken vol speelgoed gestolen, ik samen met Henk Westbrink liepen ieder met een vuilniszak de speelgoedwinkel in, en gooiden die vol met speelgoed, we liepen zo langs de toonbank de deur uit, ik had het echter onder mijn bed verstopt, en al snel had mijn broertje het gevonden en speelde ermee, mijn moeder kwam er toen achter en we moesten alles terugbrengen, ik moest 500 strafregels schrijven, ik heb spijt van wat ik gedaan heb en zal nooit weer stelen, hihi Ik heb ook heel veel cash geld gepikt van mijn vader, op een gegeven moment had mijn zus Monique  het door, ik heb haar een gouden armband en een gouden ketting gegeven zodat ze het niet zou vertellen aan mijn vader. Zo was er een keer dat we in de stad liepen, liepen we langs een etalage met een deur erin, ik zo met een schroevendraaier het raam openbreken, heb ik de hele etalage, gevuld met sierraden gestolen, ik was een echte dief, ja ik heb veel meegemaakt. Ik heb heel veel gestolen hoor, ook bij een vriend thuis, zijn vader was slager en had pakken met geld liggen, stalen we wel eens een briefje van 1000, die wisselde ik in bij de chinees ,

 

dan bestelde ik een portie bami , en betaalde ik met een briefje van 1000, niemand vroeg hoe ik aan dat geld kwam, we hadden eens tien briefjes van 100 onder een steen gelegd, regende het en de briefjes waren niet meer bruikbaar, jammer dan, toen stalen we weer nieuw geld, we zijn uiteindelijk betrapt omdat we allemaal spullen hadden gekocht van dat gejatte geld, vliegtuigjes, bootjes afstand bestuurbaar, en een spiksplinternieuwe brommer, het werd gevonden en we waren er gloeiend bij, hier heb ik nooit straf voor gekregen. Ik kon het ook nooit laten om scheermesjes te stelen, ik moest en zou ze stelen, vanaf mijn 22 ste heb ik niet meer gestolen.

 

Ik ben nu alweer een poosje van de alcohol af, nu het roken nog aanpakken, ik wil de helft minder roken om mee te beginnen, dan hou ik echt geld over man, nou ja, volhouden nu, en hulp erbij zoeken

 

Ik wil niet meer lui zijn en mijn leven voorbij laten gaan, ik wil actie ondernemen en nog wat maken van mijn leven.

Ik heb al jaar en dag hulp van het RIBW, momenteel is dat Frederiek, ik heb al heel veel begeleiders gehad, nu wil ik ermee stoppen, ik had een groot probleem door mijn vader, nu ik niet meer met mijn vader omga heb ik geen stemmen meer in mijn hoofd, mijn vader had me een keer een klap in mijn nek gegeven tijdens het stofzuigen, elke keer dat als ik aan het stofzuigen was, voelde ik die klap weer, ik ben er nu redelijk van genezen, ja, het gaat beter met me, en het kost me nog eens 17,60 euro in de vier weken, ik kan wel zonder want ik kan leunen op mijn vrienden, ik heb mijn zus Evelien, en op de wijkboerderij kan ik mijn ei ook kwijt als ik wil bij Carlien of Akkelies, kortom ik ga helemaal stoppen met hulp, ik ga op mijn eigen benen staan, en doelen die ik altijd stelde in een plan, kan ik zelf ook wel doen, ik ga een lijstje maken van alles wat ik nog wil doen in mijn leven, noemen ze dat niet een Buck lijst , ik heb er zin in, ik ben de hele dag in mijn huishouding bezig geweest en het gaat goed, ik heb nu wel genoeg geleerd om mezelf te kunnen bedruipen. Ze noemen het een begeleidingsplan die ik eenmaal per jaar moest invullen samen met mijn begeleidster, hier volgt mijn laatste begeleidingsplan+

 

Belangrijk in de samenwerking ;      Ik vind het belangrijk dat begeleiding kritisch met me meekijkt,

                                                                    begeleiding mag mij tips geven als ik hier om vraag en met me meedenken.

                                                                    In noodsituaties moet contact met mijn zus Evelien worden opgenomen.

                                                                    Contact met anderen eerst met mij in overleg.

 

Doel 1; Ik behoud mijn zelfstandigheid en mijn woning aan de Meppelerstraatweg.

 

Doel2; Huidige situatie;    Ik heb via de gemeente Zwolle een indictie voor hulp in mijn huishouding, de ondersteuning krijg ik van Geja,   zij  werkt bij buurtdiensten. Deze ondersteuning draagt ertoe bij dat het mij in een betere stemming brengt.

ik resultaat gericht kan werken en zie dat ik wekelijks mijn concrete doelen behaal. Deze stimulans en samenwerking geeft mij gezonde energie. Mijn financiële situatie hou ik goed in de gaten en beheer dit zelfstandig. Ik ben daar steeds beter en handiger in geworden.

Ik heb af en toe wel de behoefte om  mijn beslissingen die ik moet maken wat betreft mijn geldzaken te delen, maar ik doe het zelf.

Soms vraag ik informatie op bij de woonbegeleiding en bespreken we hoe ik geldzaken kan aanpakken.

 

Waar wil je aan werken?  ik wil samenwerking met huishoudelijke ondersteuning behouden, ik maak de klus af in mijn hal en slaapkamertje, hier moet ik nog een klein stukje behangen

 

 

Werk en dagbesteding;     Ik heb jaren vrijwilligerswerk gedaan met Jan Evertsen, 16 jaar in totaal, helaas is hij overleden, dit heeft ervoor gezorgd dat er veel is weggevallen bij me aan invulling van de week. Deze heb ik weer op een andere manier proberen op te vullen, ik ga nu twee ochtenden naar de inloop van het RIBW, en dat bevalt me goed. Daarnaast doe ik veel aan sport en beweging door te zwemmen, fitnessen, wandelen of fietsen, dat kan per periode veranderen dat ligt aan mijn gemoed.  Ik heb zelf vrijwilligerswerk gezocht en gevonden, dit is bij de Koppels, ik verzorg de thee en koffie, ik ga daar vrijdagavond werken als gastheer, ik doe een spelletje met de mensen als ze daar behoefte aan hebben. ik kan een goede gastheer zijn, ik ben attent en voorkomend naar mensen toe, ik hoop dat er misschien contacten uit voortkomen met mensen, ik zou graag weer een maatje voor iemand willen zijn, zo is destijds het contact met Jan ook ontstaan.

 

 

waar wil je aan werken? ik heb een soort van ritme en structuur in mijn leven.

 

 

Doel 1, ik heb en behoud mijn vrijwilligerswerk en activiteiten op een vast tijdstip.

 

 

Het liefst zou ik weer een maatje voor iemand willen zijn.

 

 

Leren, huidige situatie; Omdat er nu alles verandert binnen de zorg is garantie van het behoud van zorg geen zekerheid meer.

deze veranderingen doen veel met me, het maakt me onzeker, angstig en bang. De grootste angst is dat ik een terugval krijg en weer gekke dingen ga doen. Ik denk dan aan het contact met anderen, die niet veilig zijn, middelen gebruik. Ik wil niet de verkeerde mensen in mijn huis hebben. mensen die letterlijk en figuurlijk gebruiken en gebruik maken van mij. In het laatste gesprek heb ik goed duidelijk kunnen vertellen waarom woonbegeleiding en huishoudelijke ondersteuning zo belangrijk zijn voor mij. Vinger aan de pols houden, mensen die vanuit hun beroep luisteren, meedenkenken, meehelpen. Dat is een goede vorm van hulp/zorg voor mij om het goed te kunnen hebben met mezelf.

 

 

Waar wil je aan werken?

Ik wil onderzoeken wat ik echt nodig heb aan hulp, ik doe zelf wat ik zelf kan doen.

 

 

Afspraken aandachtspunten;

Ik wil trouw blijven aan mezelf wat ik nodig heb om goed te kunnen functioneren.

 

 

Ik heb wisselende stemmingen. daar heb ik last van, omdat ze mijn dag bepalen, ik vind het moeilijk om mijn dagen op een ontspannen manier door te komen.Ik heb in de loop der jaren wel steeds beter geleerd wat ik hier zelf aan kan doen.

 

 

Het is belangrijk dat ik doelen en acties stel in mijn vrije tijd. Dit geeft me zin aan het leven, voor iedere dag-week-maand kan ik doelen stellen, die ik dan ook weer graag bespreek met mijn begeleiding.

 

 

Ik neem de weekagenda door met mijn begeleiding, ik schrijf mijn afspraken op in mijn agenda, en kom deze na, zo deel ik mijn week in en geef ik invulling aan mijn vrije tijd.

 

 

Ik kan acties ondernemen om mijn huis schoon en op orde e houden, ik kan naar het stadspark om te schrijven, Ik ga naar de wijkboerderij donderdagochtend, Ik ga fitnessen en zwemmen in het weekend, ik ontbijt bij de Hema, ik schrijf en maak gedichten en zet deze op mijn website, ik computer, ik zoek mensen op en ontvang mensen, ik kook voor mezelf en anderen.

 

Waar  wil je aan werken?

Ik wil mijn vrije tijd zo goed als mogelijk invullen, ik heb sociale contacten werk, mijn eigen huisje, koken.

 

Afspraken en aandachtspunten;

Woonbegeleiding bespreekt  bij elke bijeenkomst of de doelen die Wander wilde behalen , ook daadwerkelijk behaald zijn. Wat maakt dat ze behaald zijn, wat maakt dat ze niet behaald zijn, wat zou je ervoor in de plaats willen stellen, wat heb je nodig om ze in stand te houden, of te ontwikkelen, ben je tevreden met de invulling zoals je die op dit moment doet?

 

Zelfzorg, huidige situatie; De zelfzorg gaat prima als het gaat om dagelijks douchen en schone kleren aantrekken, soms heb ik een dip en gaat de zorg ook minder, begeleiding kijkt dan samen met mij wat ik nodig heb  om weer op een hoger plan met mezelf te komen.

 

Ik heb diabetes , door te stoppen met alcohol ben ik afgevallen, Door het stoppen met drinken van frisdranken toetjes eten, anders te gaan leven heb ik invloed uitgeoefend op mijn diabetes, ik heb de suikerziekte onder controle gekregen, ik heb controles bij de verpleegkundige en huisarts, ik weet wat ik moet doen om zo gezond mogelijk te leven, het houden van een balans  hierin is een voortdurend punt van aandacht.

 

Waar wil je aan werken?

Ik wil er graag verzorgd uit zien, en me een beetje goed voelen. ik heb aandacht voor mijn manier van leven.

 

Alcohol en drugsgebruik bespreekbaar maken 1 keer in de drie weken, Wander weet wat hij moet doen om hier mee om te gaan, belangrijk om hem bewust te maken  in wat hij wil voor zichzelf, belangrijk is om niet te oordelen hierin en ongevraagde adviezen te geven.

 

Psychisch lichamelijk functioneren;

Ik weet dat ik mijn mindere periodes heb in mijn leven, ik weet wat ik moet doen om mezelf weer op orde te krijgen, als ik me niet goed voel ga ik meer alcohol gebruiken, ik ga dan minder naar buiten en beweeg niet veel, ik kan mezelf hierdoor isoleren , ik weet ook dat ik het doe  en ik weet hiermee om te gaan, dit is een terugkerende beweging, ik heb me nu voorgenomen om de komende acht maanden geen alcohol te drinken, ik bespreek dit met de woonbegeleiding.

Ik wil mijn geschiedenis van vroeger niet meer zo'n grote rol in laten nemen in het hier en nu, de angst van alle therapie van vroeger komt soms naar boven, ik wil open staan voor hulp die me misschien kan helpen  bij mijn verslavingen, en psychische onrust, ik weet dat er bij de huisarts  een speciaal verpleegkundige is waar ik gesprekken mee kan hebben eenmaal in de maand , iemand die gespecialiseerd is in de psychiatrie.

 

Waar wil je aan werken?

een zo groot mogelijke stabiliteit en kwaliteit van psychisch functioneren ontwikkelen en behouden, ik wil een terugval voorkomen.

ik wil mijn psychisch functioneren zo stabiel mogelijk houden.

 

Zingeving, huidige situatie;

Ik heb sociale contacten, ik ben betekenisvol voor anderen, ik heb mijn eigen huis, plek om te wonen, dat allemaal geeft mij een gevoel van ertoe doen, ik ben creatief en heb een eigen website met gedichten gemaakt, ik heb hier flyers van laten drukken, deze kan ik verspreiden om mijn site onder de aandacht te brengen van anderen, ik kan goed zingen en schrijven, door de creativiteit geef ik uiting aan mijn gemoed en gevoel van leven

 

Sociale contacten;

huidige situatie;

Mijn moeder is overleden, het contact met mijn ouders verliep altijd moeizaam, het contact met mijn vader is niet heel goed, maar toch heb ik om de dag even contact met hem en dit is goed zo, ik heb verder goed contact met mijn zus Evelien, soms kom ik weer in een ingewikkeld contact met mijn familie terecht, soms ook met anderen, ik bespreek dit met mijn begeleiding om te kijken hoe ik me het beste tot deze situatie kan verhouden.

 

Waar wil je aan werken?

Wil graag mijn sociale contacten onderhouden en ze in een goed perspectief blijven zien.

 

Afspraken; op dit moment ben ik tevreden over mijn sociale contacten, het liefst zou ik een lat relatie willen hebben, maar wil er niet naar op zoek gaan, het is fijn als het zich voordoet en/of voorbij komt.

 

Wonen; ik woon met plezier in mijn huis, en regel mijn administratie zelf, ik maak mijn huis schoon met hulp van buurtdiensten, hiermee werk ik samen, ik spreek met haar af wat ik zelf kan doen en kan doen gedurende de week, ik vraag om adviezen hierin, ik regel alles zelf met de papieren.

 

 

Werken en dagbesteding; Ik heb en behoud mijn vrijwilligerswerk en activiteiten op vaste momenten in de week, ik ga naar mijn vrijwilligerswerk ik ga binnenkort op de Koppels beginnen als gastheer, ik ga naar de Bres en naar de wijkboerderij, ik zwem en fiets en wandel en ga naar buiten, anderen bezoeken, ik bespreek met woonbegeleiding hoe het gaat, ik schrijf mijn activiteiten op in mijn agenda, ik bespreek met woonbegeleiding hoe mijn week eruit gaat zien, binnen en buitenactiviteiten

 

Zelfzorg; ik heb aandacht voor mijn manier van leven, ik bespreek mijn fysieke en mentale en psychische functioneren met de woonbegeleiding, ik  sta onder controle van de diabetes verpleegkundige, ik kom mijn afspraken met haar na, ik weet wat ik moet doen om mijn diabetes onder controle te houden, ik slik hier ook geen medicijnen meer voor, ik heb aandacht voor mijn alcoholgebruik en maak afspraken met mezelf hier over, ik praat hierover met de woonbegeleiding, ik blijf actie bewegen, fitnes, zwemmen, wandelen en fietsen, ik kook regelmatig dagelijkse maaltijden voor mezelf en let op mijn eten en drinken.

 

 

Psychisch functioneren;

ik wil mijn psychisch functioneren zo stabiel mogelijk houden, ik bespreek met de woonbegeleiding hoe het met me gaat, gemoed en stemming, ik handel hiernaar en zet acties op het verbeteren en/of behouden van mijn stabiliteit, ik doe dit door o.a mijn weekagenda bij te houden en acties er in te zetten ik kan de woonbegeleiding bellen als dat nodig is.

 

 

Dit was mijn plan, ondertekent op 19-07-2017, dus nu een jaar geleden, er is een hoop gebeurd afgelopen jaar, mijn psychisch functioneren is goed, ik doe alles zelf, ik heb eigenlijk helemaal geen hulp meer nodig, daarom stop ik er ook mee, en dat ene gesprek in de drie weken van 20 minuutjes kunnen me ook gestolen worden, ik heb genoeg sociale contacten, mijn huis is netjes , ik eet en drink gezond, heb mijn diabetes onder controle gekregen door een streng dieet. Toen ik zo bezig was het op de site te zetten dacht ik; wat zijn nu mijn grootste problemen, ja, mijn vader en de alcohol en het roken, nou, mijn vader ga ik niet meer mee om  , alcohol drinken doe ik niet meer, hou ik alleen het blowen en roken over als een probleem, nou, daar vraag ik geen hulp bij hoor, het gaat eigenlijk wel goed met mij, ik heb geen stemmen meer, ik ben zelfstandig , heb een paar hele lieve vrienden, op een gegeven moment moet je ook tevreden zijn, ja, nu nog gelezen worden, dat is mijn wens, dat veel mensen mij gaan lezen en volgen met het stoppen en minderen van het roken, het gestopt zijn met alcohol, ja dat is alles wat ik nog wil, ik ga vrolijk door met schrijven, ik ben Ka Pot, niet kapot te krijgen.

Dat ik zo extreem ben in het uitlaten over seks enzo, ik ben levenskunstenaar ja, kunstenaars moeten schokeren , ik wil iets oproepen bij de mensen, dat je wel kunt liegen dat je extreme seks hebt  ,of in dameslingerie loopt, je moet gewoon eerlijk zijn, dan krijgen we een hele andere samenleving, ik zeg wat ik wil zeggen en laat me door niemand de mond snoeren, ik heb nooit een eigen mening mogen hebben van mijn familie, ik was jaren onderdrukt door hun, nu niet meer, ik ben een vrij schrijvende levenskunstenaar en hoop dat het mensdom mij mooi vindt

 

 

 

Nou even over mijn  moeder, mijn god wat heb ik van die vrouw gehouden, zij was me alles, ik kon met alles bij haar terecht, ik kon mezelf zijn bij haar, ze is inmiddels overleden, na een ziektebed  van 10 jaar, ze is inmiddels drie jaar overleden, ik mis haar nog elke minuut van de dag, het is het hardste wat mij is overkomen het overlijden van mijn moeder, ik wist niet dat het zo zwaar zou zijn om afscheid te moeten nemen van je moeder. Ik raakte helemaal in de war, wat moest ik zonder haar, het is een leeg bestaan zonder mijn moeder, ik heb vele mooie herinneringen aan haar, altijd lol maken en veel lachen samen, ik Andre Hazes voor haar zingen, ik heb ook een liedje voor mijn moeder geschreven en gezongen, ik heb op haar crematie nog gesproken, dat was al wat ik nog kon doen voor haar, de herinnering blijft, ik mis die lieve lach van haar, jeetje ma wat mis ik je!

 

 

 

 

 

 

Ik heb een poosje schoongemaakt bij een stelletje in hun huis, deed ik iets in totaal 6 maanden, op een gegeven moment zei die man zo; Wander jij drinkt toch alcohol? Ik zo jaaaa! zei hij dat ie iets van 24 flessen wijn in zijn kelder had staan die ik wel mocht hebben, nou, dat was niet tegen dovemans oren gezegd, ik heb ze in een grote doos gedaan, 5 witte, 8 rooie, 6 champagnes en nog wat rose s , ik was de hemel te rijk, wat was ik er blij mee. Ik fietste zo van hun huis terug naar mijn huis, kom ik onerweg een zwerver tegen, ik zo; he ! lust je wijn? ik heb witte rooie rose en champagnes, zeg maar wat je hebben wil; hij zo; doe maar een rooie, dus ik gaf hem een fles, hield ik er nog 23 over, ik heb nog nooit zoveel wijn op een avond gedronken hihi,

 

 

 

 

 

 

IK ga een WRAP-cursus volgen, Wrap staat voor, Wellness, Rcovery, Action , PLan, het komt uit Amerika, het is een herstelmethode die je helpt om weer grip te krijgen op je leven., als dat door ingrijpende gebeurtenissen is ontregeld. Ik doe het in een groep.Wat is WRAP? sinds 1997 passen mensen met een psychiatrische geschiedenis hem in de VS toe , ook in Nederland kun je tegenwoordig WRapgroepen doen als een veelbelovende manier , om te werken aan een gelukkig en stabiel leven in eigen regie.

 

onderdelen van WRAP zijn;

 

* gereedschap koffer voor een goed gevoel.

*dagelijks onderhoud.

*triggers en actieplan.

*vroege waarschuwingstekens en actieplan.

*signalen van ontsporing en actieplan.

*crisisplan.

*postcrisisplan.

 

 

Ik ga in een groep werken 12 weken lang 2 half uur per keer.

 

 

 

Ik ben gisteren en eergisteren op radio 3 fm geweest, ik mag zondag weer, mooi man, ik ben een partijtje trots op mezelf, misschien krijg ik nu meer bekendheid, hoeveel mensen luisteren er naar radio 3? een miljoen? iigg bereik ik nu heel veel mensen, welkom iedereen die mij leest, ik vind het zo tof!, ik ga aankomende zondag mijn flyerverhaal vertellen, ik ben zo blij dat ik nu een podium heb gevonden om mijn kunsten te laten horen, ik ga zondag je krijgt een kus van mij voorlezen, is of zou dit het begin zijn van mijn doorbraak? ik ben heel benieuwd.

 

Straks is het zo ver, dan kom ik weer op de radio, ik vind het zo ontzettend tof, dat ga ik ook tegen Rob zeggen, ik ga ook al mijn lezers bedanken, ik heb er echt zin in, ik wil positief over komen, ik hoop dat ik volgende week weer terug mag komen, zou ik al meer gelezen worden, ik ga mijn lezers ook vragen of ze een reactie achter willen laten op mijn site, zal mij benieuwen...…….

 

 

Geweldig, aankomende zondag mag ik weer bij Rob in de show, ik vind het alleen maar leuker worden, a.s zondag ga ik een gedicht lezen+ lieve moslim en ga ik het over mijn homo zijn hebben, ik heb een heel groot podium gekregen, en dit ga ik zeker niet verkloten, hopelijk mag ik na zondag nog een keer terug komen, ik heb verhalen genoeg, en mooie gedichten waar ik achter sta, ik sta soms van mezelf te kijken hoe mooi ik ze zelf vind, als ik ze dan ook goed voordraag is het helemaal mooi.

 

Niks geen reacties vanuit de familie, ja, mijn vader, haal die troep van het internet, en die seksverhalen moeten er af, nee pa, ik ben ook seks, ik ben niet alleen die dichter die mooi wil schrijven, het is een totaalpakket, ik ben verslaafd, ik kan kwaad zijn, ik kan schrijven en ja , ik doe aan seks, oprotten allemaal als jullie hier niet tegen kunnen, mij niet lezen en volgen, want er zullen nog vele seksverhaaltjes komen denk ik, ik wil gewoon eerlijk zijn over mezelf, op de radio gaat het goed, Rob en ik kunnen erg goed met elkaar, ik heb in de Zwolse krant gestaan met een deel van mijn levensverhaal, mijn god wat ben ik trots op mezelf, ik heb het toch maar zien te bereiken, die eenzame schrijver die een stapel gedichten in zijn kast had liggen, ik vind dat ik een mooi verhaal heb, een halve pagina in de krant he !? Ik wordt zo nog een bekende Zwollenaar, of misschien wel meer, een bekende Nederlander, gek he ? Mijn vader krijgt alleen maar negatieve reacties, hoe kan het dan dat ik alleen maar leuke en goede reacties krijg, ik vind het jammer dat ik geen steun krijg van mijn familie, het voelt zo leeg, nu ben ik op de radio te beluisteren, en ik stond in de krant, en mijn vader nog steeds, haal die rommel er af, ik wordt niet goed van die man, ik zal waarschijnlijk wel nooit gewaardeerd worden door hem en hen, barst allemaal maar, morgen kom ik weer op radio 3fm, mooi man, nu met mijn zoon, ik zal heel Nederland weer een mooi gedicht laten horen, toen ik dit gedicht gemaakt had, en het tien keer hardop had gelezen, ben ik afgekickt van de harddrugs , weer een mooi verhaal, ik ben verhalenverteller voor diegenen die het maar horen wil, als ik weer in de uitzending mag komen ga ik een verhaaltje voorlezen, ik ben wel zo trots op mezelf dat ik het al zo ver heb geschopt, en het eind is nog niet in zicht, dit is pas een begin van iets heel moois dat weet ik wel, en die mensen die het mij niet gunnen of jaloers zijn, oprotten, ik heb wel zo de schurft aan mensen die negatief zijn, ik ben nl helemaal niet zo, ik probeer om er het beste voor mezelf uit te halen . Ik ben strijdbaar geworden, ik moet harder zijn voor die mensen die zo negatief zijn, ik moet mij wapenen, ik moet denk ik een mediacursus volgen, ik moet goed over komen, nou ja, dat is voor latere zorg, ik richt me eerst weer op morgen voor de radio, ik ga me geestelijk en mentaal voorbereiden, bedenken waar ik het weer over ga hebben, en mijn gedicht oefenen, ik heb er weer zin in, ik hoop dat ik nog vaak op de raio te horen mag zijn, ik vind het steeds leuker worden, zou ik al volgers hebben? Het lijkt wel of iedereen bang wordt van mijn schoonheid, ze kennen me [nog] niet

 

 

Ik ben weer bij Rob Jansen op 3fm geweest, ik ben zo ontzettend trots op mezelf, het lijkt wel of dat het iedere week beter gaat, ik heb nu een open podium gevonden, mooier is er niet toch? Ik hoop echt dat ik een beroemde schrijver ga worden, of misschien ben ik dat al met alles wat ik tot nu toe heb geschreven, volgende week weer, ik mag steeds terug komen, ik vind het wel zo leuk, ik leef er de hele week naar toe, ik heb iets van 200 flyers ingepakt, die stuur ik naar Rob, als jullie een flyer willen hebben kunnen jullie naar Rob mailen en dan krijg je er eentje, ik vind het steeds leuker worden, ik hoop dat er binnenkort een uitgever komt die een boek wil maken, daar ga ik het zondag over hebben, en dat ik een seksverslaving heb gehad, en dat er nou eenmaal seksverhaaltjes op mijn site staan, maar seks heeft een te grote rol in mijn leven om het er niet over te hebben, ze komen ook in mijn boek te staan. Ik ben nu bezig om 50 nieuwe gedichten te maken, daar wil ik een boek van maken, ik wil er ook wat geld mee verdienen nl.

 

Effe weer een ouderwets sekspraatje, omdat ik weet dat velen dat maar vies en goor vinden, ik ben nou eenmaal seksueel, zo kwam er regelmatig een jongen hier bij mij die zich anaal wou laten nemen, alleen dat, en ik mocht hem pijpen en zijn ballen likken, nou was het zo dat we voor de seks eerst twee pijpjes crack rookten, hield ik hem twee uur lang stijf, het werkte zeer verslavend voor mij, ik ben er inmiddels mee opgehouden met die relatie, het kon echt niet meer, je wilt niet verslaafd zijn aan de crack , dat wou ik echt niet. Ik heb voor vier maanden geleden in vijf weken tijd zestig heftige xtc tabletten geslikt, ik werd in een keer helemaal gek en had contact met een dealer, daar ben ik ook weer snel mee gestopt, dat kon ook niet, vijftig maal zes euro heeft het mij in totaal gekost, maar verder ben ik bijna zes jaar van de harddrugs af. Ja, je maakt wat mee als mens, en nu as zondag weer op radio 3 fm, ik heb een hoop geleerd de laatste uitzending op de radio, ik moet Rob het woord laten doen, het is zijn show ja, maar dat heb ik nu ook geleerd, ik vind het zo tof dat ik elke week voor een miljoenenpubliek een gedicht mag voorlezen, en ik mag maar steeds weer terug komen, wat ik ook ontzettend tof vind, ik mag Rob graag, er is wel een chemie tussen ons.  Ik denk dat ik er nu voor de zesde of zevende keer op kom, ik ben zo blij met al die mensen die mij willen lezen, welkom allemaal, jullie zullen wel een beetje doorhebben wie en wat ik ben, het gaat goed met mij nu ik op de radio kom, ik vind het zo tof. En ik ben er nog niet, dit is pas het begin van iets heel moois, Wander wordt gelezen, dat wat ik altijd wou, gelezen worden. Volgende week begin ik met de WRAP-cursus , ga ik precies vertellen op mijn site wat ik er uitspook en wat ik doe en leer, het is wel een heftige cursus volgens mij, maar hij is wel heel toekomstgericht, wat ik in de toekomst nog wil, en dat is heel wat, schrijven, schrijven en nog eens schrijven, ik wil honderd gedichten maken die ik in boekvorm wil uitgeven, moet toch lukken? Het is mijn grootste wens om een boek uit te brengen, verder positief in het leven staan en vaak en veel lachen, gewoon lol maken en plezier beleven in het leven, misschien kan ik ook wel gedichten gaan voordragen, weet jij veel, de wereld ligt helemaal voor mij open, the skye is the limit , ik moet groter gaan denken, niet zo bekrompen, ik heb nu wat ik wil, dat ik meer gelezen wordt, ik wil ook nog op tv, met this time next year , dan wil ik over een jaar 100.000 lezers hebben gehad, moet toch kunnen ja? Ik heb nog veel plannen voor in de toekomst, een goed gevulde week waarin ik veel afwisselende dingen doe, ik wil het nog wel wat drukker hebben, ik wil sowieso weer nieuwe gedichten maken, Zondag laat ik Rob het woord doen en zal ik weer een mooi gedicht voorlezen, ik heb er zin in. Ik had effe een dip, ik had Rob gezegd dat ik er geen zin meer in had om gedichten voor te lezen op de radio, ik wordt helemaal niet gesteund door mijn vader en broers en zussen, wie luistert er naar mij? ik had het opgegeven, ik dacht dat niemand naar mij luisterde, ik denk ook dat mijn verhaal niet gelezen wordt, mensen stuur alstjeblieft een reactie als je mij aan het lezen bent, Rob belde, en toen zei ik dat ik in een dip zat, hij zo; Wander dat hebben we allemaal wel eens, hij zei dat er mensen waren die naar mij luisteren, ik had zoiets van, dan ga ik ermee door,  maar als je familie je niet steunt lijkt het wel of je het nergens voor doet, maar godverdomme, ik heb vaste luisteraars, mooi man, ik moet van -100 beginnen, ik val steeds weer op mijn bek en wil het dan opgeven, iedereen kan schrijven denk ik, ik kan het niet, klotenzooi, was ik maar wat zelfverzekerder, maar nee hoor, ik wou het opgeven, gelukkig ga ik ermee door, volgende week mag ik weer op de radio, gelukkig dat er mensen zijn die mij wel waarderen, mijn vader doet het niet, en dat doet pijn, je wilt toch gewaardeerd worden door je familie,  Nou ja, ik zal aankomende week weer mooie gedichten maken, gelukkig ga ik ermee door met de Radio, Rob bedankt!

Dinsdag begint ook de WRAP cursus waar ik over ga schrijven op mijn site,  gelukkig gaat het door met de radio. er is weer een hele hoop gebeurd , ik ben inmiddels voor de zesde keer met de wrap-cursus bezig, ik kom inmiddels voor de veertiende keer bij Rob in de show, kortom er is veel gaande. Ik heb gemiddeld 12 bezoekers per dag, ik ben de 2000 voorbij, per uitzending heb ik gemiddeld 60 bezoekers, wat een mooi medium die radio, ik wordt gelezen, wat ik altijd graag wou, als ik over een jaar reken, krijg ik wel 6000 bezoekers, dus ik moet produceren, er nieuwe verhalen en versjes en gedichten op zetten. Ik wordt gelezen ! Jippie, welkom iedereen die mij volgt en leest, ik vind het echt supertof.

 

Maar effe over de WRAP-cursus, ik vind hem supertof, ik ben anders gaan denken erdoor, ik heb er heel veel aan, ik weet dat het meisje die naast mij zit bij de cursus dit leest, ik vind haar een hele boeiende vrouw, ze is heel lief en zorgzaam, ze heeft ook heel veel meegemaakt, maar ik kom er voor mezelf, ik doe het voor mezelf, De WRAP is ontwikkeld door een vrouw uit Amerika, het is bedoeld om grip op je leven te krijgen, dat je niet somber denkt, en het positieve eruit wil halen

 

DE cursus bestaat uit een aantal onderdelen, een aantal stappen.

 

Kernbegrippen, Hoop, Persoonlijke verantwoordelijkheid, Eigen ontwikkeling, Opkomen voor jezelf en Steun, en de WRAP zelf; Gereedschapskoffer, Dagelijks onderhoudsplan, Triggers, Triggers actieplan, Vroege waarschuwingstekens, Vroege waarschuwingstekens actieplan, Signalen van ontsporing, Signalen van ontsporing actieplan Crisisplan, Toestemmingsformulier, Post-crisis plan, dit zijn de onderdelen waar we mee bezig gingen, we hadden een leuke groep met diverse mensen, we begonnen steeds met op een flap te schrijven met; ik steun mezelf door...…….ik zei dat ik het recht heb om gek te zijn, en dat voordat ik naar de cursus ga, mezelf steun door eerst te douchen en tandjes te poetsen, ik schrijf niet op wat anderen zeiden, ik hou het bij mezelf, lijkt me het beste.  we kregen ook een soort van tegeltje op papier, en daar moesten we een spreuk op zetten, ik had er op gezet; alles begint met het zaadje wat je hebt gepland . Maar we begonnen met Hoop, Hoop is een sleutel tot herstel, Herstel bestaat, is mogelijk, voor heel veel mensen. Wat is Hoop, wat doet hoop; Hoop voor mij is wat ik verwacht dat uit zal komen. Verwachting van geluk. Hoop geeft mij moed en doorzettingsvermogen.

Wat geeft mij hoop? Mijn zus Evelien geeft mij hoop, goed voor mezelf zorgen, goed eten en drinken, het klinkt misschien gek maar mijn uitkering geeft mij ook hoop, mijn vrienden geven mij hoop, avondje iets leuks doen, mijn radio avontuur, mijn schrijven geeft mij ook hoop, en een goeie seksuele relatie hebben.

Wat ontneemt mij hoop? Drank, slechte relaties , slecht voor mezelf zorgen, schulden maken, kant en klaar eten, mijn vader en broers en zussen behalve Evelien, slechte gedachten en negativiiteit.

We hebben ook een collage gemaakt, ik had er al eentje eerder gemaakt en daar stonden teksten op als; liefde, we gaan er wat van maken, geldbloei, waar je nee tegen moet zeggen, alleen de zon gaat voor niets op, sparen, fit en gezond, love, heerlijk avondje, zo mooi, dit stond er op, ik heb hem midden in mijn kamer hangen, zodat ik er elke dag even naar kan kijken.

Persoonlijke verantwoordelijkheid , Persoonlijke verantwoordelijkheid nemen gaat erover dat jij zelf deskundig bent over jezelf. Jij  bent de expert over jezelf.  JIj weet wat je wilt en wat je nodig hebt. Het is dan ook aan jou om de verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn en leven. Soms betekent dit dat je de controle die je eerder verloren bent weer terug moet nemen, Mensen die dit doen voelen zich vaker goed, gelukkig en tevreden.

Op welke manieren heb ik zelf de verantwoordelijkheid genomen voor mijn eigen welbevinden?  En hoe heeft dit mijn situatie verbeterd?

Door te gaan sporten, door af te vallen, door goeie vrienden te hebben, door geen alcohol en harddrugs te nemen, door geestelijk te stoppen met mijn familie, vooral mijn vader, door goed contact te houden met mijn zus, door positieve gedachten te hebben.

Op welke manieren kan of wil ik meer verantwoordelijkheid nemen? Op welke manieren wil ik mijn leven veranderen?

Door geen alcohol en harddrugs te nemen, door goede dagbesteding te hebben, nog wat erbij vinden voor de middagen, prettig in de omgang te zijn, vrienden thuis ontvangen, door een gezellig netjes en opgeruimd huis te hebben en door wat nieuws te kopen. Persoonlijke verantwoordelijkheid betekent niet; jezelf de schuld geven van alles wat je is overkomen, net doen of je niet bang bent om veranderingen in gang te zetten, het betekent ook niet., anderen de schuld te geven en dat als reden gebruiken om niks te doen.

Persoonlijke verantwoordelijkheid nemen is heel spannend maar ook heel bevredigend als  je de moed vind om de nodige stappen te doen. Kwaad worden om hetgeen  je is aangedaan  kan je de moed en energie geven om iets goeds voor jezelf te doen.

 

Eigen ontwikkeling

Je leert steeds meer van wat je nodig hebt om je goed te voelen.

Waar je de bronnen daarvoor kunt vinden.

En hoe je die kunt gebruiken.

 

Met alles wat je leert over jezelf ben je in staat om goede beslissingen te maken over;

* Behandeling.

*Je leefwijze.

*Werk.

*Relaties.

*Je woonomgeving.

*Vrijetijdsbesteding.

En alle andere aspecten van je leven.

 

Eigen ontwikkeling! Wie ben ik?

Wat vind ik leuk?

Schrijven, relaties, koken, huishouding, sporten en werken.

Wat zijn mijn hobby s ?

Schrijven en sporten, en huishouding en mooie kleren kopen.

Wat zijn mijn sterke kanten?

Luisteren, goed voor mezelf zorgen, afspraken nakomen.

Welke rollen en verantwoordelijkheden heb ik?

Netjes zijn, goed voor mezelf en mijn omgeving zorgen.

Wat is de band met mijn omgeving?

Sociaal, vogeltjes, mijn zus Evelien, en mijn vrienden.

 

Eigen ontwikkeling, dromen en ambities

Dat ik beroemd wordt met mijn schrijven, dat ik meer sociale contacten heb, mijn vriendschappen goed onderhouden, een gezellig mooi en netjes opgeruimd huis te hebben, netjes en verzorgt blijven, een goeie seksuele relatie hebben, nieuwe gedichten maken, uitgaan en gezellige avondjes hebben, een autootje rijden

 

Eigen ontwikkeling. doelen

Welke doelen wil ik graag behalen?

Een beroemde schrijver worden, mijn huis opknappen, geld sparen, seksuele relatie hebben , nieuwe gedichten maken, nieuwe garderobe hebben, meer sociale contacten, een autootje kopen.

 

 

Opkomen voor jezelf

Opkomen voor jezelf staat voor het vermogen om makkelijk met anderen om te gaan, je te uiten naar anderen en grenzen te stellen aan anderen. Het wordt ook wel assertiviteit genoemd. Een goede manier om voor jezelf op te komen is belangrijk. Maar het is misschien nog belangrijker dat je voor jezelf opkomt. Het is belangrijk dat je in je leven je eigen plek durft in te nemen, het kan helpen om bewust te zijn dat een eigen plek innemen een soort grondrecht is van ieder mens , deze tekst is van een Amerikaanse psychologe.

 

Hoe wordt je een sterke verdediger van je eigen belangen?

Hiervoor heb je nodig; Moed, doorzettingsvermogen, vastberadenheid.

 

* Ik heb het recht te vragen wat ik wil.

* Ik heb het recht om nee te zeggen op een verzoek waar ik niet aan kan voldoen.

* Ik heb het recht om van gedachten te veranderen.

* Ik heb het recht om fouten te maken en ik hoef niet perfect te zijn.

* Ik heb het recht op mijn eigen normen en waarden.

* Ik heb het recht om mijn gevoelens te uiten, zowel positieve als negatieve, op een manier dat het anderen niet schaadt.

* Ik heb het recht nee te zeggen op een verzoek als ik mij er niet goed bij voel , er nog niet aan toe ben of als het onveilig voelt.

* Ik heb het recht om mijn eigen prioriteiten te stellen.

 * Ik heb het recht om niet verantwoordelijk te zijn voor het gedrag , de gevoelens of problemen van anderen.

* Ik heb het recht om eerlijkheid te verwachten van anderen.

* Ik heb het recht boos te zijn op iemand van wie ik houdt, en dit op een verantwoorde manier te tonen.

* Ik heb het recht om mijn unieke zelf te mogen zijn.

* Ik heb het recht om bang te zijn en te zeggen; ik ben bang.

* Ik heb het recht om te zeggen; ik weet het niet.

* Ik heb het recht om beslissingen te maken  op basis van mijn gevoelens, overtuigingen en waarde.

* Ik heb het recht op mijn eigen realiteit.

* Ik heb het recht op mijn eigen behoeften aan ruimte en tijd.

* Ik heb het recht om speels en frivool te zijn.

* Ik heb het recht om gezond te zijn.

* Ik heb het recht op een omgeving die vrij is van misbruik.

* Ik heb het recht om vrienden te maken en me goed te voelen in gezelschap.

* Ik heb het recht om te veranderen en te groeien.

* Ik heb het recht op respect van anderen voor mijn wensen en behoeften.

* Ik heb het recht om met waardigheid en respect behandeld te worden.

* Ik heb het recht om te rouwen.

* Ik heb het recht op een bevredigend seksleven.

* Ik heb het recht om gelukkig te zijn.

 

Samengevat;

Sta er op dat je rechten gerespecteerd worden. Oefen om jezelf kalm en rustig uit te drukken, tot je krijgt wat je nodig hebt!

 

Opkomen voor jezelf

Op welke manieren kan ik opkomen voor mezelf?

Ja daar ben ik nog niet achter, ik wil dat mensen mij serieus nemen zonder serieus te zijn, een grapje hier een lolletje daar, als ik alcohol en drugs in huis haal voor mijn zogenaamde vrienden heb ik het huis weer vol zitten, er is zoveel misbruik van mij gemaakt, en ik vond het wel goed, nu niet meer, al 7 jaar geen harddrugs met een klein terugvalletje, oh met de speed had ik veel vrienden, ze kwamen allemaal effentjes snuiven hoor, en zuipen, nu doe ik dat niet meer, is dat ook al opkomen voor jezelf? Ik geef nu mijn grenzen aan en wil graag dat die geaccepteerd worden, dat doe ik nu wel, het is niet zo dat ze de vrienden van mij over mijn grenzen heengaan

 

 

Steun

Steun van familie, vrienden en hulpverleners kan je helpen om je beter te voelen en je leven te verrijken. Het is goed om iemand te hebben om mee te praten, lol te hebben, die je ondersteunt om goede beslissingen te nemen of om voor jezelf op te komen en soms ook om te helpen als je het even helemaal niet meer weet.

 

Wie zijn mijn ondersteuners?

Mijn zus Evelien, en Johanna een vriendin van mij.

 

Welke kwaliteiten moet iemand die mij steunt hebben?

Luisteren naar mij, gezellig zijn, eerlijk, oprecht, betrouwbaar.

 

 

 

 

7-2-20019

 

 

 

 

 

 

 

Gereedschapskoffer

 

Een gereedschapskoffer is een van de pijlers van de WRAP. Deze bestaat uit een verzameling van dingen die je doet om je goed te blijven voelen, of je weer beter gaan voelen op de momenten dat je je minder voelt.

Veel mensen realiseren zich niet altijd dat ze van alles doen om zich goed te voelen. Ervaring leert ons dat het nuttig is deze middelen bewust in te zetten. Dit gereedschap vormt de basis voor je eigen Wrap. Daarom staan we uitgebreid stil om de gereedschapskoffer gevuld te krijgen.

 

Maak een lijst aan gereedschap dat je uit eigen ervaring kent of in de WRAP cursus hebt leren kennen. Je kunt ook dingen in je lijst opnemen die je een keer uit zou willen proberen.

 

De beste gereedschappen zijn meest simpel, veilig, goedkoop, en makkelijk toe te passen.

 

Wat kan ik doe om me goed te voelen?

dit kan ik doen om me goed te voelen;

 

* Geen alcohol nemen.

*Geen harddrugs nemen.

*Afspraken nakomen.

*Huis netjes hebben.

*Meer sociale contacten hebben.

*Veel sporten.

*Gezellige dingen doen.

*Goed voor mijzelf en mijn omgeving zorgen.

*Positieve gedachten hebben.

*Van mezelf houden.

*Van anderen houden.

*Lekker en gezond eten.

*Mensen bij mij thuis uitnodigen.

*Rust, reinheid en regelmaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagelijks onderhoudsplan.

Misschien heb je al ontdekt dat er bepaalde  dingen zijn die je je elke dag moet doen om je eigen goed te blijven voelen. Het blijkt te helpen om ze op te schrijven. Veel mensen vinden het dagelijks onderhoudsplan het belangrijkste onderdeel van hun WRAP !

 

Dit plan bestaat uit drie onderdelen;

1 Hoe ben ik als ik me goed voel?

2 Wat moet ik iedere dag daarvoor doen?

3 Wat kan ik zo nu en dan extra doen?

 

 

1 Hoe ben ik als ik me goed voel?

Dit is een soort ijkpunt. Als je je een tijd niet zo goed hebt gevoeld dan kan het zijn dat je min of meer bent vergeten hoe dat is . Dan kan het je helpen om even op deze lijst te kijken Sommige mensen voelen zich al zo lang niet goed dat ze zich helemaal niet meer voor kunnen stellen hoe dat was.  Dan helpt het om op te schrijven hoe je zou willen dat je je zou voelen.

 

Het beantwoorden van de vraag; hoe zie ik eruit als ik me goed voel helpt.

 

 

2 Wat moet ik doen om me iedere dag goed te voelen?

Het beschrijft de dingen waarvan je weet dat je die dagelijks moet doen om je goed te blijven of zo goed als nu mogelijk is.

*Dit kunnen dingen zijn waar je onmiddellijk meer energie van krijgt.

*Dat je dagelijks ruimte maakt voor iets waar je een positief gevoel van krijgt.

*Dat je dingen vermijdt die schadelijk voor je zijn.

 

Bij deze lijst is het belangrijk dat je hem niet te lang maakt.

 

 

3Wat kan ik zo nu en dan extra doen?

Er zijn ook dingen die je regelmatig moet doen om je goed te blijven voelen, maar niet dagelijks. Maak een lijst met dingen die je voor jezelf kunt doen die minder vaak voorkomen of nodig zijn. Door dagelijks even naar de lijst te kijken hou je je agenda bij.  Door deze dingen regelmatig in te plannen hou je de boel op orde, of geef jezelf een extraatje.

 

Voorbeelden; een afspraak maken met mijn hulpverlener,

om mijn administratie op orde te maken, mijn huis grondig schoonmaken, een uitje plannen.

 

Tenslotte; als je gaat merken als je je wat minder gaat voelen,  kun je in je dagelijks onderhoudsplan kijken naar; wat heeft me eerder geholpen om me goed te gaan voelen, wat heb ik misschien niet gedaan, waardoor ik me nu minder voel.

 

Dagelijks onderhoudsplan;

 

1Hoe ben ik als ik me goed voel?

Positief en netjes, sociaal en lolletje maken, goed voor mezelf en mijn omgeving zorgen, dan sport ik en ben ik overal op tijd.

 

2Wat moet ik iedere dag doen om me goed te voelen?

Douchen en tanden poetsen, scheren en schone kleren aan, gezond eten, handen wassen, lekker luchtje opdoen, goed poepen, met seks bezig zijn, sporten zoals; zwemmen wandelen en fietsen, mijn huis op orde hebben.

 

3Wat kan ik zo nu en dan extra doen?

seks hebben, in huis klusjes doen, sparen.

 

Triggers waardoor ik me slecht ga voelen; negatief denken, alcohol drinken, harddrugs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vroege waarschuwingstekens actieplan !

 

*Het is belangrijk om je actieplannen af te stemmen op de signalen die jij waarneemt en je af te vragen waar ze naar verwijzen.

*Hoe langer je met deze actieplannen werkt  des te meer leer je welke signalen voor jou van belang zijn  en welke actie dan nodig is.

*Veel mensen merken dat ze, door hun vroege waarschuwingstekens serieus te nemen, ze beter voor zichzelf kunnen zorgen.

 

Bij mij zijn de signalen dat ik teveel of te weinig slaap, te veel angst heb, zelfzorg minder is, en ik mijn huishouding niet doe.

alcohol drink en of harddrugs gebruik.

 

Ik heb een certificaat gehad van de cursus, maar wat nog mooier is, ik kom nog steeds op de radio, inmiddels voor de 65 ste keer, ik ben een gedicht aan het veilen op radio3fm Request , is inmiddels al 40 euro voor geboden

 

 

 

 

Och het is toch wat, mijn belangrijkste vraag in mijn leven gaat binnenkort beantwoord worden, wie is mijn echte vader? Mijn moeder heeft mij vroeger meerdere malen gezegd dat  Jan Ykema mijn echte vader is, ik werd het zo zat dat geheim, mijn broer René heeft een DNA-test besteld , gaan we zsm doen, ik heb een foto gezien van Martin Ykema,, dat is een zoon van Jan Ykema,  jeetje wat eng, wat lijk ik op hem, nu weet ik waarom mijn familie altijd zo raar deed tegen mij, ik moet nog wachten, maar ik hoop eigenlijk dat die enge vader van me niet mijn vader is, het was een groot geheim van mij, en dat mijn vader een hand tussen mijn benen heeft gedaan is ook een geheim van mij geweest, toen hij dat deed was ik iets van zeven jaar, ik heb hem wel zo'n schop in zijn gezicht gegeven toen, later besefte ik wat ie gedaan had, ik wil gewoon de waarheid, en niets minder dan de waarheid, ik leef nu zo in onzekerheid, wie is mijn vader? Mijn moeder is wel mijn moeder dat weet ik 100% zeker, de tijd zal het leren, ik kom trouwens voor de 112 de keer op de radio, het gaat maar door en daar ben ik heel blij om.

 

 

 

Mijn oudste broer en ik hebben een DNA-test gedaan, en wat is gebleken, mijn vader bleek mijn vader te zijn, een shame in de family ik heb mijn moeder tot hoer gemaakt volgens mijn broertje, ik wou alleen maar weten wie mijn vader was.

De radio gaat ook nog steeds door, volgende week voor de 120 keer, ik ga er gewoon mee door, de aanhouder wint, ik moet alleen zien dat ik weer nieuwe gedichten ga maken

 

 

21-06-2021

 

Ik kom a.s zondag voor de 138 keer op de radio, het gaat maar door en ik heb nog wel gedichten voor  30 keer, ook nog wel voor 100 keer

Ik heb net 3 gram gedroogde paddenstoelen gehad, de werkzame stof is psilosine, daar ga je van hallucineren, zal mij benieuwen,  zie

je allemaal verschijningen en geesten haha. Ik wil het eens zo graag hebben over wat ik met mijn schrijven wil bereiken, ik ga binnenkort 5o boeken laten drukken, maar wat een werk is dat, ik moet ze allemaal controleren op fouten, ik wil zestig gedichten in een bundel hebben, ik heb met een uitgever contact, maar die vroeg of ik ze ergens op kon zetten, ik zou niet weten waarop? Het is net half twee en het kopje soep met paddenstoelen is op, ga je eerst vreselijk gapen en krijg je tranen in je ogen en dag gaan ze werken.

een vriend van mij wou me 750 euro geven voor het maken van 50 exemplaren, ik mag de winst van hem houden, hij zegt dat ie in me geloofd, maar waar moet ik beginnen? Had ik maar iemand die mij kan helpen?

 

 

 

Mijn vader had weer eens een hele vreemde bui, of ie psychotisch was ? Of dat ie weer teveel gedronken had? Ik ben er nog niet uit, hij was weer eens goed agressief en gek in zijn hoofd, hij sloeg me in elkaar! echt niet normaal! Mijn moeder schreeuwde naar mijn vader; je slaat hem nog dood Lammert! Ik kreeg me een partijtje klappen! Niet meer normaal, echt niet normaal, mensen vinden mij nu gek, maar weet wel wat ik meegemaakt heb, ik heb niet voor niets een geestelijke handicap, Het nu volgende heb ik nog nooit met iemand over gehad, ook niet  met mijn broertjes en zusjes en familie; het was een zomeravond iets van 8 uur, ik was weer eens helemaal hysterisch, daar wist mijn vader wel raad mee, mij in elkaar rammen en op bed gooien, maar toen gebeurde er iets heel geks, hij keek me aan, en zo'n vreemde blik heb of had ik tot dan toe nog nooit gezien, wat keek die man eng en raar uit zijn ogen, zo gek heb ik met al die drank en drugs nog nooit gekeken, hij stond naast mijn stapelbed, en ik lag bovenop, ik kreeg weer een paar klappen , om in slaap geslagen te worden, ik lag met mijn beentjes wijd, en toen gebeurde het, die enge man legde zijn rechterhand op of in mijn kruis, ik schrok zo, dat ik ben gaan trappen en schoppen, ik schopte hem in zijn gezicht! Hij schrok, hij dacht zeker, nu ben ik echt te ver gegaan, hij liet me eindelijk met rust, ik heb de hele nacht liggen huilen, er was niemand voor me, het is echt gebeurd, ik ben er zo trots op dat ik het  nu bekend heb gemaakt op mijn site, mijn zus zei al; je moet er niet over praten, nee lieve zus, ik praat er wel over, er volgt binnenkort nog meer, en ophra winfry heeft het ook bekend gemaakt en werd ook door niemand geloofd , mijn broers en zussen weten het ook niet, zal mij benieuwen hoe ze reageren, nee ik ben niet gek! Ik heb gewoon hele nare ervaringen met mijn vader gehad, het is niet mijn schuld, wat heb ik mijn leven schuldig gevoeld, ik werd of wordt nooit serieus genomen, maar dit wou ik kwijt, het zat me zo dwars, mijn vader bestempeld mij als dwaas en gek, maar hij moet nodig eens naar een psychiater tot zover, ik kreeg een berichtje van mijn vader dat ik een leugenaar ben haha klootzak ik ben niet meer bang voor jou, hij zal boeten, ik wil een schadevergoeding hebben

 

 

Zo heb ik ook een verhaal over mijn zindelijkheidstraining van mijn vader, hij schreeuwde tegen mij, toen ik vier jaar was; je gaat poepen op dit potje, en je mag er pas weer af als je gepoept hebt, ik moest twee dagen met een koud piemeltje en koude billen, want het was winter, op een plastic potje zitten, en schreeuwen naar me, ga poepen! ga poepen!, dat was mijn zindelijkheidstraining, ik was er zo door getraumatiseerd, dat ik een keer per week in mijn broek poepte en de onderbroek, volgescheten, in een hoekje van de badkamer gooide, ja ik heb jeugdtrauma's, en vrienden en familie zeggen maar; dat is geweest Wander, daar moet je het niet over hebben, maar ik heb het er wel over, ik had en heb er last van, ik heb trauma's die ik nog niet verwerkt heb

 

 

Zo ook het verhaal van mijn oma wat ze een keer tegen mij gezegd heeft, Ze zei dat mijn vader met mijn zus Evelien, bij mijn oma in de schuur, het slipje van haar naar beneden had gedaan, wat was er gebeurd als mijn oma er niet was op dat moment, mijn oma had geschreeuwd, Lammert wat doe je? Mijn zus Evelien werd altijd voor de gek van de familie beschouwd, maar ze is ook misbruikt door mijn vader,  alles valt nu op zijn plek, mijn vader is gewoon een vieze pedofiel, hij wordt door de hele familie van mij geadoreerd , iedereen van mijn broertjes en zusjes neemt die man in bescherming, maar ik niet meer, ik zit te denken om aangifte tegen mijn vader te doen aankomende week, hij heeft wel al het geld van mijn oma geërfd, mijn vader noemde mijn oma altijd een rotwijf, maar het was een hele lieve vrouw, ze wist gewoon teveel, en toen ik vroeg of ik wat mocht hebben van mijn oma's geld, zei mijn vader tegen mij; je kunt je bek afvegen, ik heb ook niks van mijn moeder gekregen toen ze was overleden, ik wil eigenlijk een schadevergoeding hebben voor aangedaan leed, het voelt als een hele grote opluchting dat ik zo eerlijk ben over alles, mij is gewoon heel veel aangedaan, toen ik 50 werd belde mijn vader mij op om te zeggen; wat heb jij nou bereikt Wander? Je hebt helemaal niets bereikt, toen knapte er iets in mij, ik ben levenskunstenaar ja, en heb een site met hele mooie gedichten, ik heb heel veel bereikt, toen een keer zag ik een foto waar mijn vader en broertjes op stonden, er knapte iets in mij, er is zoveel geknapt in mij, maar ik sla me er wel doorheen, wij halen jou van de radio schreeuwde mijn zus tegen me, heb ik gelijk gebeld, maar ze kunnen niks, ze hebben geen poot om op te staan, ze wilden ook aangifte doen als ik binnen 12 uur alles over mijn vader niet van mijn site had gehaald, oprotte niekkie ik schrijf wat ik wil schrijven en laat me door niemand tegenhouden. Ik heb de politie gebeld om aangifte te doen, het is te lang geleden, ik kan en hoef nergens op te rekenen, ik kan geen schadevergoeding vragen, balen, maar ja, ik ben tenminste mijn geheimen kwijt, ik kon er niet langer meer en door leven, ik zou mijn eigen doodzuipen, ik leefde met grote familiegeheimen 

 

Op mijn twaalfde moest ik een keus gaan maken wat voor opleiding ik moest gaan doen, mijn vader en de hoofdmeester had ik een gesprek mee, Wander wat wil je? Ik weet het niet zei ik, thuis werd nergens over gesproken, ik had geen idee wat ik wou, er werd nergens over gepraat met mij, dat vond ik wel zo vreemd, dat het over niets ging, ik kon naar de LTS een technisch beroep gaan doen, maar ik zou toch alleen maar gaan vechten zei mijn vader, ik kon ook voor de koksschool kiezen, maar het werd de huishoudschool, ik zou er voor twee jaar heengaan, en dan naar de koksschool, ik ben uiteindelijk op de LHNO gebleven en een diploma van gehaald, maar ook niet normaal, met mij werd nergens over gepraat, ik werd er soms helemaal gek van, het was maar normaal, nee, ik wou praten, maar dat kon of mocht niet, ik wist echt niet wat ik kon kiezen.

 

Ik poepte altijd in mijn broek, dus mijn dokter had het advies aan mij gegeven om een darmonderzoek te laten doen in het ziekenhuis in Heerenveen, mijn vader en ik gingen er samen met de auto heen, weer ging het nergens over, we waren gedurende de rit naar het ziekenhuis alleen maar stil, mij werd weer eens niks verteld, ik had helemaal geen last van mijn darmen, dus dat hele onderzoek sloeg nergens op, we kwamen daar bij een arts, en ik moest mijn eigen helemaal uitkleden, mijn vader zat in het kamertje ernaast, te gluren door een deuropening, ik moest op mijn zij op een tafel gaan liggen, de arts smeerde zijn rechterarm in met glijmiddel, en hopla, hij ramde zijn hele arm bij mij naar binnen in mijn anus, het was een ernstige traumatische ervaring bleek later, die arts was gewoon denk ik achteraf een pedofiel, ik had nergens last van ja, het was gewoon psychisch, allemaal van dat soort dingen

 

Heel vaak als we met zijn allen met de auto weggingen, zaten wij te etteren en te klieren op de achterbank, heel vaak sloeg mijn vader dan naar achteren vanachter het stuur, en hij schreeuwde dan vaak; als je niet normaal doet dan zet ik je buiten de auto, en ga je maar lopen, dan schrok ik zo, dat ik me maar gedeisd hield.

 

Mijn moeder had een grote pan macaroni gemaakt, ze hadden ruzie mijn vader en moeder, en schreeuwden, sloeg mijn vader zo de pan macaroni uit mijn moeders handen en alles viel op de grond, we hadden toen geen eten.

 

We zaten met mijn broertjes en zusjes altijd samen in bad, ik poepte dan altijd in het water, mijn moeder viste dan de drol met een potje uit het water en we gingen vrolijk verder met badderen, maar een keer na het badderen stonden mijn zus en ik naakt in een soort raamopening op het platte dak van de winkel, we deden een soort van seksscène, stak ik zo een vinger bij mijn zus in haar kutje, van dat soort dingen 

 

Er is weer een hele hoop gebeurt de laatste tijd, sowieso gaat het stoppen de radio, ben ik in totaal 162 keer op de radio geweest, ik heb een ernstige ontsteking in mijn kaak, nu kan ik mijn gebit niet in, maar zondag ga ik Rob in het echt ontmoeten, en daar heb ik zin in, ik heb nu antibiotica, dus de zwelling neemt al af, ik doe er alles aan om naar het glazen huis te gaan, mijn familie is ijzig stil, ik hoor niks van ze, ze zijn bang voor wat ik ga zeggen, het was heel gek voor mij, ik zou wel effe beroemd worden, de jongen die met een spuit in de goot zou eindigen, levenskunstenaar he? ik was het tegen mij aangeschop welzo zat, ik pik het niet meer als mensen mij naar beneden halen. Ko op mijn werk, een smerige vieze pedo, mij maar pesten en naar beneden halen, ik was het zat, en nog een chef van mij, die mij sloeg en naar beneden haalde, ik was het zat, ik ben gestopt met dit werk

 

 

Ik ga definitief niet naar het glazen huis, ik ben te ziek, het is heel jammer, maar ze bellen mij zondag, voor de laatste keer, heel vreemd dat ik nu niet meer op de radio kom, ik heb 15.000 bezoekers gehad tot nu toe op mijn site, best goed vind ik, maar het kunnen er meer worden, zal mij benieuwen wat ik hierna ga doen, ik weet het zelf ook nog niet. 

 

 

Als je wint heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden, die tekst spookt maar door mijn hoofd, ik heb een paar hele goeie vrienden. Ik zou wel even beroemd worden, nou, dat is me vies tegen gevallen, 162 keer op de radio geweest, en nu? Wat ga ik nu doen, ik heb alweer een nieuw plan, ik ga de kabeltv bellen van Zwolle, of ik eenmaal in de maand een gedicht over Zwolle erop mag zetten, ga ik plaatselijk bekendheid werven, ik krijg van niemand steun, zo van; goed Wander van je, maar ik trek me er niks van aan, de Wereld is ook niet in een dag gebouwd, ik moet nog wat geduld hebben, mijn lieveling zus is op vakantie, ze zit in een inrichting, ja, ik noem het vakantie voor haar want eenmaal in de zoveel jaar gaat ze naar een inrichting, ik ga liever ergens anders heen, ondanks dat ik het soms heel moeilijk heb, redt ik me net, ik heb ook heel veel geleerd om niet te hoeven worden opgenomen, ik draai ook wel eens door hoor, dan zie ik mijn leven echt niet meer zitten, maar dan gebeurt er weer wat, en denk ik; ach; mijn leven is zo slecht nog niet, ik voel alleen of iedereen tegen mij is, dat niemand mij wil, of ziet staan, het is een erg rotgevoel waar ik soms helemaal gek van wordt, het is net of het mij niet mag lukken, maar ik ga rustig door en heb nu weer wat nieuws verzonnen, het donkere zwarte gat, het diepe dal, dat weet ik nu wel eens hoor, ik wil pieken, ik wil nog zoveel, maar ik krijg steeds minder tijd, dus ik moet opschieten, positief denken, ja, ik moet wel, ik heb gewoon een moeilijke start gehad, ik wordt door mijn familie uitgekotst, dan heb je het moeilijk hoor, en dan ben ik ook nog eens homo, wat ik nog steeds heel moeilijk vind

 

 

 

Ik heb mijn hele leven al lang last van psychische klachten, ik heb angstaanvallen gehad, ben nooit zo in de war geweest dat ik gekke dingen ging doen, dat ik in de gevangenis of het gesticht zou belanden, ik ben ook wel weer stabiel aan de ene kant, ik heb een hoop over mezelf mogen leren, wat mijn grenzen zijn van wat ik kan, mijn uitersten ben ik achter gekomen, met de duivel gespeeld, soms Jezus in mijn hart, een mengelmoesje van emotie s en gevoelens, maar dat ik weer nieuwe gedichten moet maken, dat staat vast voor me, ik moet liedjes gaan schrijven, daar is geld mee te verdienen, het is net of iedereen mij vergeet, ik sta zo alleen, en dat voelt niet fijn, ik heb meer verdient dan dat, verlatingsangsten, bindingsangsten , met de Wereld, en met mezelf, het is een heel vreemd gevoel waar ik elke dag weer mee moet handelen, ik zoek naar vrede in mezelf, een stukje rust waar ik mee kan leven, nu ook met die oorlog, jeetje wat doen mensen elkaar toch aan? Ik heb er geen woorden voor, als het maar geen derde wereldoorlog gaat worden, ik kan me er wel druk om maken.

 

 

 

Ik ben in een heel diep dal beland, mijn lieveling zus, Evelien, heeft zich opgehangen, ze is niet meer onder ons, ze wou al dood vanaf haar zestiende, ze had al heel veel pogingen gedaan in haar leven, maar wat een klap, mijn grootste fan is er niet meer, nu wil mijn familie dat ik haar crematie betaal, omdat Evelien niet verzekerd was, oprotte, ik geef ze geen cent, ik had Evelien nog gewaarschuwd dat ze zich goed moest verzekeren, de avond voordat ze zich heeft opgehangen, heb ik nog gebeld met haar, ik heb toen afscheid van haar genomen, ik zei zo; nou, dan spreek ik je nooit meer, je gaat je van je leven beroven, ik kom niet op je crematie, heb ik uiteindelijk ook niet gedaan, mijn familie stond te huilen aan haar kist, terwijl ze bij leven nooit naar haar omkeken, ze gaven mij ook de schuld van haar daad, nu heb ik helemaal geen familie meer waar ik mee omga, hard hoor, maar het kan gewoon niet anders, er is oorlog in Europa en daar maak ik me heel veel zorgen om, waar gaat dit heen? waar eindigt het? Komt er hier ook oorlog?

 

 

 

 

Het is nodig tijd dat ik weer wat ga schrijven, al mijn vrienden zijn bij mij weggegaan, of willen niet meer met mij omgaan, ik zit momenteel weer op 12 halve liters per dag, dus dat gaat ook niet echt goed, ik heb wel nieuwe tweedehandse banken gekocht, en een nieuw vloerkleed, en een nieuw gasfornuis, verder ga ik de salontafel lakken, ik heb een netjes huis, nu heb ik weer een oven en kan ik allerlei receptjes maken in de oven, hartige taarten, quiche , pizza, kip, lekker man, ik ga zo samen met Annet mijn hele huisje weer schoonmaken, ik mis mijn zus erg veel, ik ervaar weinig steun, ik zwem maar wat in het diepe, waar kan ik heen? Wat kan ik doen, voel me zo alleen en verlang naar een zoen, een warme arm om me heen, een warme kus op mijn mond, ik voel me zo alleen, echt niet gezond, nou ja

 

Ik moet wat meer trots op mezelf zijn met wat ik tot nu toe al heb bereikt, och och och het was weer eens ouderwets met de halve liters, 15 per dag, maal 7, vier vuilniszakken vol lege blikjes, het ging of gaat eigenlijk niet zo goed met mij, ik ga nu zelf weer proberen af te kicken, en als dat niet lukt, laat ik me opnemen, ik heb fucking veel last van psychische klachten, alcoholisme is een ziekte, ik ben gewoon ziek, maar als ik nog een aantal jaartjes mee wil, moet er nu echt weer wat gaan veranderen, ik denk de hele dag aan problemen in mijn hoofd, haal me de hele dag naar beneden, van+ jij bent niks waard Wander, ik moet niet zoveel medelijden hebben met mezelf, ik moet mezelf een schop onder mijn kont geven, soms moet je heel streng zijn voor jezelf, in het gareel, afspraken nakomen, gezond eten en drinken, ja dat ik ziek ben in mijn hoofd daar ben ik nu wel achter, maar dat gevoel wegdrinken moet ik echt mee op gaan houden, dat ik mijn lievelingzus kwijt ben, en mijn moeder, en vele, vele vrienden, stemde mij somber, ik zat met mezelf in een diep dal, het was vorig jaar dat ik wekelijks te horen was op de radio, ik deed echt iets, en veel bewegen en zwemmen en fietsen en wandelen, ik heb een periode niks gedronken, ik voelde me daar een potje goed, dat wil ik weer, ik wil wat lekkerder in mijn vel gaan zitten, dit was ook niks, 120 blikken bier per week bijna 500 in de maand, hahah, ik wou dood, godverdomme wat wou ik graag dood, ik had tot vorig jaar kerst nog te leven zei mijn dokter maar ik ben er nog, ik heb alleen veels te hoge suiker door dat gezuip gekr,egen, doordat ik zoveel zuip, lig ik al om 5 uur te slapen normaal, ik heb niks aan de avonden, ben en voel me eenzaam en alleen, nee, dat dat gezuip zoveel oplevert, nee, waarom doe ik het dan zou je je afvragen? Ik ben ziek, ik ben alcoholist, het is een hele erge ziekte, het houd je hele leven in zijn greep

 

24-10-2022

Oh je moest eens weten hoe ik mij soms voel, verstoten van familie en vrienden, helemaal alleen, en maar zuipen en blowen, een zakje wiet, een zakje hasj, en 16 halve liters, niet in een week, per dag he? Nee, ik denk dat het op dit moment niet zo goed met me gaat, weet je ook wel wat een geld het me kost, 100, meer dan 100 per week, maar die rotgedachtens van mij soms, het is echt niet leuk meer, en maar zuipen en gebruiken, net zolang tot mijn been afgezet wordt, of dat ik leverkwalen ga krijgen, ik heb nog 20 jaar om mooie gedichten te maken, ik wil zo graag een tekstschrijver worden, mooie liedjes en verzen schrijven, ik lag gemiddeld 16 uur te slapen per dag, schrijven was er helemaal niet meer bij, ik heb ook wel een knauw gehad van mijn radio optreden hoor, achteraf heb ik het heel heftig gevonden, mijn eerste keer dat ik op de radio kwam, och, wat een vreemd gevoel, ik kreeg van de eerste vier keer dat ik op de raio kwam wel zulke vreemde gevoelens, hoe zouden mensen reageren? vier jaar gedaan elke week, ergens ben ik wel heel trots op mezelf, ja zegt mijn begeleidster; heb je dan een negatief zelfbeeld? Ik weet soms helemaal niet wat ik moet voelen of wat er door me heengaat, ja biertjes zuipen, en naar de kloten gaan, ik had verwacht dat iedereen mij zou steunen in mijn optreden, nou dat heb ik geweten, ik heb alles om mij heen verloren, mensen dan he? Sommigen zijn dood, tja, wat wil ik dan he? Gewoon niet zoveel bier, minder wiet en hasj, en van het geld wat er van over hou, leuke dingen mee doen, een avondje stappen, uit eten, bioscoopje pakken, onder de mensen, ik wil het contact met mezelf en de buitenwereld niet verliezen, ik heb vanmorgen samen met een hele aardige vrouw mijn hele huisje weer schoongemaakt, ik heb koffie gedronken bij het leger des heils, daar ga ik nou drie keer in de week heen voor wat gezelligheid, verder ga ik morgen een spelletje spelen met een paar mannen, doe ik ook twee keer in de week, verder heb ik niet echt een boeiend leventje, ik wil graag vaste verkering met een jongen, en dan driemaal in de week seks, ja, dat is wat ik graag wil, dan wordt dat mijn opdracht, een leuke knul zoeken, ik wil meer liefde in mijn leven, ik wil geliefkoosd worden, met respect behandeld worden, verder wil ik een rustig leventje, zonder al teveel gekkigheden . Ik moet ook veel meer over mijn gevoelens praten, maar soms lukt me dat helemaal[niet meer], ik merk wel dat ik ouder wordt hoor, binnenkort komen de kwaaltjes, denk aan hartaanval, of been amputatie , maar tot die tijd maak ik er het beste van, ik heb straks bloemkool met sausje en een hamburger, en ja hoor, ik ga naar de supermarkt om een paar biertjes te halen, ik heb wel zo zin in bier, nou dan ga ik effe 

 

 

25-10

 

Ik heb alweer wat ideetjes om gedichten over te schrijven, wat zijn er een crisissen in ons land, om gek van te worden, ik denk dat er heel veel mensen doordraaien, ik heb mijn schrijven, dat sleept mij er doorheen, als ik mijn schrijven niet had, dan had ik niet veel, ik krijg straks psychische hulp, en ik ga nog naar het leger des heils voor een bakkie leut, verder wil ik de vogelhokken nog doen en weer lekkere verse groenten eten, ik heb spruitjes, zo effe een doucheje nemen en mijn medicijnen nemen, en dan toch maar weer positief denken.

Ik schrijf omdat ik het leuk vind  

 

 

 

27-11-2022

 

Het is heel gek, de feestmaand staat weer voor de deur, ik heb al kerstkaartjes gehaald, binnenkort mijn hele huisje weer versieren, maar heel alleen, zo alleen, ik kan voor het eerst met kerst niet naar familie, ik koop twee flessen jenever, twee traitjes bier, en al zuipende kom ik die dagen wel door denk ik, het is tijd om weer wat nieuwe gedichten te maken, ik heb een gedicht over een heilsoldaat gemaakt, deze heb ik hier bij het leger neergelegd , ik wil zo graag iets voor het glazen huis doen, doe ik elk jaar he? krijg ik weer wat bekendheid, ik ben heel depressief geweest weer, het leven had voor mij geen zin meer, nu heb ik de draad weer opgepakt, ik heb nieuwe vriendschappen gemaakt, er waren alweer mannen die mij leuk vinden, ik heb eigenlijk nog niet veel bereikt met mijn schrijven, er waren hele grote dichters, ik heb een kutmentaliteit, ik zit maar wat te zeuren, ondertussen staat ons land in de fik, het is bijna niet meer te betalen het levensonderhoud, hou godverdomme van mij, hou van mij, alstjeblieft , lees mijn woorden, als je geen hoop meer hebt is alles verloren, nou weet ik het wel een keertje hoor met mijn familie, ze blijven mij zien als een domme junk, jammer, ik ben echt een hele mooie man, er kan zoveel gebeuren in het leven, elke dag kan je laatste zijn, nog zoveel te doen, en steeds minder tijd, dus ik moet de draad oppakken en nog wat maken van mijn leven, de oude Wander is dood en begraven, straks effe de afwas doen, de vuilnis wegbrengen, lekker een douchje nemen, dat hoort ook bij je goed voelen

 

 

 

8-3-2022

 

ik zou wel effe stoppen met de alcohol, nou, dat is me niet gelukt, ik heb hele harde gillen in mijn hoofd, eigenlijk gaat het niet zo goed met mij. Ik heb al mijn tanden en kiezen laten trekken, er wordt steeds meer nep aan mij, straks een kunstbeen en een glazen oog hihi De wereld staat in de fik, er is oorlog in Europa, er broeit een hele hoop onderhuids bij de mensen, gas en licht zijn niet meer te betalen, ik leef ook heel zuinig hoor, nou, ik heb het voor mij doen best wel breed, boodschappen halen is ook een kunst tegenwoordig, wat wil ik nog?

 

 

Mensen vragen mij wel eens, heb je een moeilijke jeugd gehad? Dan kan ik niets anders zeggen dan dat ik geen moeilijke sombere jeugd heb gehad, er is teveel moois gebeurt in mijn verleden, als ik denk aan de dag dat mijn moeder mij naar de kleuterschool bracht! Ik kan het me nog herinneren , ik moest op een stoeltje zitten en afscheid nemen van mijn lieve moedertje, dat vond ik wel heel bijzonder, om voor het eerst wat te doen zonder mijn moeder, toen stond ik voor het eerst op eigen benen, ik ben gaan spelen, spelen kon ik heel goed, met blokken, soldaatjes, autootjes, Playmobils etc etc, eigenlijk vermaakte me ik altijd, en veel samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, ik heb er hele mooie gedachten van gekregen, Rob van de radio vroeg eens waar ik mijn creativiteit van had, dit begon al op mijn vierde jaar, ik was onbezorgd en onbevreesd, ik had zin aan het leven, ik heb misschien wel heel sombertjes geschreven over mijn leven, waarom heb ik nu op mijn 52 ste fijne herinneringen, mijn lagere schooltijd was ook heel bijzonder, ik had thuis wel een vader waar ik niet mee kon, maar ik was hele dagen weg ja? Ik kwam thuis om te eten en drinken en dan ging ik de straat weer op, spelen op de woldstraat, blikspuit, verstoppertje, tikkertje, touwtje springen, hutten bouwen, iglo's bouwen in de winter, ik had altijd vrienden en sociale contacten , neel ik heb geen moeilijke jeugd gehad, ik kan er uren over praten, dit moet ik nu ook doen, ik heb laatst een herseninfarct gehad, mijn rechteroog is half blind geworden, erg eng, ik ben aan het aftakelen en ik heb het echte verhaal nog geen eens opgeschreven,

 

Ik ben nog nooit in een klas blijven zitten, ik vond het echt leuk op school, ik heb daarom ook veel mogen leren, we deden altijd leuke dingen samen met mijn vriendjes en vriendinnen, nee, ik heb een mooie jeugd gehad, ik ben gewoon ziek in mijn hoofd geworden op mijn 20 ste, maar ik ben manisch he? Of het is heel mooi, of heel somber, op dit moment ben ik wat hoop nodig en vertrouwen, ik ben me in een diep dal gevallen na mijn radio optreden, schrijven was er niet meer bij, en zo ontzettend depressief, en maar zuipen en blowen, maar dat zuipen en blowen moet ik een keer positief benaderen, ik kan er liedjes over gaan schrijven, ik heb al weer een paar ideetjes

 

Ik weiger om als slachtoffer door het leven te moeten gaan, ik heb de draad weer opgepakt en ben weer gaan bewegen, ik wil elke dag weer een gedicht maken, ik zat weer eens ouderwets in een heel diep dal met mezelf, maar ik heb mijn eigen weer eens ouderwets aangepakt, en ga vanaf nu weer wat gezonder leven