Home » bingoverhalen

Ik heb bingoverhalen geschreven, je kunt deze verhalen voorlezen voor een groep mensen, bij de speelgoedwinkel kun je bingo loten kopen, in deze verhalen zijn de cijfers 1 tm 75 verwerkt, als er een getal wordt genoemd streep je hem af op je bingokaart , nu volgt er eerst eentje die je 5 december op sinterklaas kunt doen;

 

Ja! ja! Riep de Sint, het is bijna alweer zover, dan gaan we met 70 pieten en Sinterklaas met het stoomschip vanuit Spanje naar Nederland, ze hadden er zin in met zijn allen want het zou weer een groot feest worden.

 Het Sinterklaasfeest wordt al heel lang gevierd, en alle pieten zijn allemaal gewoon zwart.

 

Er was ook een zeurpiet die niks anders kon dan zeuren de hele dag, zeurpiet vroeg aan Sint hoe lang het nog zou duren voordat ze naar Holland gingen, Sint sprak; zeur niet zo zeurpiet! In Nederland zouden ze 12 steden aandoen.

1 piet kon vertellen dat ie ziek was, want hij had teveel pepernoten gegeten, die piet kon de hele dag aan niets anders denken dan snoepen, chocoladeletters vond ie ook heerlijk, en marsepein, en chocolademelk, ook had hij ook nog eens 69 pepernoten gehad, zolang hij maar kon snoepen dan voelde deze piet zich goed.

Hij had ook 59 schuimpjes gegeten, en dat was meer dan goed voor hem was, wat was deze piet ziek geworden van al dat snoepen.

Sint sprak dat het nog 2 weken zou duren voordat ze naar Nederland gingen, en dat de piet wel weer beter zou zijn dan.

Voordat de Sint met zijn pieten naar Nederland gingen, ging de Sint nog effe langs de kapper, lekker zijn baard wassen en bijknippen, en een nieuw permanentje erin, het duurde 42 minuten, er zaten al wat grijze haren in zijn baard, dus moest de Sint zijn baard ook verven.

 

Sint moest nog veel verlanglijstjes lezen, ieder jaar stuurden vele kinderen de Sint een verlanglijstje, 4 vond ie heel aandoenlijk, daarin vroegen de kinderen of ze hun zieke moeder beter konden maken, en al zou de Sint dit graag willen, het is helaas onmogelijk.

Een stuk of 6 waren te duur, zo wilden 3 meisjes een grote stal hebben met minstens 5 paarden.

Zo waren er ook vele verlanglijstjes over speelgoed, 56 kinderen wilden een speelgoedbrandweerauto.

 

Er waren ook vele die maar een heel klein cadeautje vroegen, zoals een potlood met een schetsboek. 53 wilden een speelgoedkraanwagen en dat kon de Sint wel regelen. Geld speelt geen rol bij de Sint, zo wilden 35 kinderen een nieuwe fiets hebben, over fietsen gesproken, de Sint wou 55 fietsen meenemen vanuit Spanje, zodat 37 pieten lekker op de fiets konden fietsen en 25 cadeautjes konden rondbrengen door de Nederlandse straten. Sint moest nog 48 verlanglijstjes doorlezen, 28 pieten hielpen de Sint met het doorlezen van de lijstjes, het waren er toch wel veel hoor. Je had ook 27 schoorsteenpieten, die hadden in een mum van tijd 57 cadeautjes bezorgt , het is te hopen dat het 5 december een beetje mooi weer is, want zo hoog op de daken is toch wel gevaarlijk.

43 pieten zouden alles op de fiets bezorgen, het was inmiddels nog 7 dagen te gaan totdat ze zouden varen naar Holland.

De inpakpieten hadden al 54 cadeautjes ingepakt, ze moesten er nog 66. Er zouden 23 pieten met de trein naar Nederland gaan, 24 pieten zouden gaan liften, en er zouden 14 met het vliegtuig gaan, met het vliegtuig ben je zo van Spanje in Nederland, binnen 75 minuten.

Er zouden 13 met de auto gaan, Sint had een paar Fiat Pieto's gekocht.

Op de stoomboot konden nog eens 33 extra pieten mee, 20 pieten zorgden voor het eten op het schip, de kookpieten maakten de heerlijkste gerechten, maar de Sint was het gekste op een oer-Hollands stamppotje zuurkool met worst.

 

Je had ook een piet Sa, die maakte de heerlijkste pizza's, zijn specialiteit is de pizza pepernotenronie, daar was de Sint dol op.

11 pieten onderhouden de boot, zoals het schip schoonmaken, en het schip verven.

Ze moesten wel genoeg eten meenemen op het schip, zo namen ze 36 blikjes cola mee, en 15 kratten groenten, en 75 appels.

De Sint is ook gek op vlees, hij eet wel 58 kilo per jaar, en alle pieten eten wel 68 kilo vlees per jaar. Er moesten ook 67 kilo wortelen mee op de boot voor het paard van Sinterklaas, hier was het paard dol op.

De grote dag brak aan dat ze naar Nederland gingen, 63 pieten waren al aan boord, nog eens 26 maakten zich klaar om op reis te gaan.

50 cadeautjes waren al aan boord, en al 16 fietsen waren aan boord.

Het schip ging 21 knopen hard. Sint heeft de laatste dag nog gezegd nog tegen zijn hoofdpiet gezegd dat er nog 17 pieten aan boord moesten komen, na 8 dagen hard gewerkt te hebben gingen ze op pad.

Toen ze een tijdje aan het varen waren moesten 29 pieten al snel kotsen door zeeziekte, nog eens 30 voelde zich ook niet lekker.

 

De snoeppiet had 31 zakjes lolly's mee voor naar Holland, en ook 74 chocoladeletters. Na 9 dagen varen kwamen ze in Nederland aan, de burgemeester stond op de kade om ze te verwelkomen. 18 jaar was de jongste piet die meeging, hij vond het best wel eng zo'n scheepsreis met iedereen. DE oudste piet was 74 , verder was er nog een van 62 en 71. 51 pieten stonde op de kade om de Sint en de pieten te verwelkomen. In Nederland aangekomen stonden er wel 73 groepjes kinderen om de Sint te verwelkomen, een groepje van 52 kinderen stonden luidkeels te zingen, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal keurig recht ! Er stond ook een groepje van 44 kinderen te klappen en te zingen en te juichen. 32 pieten klommen van boord op de kade. De boot was afgemeerd en 10 kinderen ontvingen de Sint. Er waren inmiddels 38 fietsen van boord gehaald, maar bij 22 fietsen zat een pepernoot in de band, die moesten ze eerst repareren. Sint ging op zijn paard zitten om een rondje te rijden door de stad, de rit zou 61 minuten duren, het was een drukke bedoeling in de stad. Zeurpiet zat weer eens ouderwets te zeuren tegen de Sint; Siiiiiint? beginnen we met de rondrit? zeurde zeurpiet, Sint en de andere pieten waren het gezeur wel eens zat van zeurpiet.

 

34 pieten deden kunstjes in de straten, van jongleren tot spelen met kegels en ballen, al snel hadden 39 kinderen een handje snoep gekregen, 19 kinderen begonnen te huilen toen ze de Sint zagen, 45 moeders waren zo blij om hun kind zo blij te zien, het is toch een groot kinderfeest, nog eens 72 stonden ook te juichen.

Er waren 40 kinderen die de Sint een tekening gaven, de mooiste zelfgemaakte tekeningen kreeg hij. Na 60 minuten door de stad moest de Sint ineens een dikke wind laten, al snel bleek dat de Sint moest poepen, de hele stoet stopte zodat de Sint van zijn paard kon.

Op huisnummer 41 kon de Sint even zijn behoefte doen bij een aardige mevrouw, toen de Sint klaar was ging de stoet verder.

46 pieten kwamen te laat voor de inhuldiging omdat hun vliegtuig vertraging had opgelopen, de grenspolitie moest eerst alle zakken controleren op explosieven. 47 pieten waren mooi op tijd. Het was een mooie optocht, alle kinderen kregen een handje snoep.

62 steden hebben ze uiteindelijk bezocht , en het was een groot kinderfeest!

 

Binnen 49 uur moesten alle kinderen een cadeautje in hun schoen hebben, dit deden 64 pieten , en daar waren ze behoorlijk druk mee.

65 kinderen hebben een nieuwe fiets gekregen en hier waren ze erg blij mee. De Sint en zijn pieten hadden de eerste 51 uur het heel druk, maar toen ze uiteindelijk alle kinderen van een cadeautje hadden voorzien, konden ze eindelijk rustig effe slapen, ze zijn eind december weer met de boot naar Spanje gegaan!

 

 

 

 

 

 

                                                                  Gemaakt door Wander 2017

 

 

 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende bingoverhaal gaat over Pasen, als je lotjes hebt gehaald kun je dit met Pasen spelen.

 

Dit verhaal gaat over een boerderij, het is voorjaar, en de boer met zijn vrouw zijn druk in de weer. Het is bijna Pasen en dan is het een topdrukte op de boerderij, er zijn sowieso 72 kippen die op de leg zaten, die moesten 75 eieren produceren, zo legden ze er vandaag 62, de boer had 25 eieren geschilderd , roze, geel en groen, het was een idee van zijn vrouw.

70 konijntjes waren druk in de weer om 61 holletjes te graven, 2 konijntjes aten geen worteltjes, terwijl worteltjes zo goed zijn voor je ogen, deze konijntjes moesten daarom ook een brilletje hebben. 4 konijntjes waren hoogzwanger , ze kregen 7 jonkies .

Het regende vandaag, en in het bos vlakbij de boerderij, waren 3 beren zeiknat geregend, het regende al 8 dagen achter elkaar, 9 konijntjes waren ziek geworden door de regen. 12 zangvogels zaten lekker in een boom vrolijk hun liedje te fluiten, twiedel twedel twiiedel twiet, ze zongen wel 73 minuten achter elkaar.

45 eksters zaten op de takken in een boom, ze hadden 35 nesten waar allemaal glinsterende dingetjes in lagen. Er waren ook 13 spechten die vrolijk in de boomstammen pikten , ze hadden al 6 holletjes gepikt, maar door het vele pikken hadden sommige spechten hoofdpijn gekregen, hier namen ze een paracetamolletje voor.

De boer had 51 koeien in de wei staan, de boer wou een experiment doen, hij dacht; als ik de koeien nou chocoladepoeder geef, geven ze misschien wel chocolademelk, zo gezegd zo gedaan, hij gaf ze chocoladepoeder, en ja hoor, 23 koeien gaven 74 liter chocolademelk.

De boer had 20 advertenties in de krant gezet dat ie een kamer over had waar iemand kon komen wonen, 37 mensen hadden wel belangstelling, er was ook een man zonder huis die er wel belangstelling in had, hij ging lopend naar de boerderij, het was 33 kilometer lopen, hij moest nog 11 kilometer, en toen hij er bijna was, liep ie bij huisnummer 15, dus moest hij nog effe doorlopen, huisnummer 10, hij was bijna bij huisnummer 34 waar de boer woont. Eindelijk kwam de zwerver aan  bij de boer en hij belde 56 keer aan, de boer deed open en verwelkomde de man hartelijk, de huurprijs is 21 euro per dag zei de boer,  daar ging de zwerver mee akkoord.

 

De man woonde nu 16 dagen op de boerderijen had het erg naar zijn zin. Hij stond elke dag wel 14 minuten onder de douche, dat had de man allang niet meer gedaan.  Over 19 dagen is het zover, dan is het Pasen, de boer vroeg aan de manof hij met Pasen voor paashaas wilde spelen, dit wou de man wel. De man was erg blij met zijn kamer, hij leeft er nu al 31 dagen. De man sportte ook veel en liep per dag wel 22 kilometer hard. Met Pasen zouden er 65 kinderen komen op de boerderij, ze zouden gezamenlijk 59 eieren gaan zoeken, er zouden ook 67 vaders en moeders meekomen. Binnen in de boerderij stond een vissenkom met 27 goudvissen, buiten regende het, zegt er zo een goudvis; wij zitten gelukkig droog binnen.

Er waren deze maand ook 49 koeien jarig, 53 koeien stonden te schudden van links naar rechts met hun uiers, ze maakten 55 liter slagroom . Ze hadden ook 71 bakjes met aardbeien uit eigen tuin. De boer had een idee, hij zei tegen zijn vrouw; we hebben weilanden, zullen we er 32 attracties neerzetten met Pasen, dat vond de boerin een goed idee.  Er moest ook een goudvis naar de dokter, , daar aangekomen zei de dokter; ik zie het al, uit de kom.  28 schapen liepen in de wei, eentje liep er mank, zegt ie tegen een ander schaap,; vroeger was ik lam. Er zaten ook43 eekhoorntjes 68 eikels te eten, zegt er zo eentje; wat je eet ben jezelf, dus dan zijn wij eikels.

 Maar de boer dacht; wat ik bij de koeien kan, kan ik ook met 69 kippen doen, dus gaf de boer zo chocoladepoeder,, en raad eens wat 42 kippen gaven chocolade eieren. De boer had een leuk idee, hij en zijn vrouw zouden een dagje naar Amsterdam gaan, zo gezegd , zo gedaan, ze hadden 26 liter benzine in de auto gedaan en zijn naar Amsterdam gereden. Daar aangekomen hebben ze hun auto geparkeerd , dat kostte 17 euro, toen zijn ze Amsterdam ingegaan. Het was er druk en in de straten liepen veel mensen, De boer werd gelijk hasj aangeboden door een donkere man, de boer zei dat ie daar niets van wilde weten.

 

Ze liepen op de wallen en de boer en boerin keken hun ogen uit, ze hadden al 41 hoeren gezien, de boer klopte op een raam bij een hoertje en vroeg, duur? De hoer zei; 50 euro kost dat dubbel glas.. Ze zaten op een terrasje en dronken samen wel 5 drankjes, ze zijn ook naar de chinees geweest, daar vroeg de Chinese  bedienste , wilt u menu? nee zei de boer, doe maar na het eten, ze bestelden nummero 38  en dat smaakte ze goed. "S avonds rond 18 uur zijn ze weer naar de boerderij gereden, dit was 58 kilometer. OP de boerderij aangekomen moesten ze gelijk weer aan de slag, 30 kippen hadden weer 29 eieren gelegd . Het was bijna Pasen en ze hadden nog eens 48 kinderen uitgenodigd. Toen Paaszondag aanbrak hebben ze eerst een gebedsdienst gehouden, ze zongen wel 24 liederen met alle vaders en moeders en hun kinderen, ze hebben samen gebeden, en er waren wel 57 schietgebedjes  met allerlei verzoekjes, bidden is goed, je kunt God om alles vragen, en als je geluk hebt wordt er misschien 1 verhoord.

De boer had ook kermisattracties op zijn terrein staan, en de zweefmolen was zeer in trek, er was een kind die er 61 maal in had gezeten, de Paashaas was er ook en had tot nu toe al vele eieren verstopt, de kinderen hadden er al vele gevonden, het was gezellig druk en na 36 minuten was er een optreden van de zotte Johnny's , ze hadden een repertoire met vele liedjes. De boer had overal aan gedacht, vele opa's en oma's waren ook meegekomen, de kinderen snoepten veel suikerspinnen, het was een geslaagde dag, 40 kinderen zijn misselijk geworden door de vele eieren die ze gehad hadden,, de attracties waren zeer in trek, zo waren er ook botsautootjes met 52 wagentjes,  er was ook een kop van jut , en een schiettent met 64 geweren, het feest zou nog66 minuten duren, er waren ook63 oliebollen die je mocht hebben, 44 kinderen hadden zo'n lol, want er was ook een clown die ook nog eens 47 ouders aan het lachen maakte , hij kon heel goed goochelen , en hij kon jongleren met 39 ballen. 54 chocolade eieren waren zo goed verstopt dat ze niet gevonden werden, de kippen hadden weer 46 eieren gelegd, 60 kinderen hadden zoveel gesnoept dat ze moesten kotsen, nu moeten jullie allemaal bingo hebben en is het verhaal uit.


                                                                           ***Wander 2018***

 

 

 

 

 

 

Het was bijna 5 december, Sint en zijn Pieten waren alweer druk met allerlei voorbereidingen, in hun kasteel in Spanje hadden ze nog 23 dagen om alles voor elkaar te krijgen, de stad waar de Sint woont heet Sinterklonia en ligt verstopt in de bergen.

In deze stad is ook een boevengilde gaande, deze mensen wilden alle kadootjes van  de Sint stelen, deze groep bestond wel uit 67 mensen

De inpakpieten hadden al 75 kadootjes ingepakt, ze moesten er nog wel een paar doen hoor.

Het was bijna 6 uur, etenstijd, kookpiet maakte de heerlijkste dingen voor de Sint en zijn pieten, zo had hij vandaag stamppot met pepernoten en marsepein, de Sint was er dol op.  De kookpiet stond er wel 2 uur voor in de keuken, en ze hadden het binnen 8 minuten op. Er was ook een afwaspiet , hij maakte wel 74 vorken schoon, tijdens het afwassen liet afwaspiet wel eens wat kapot vallen, zo ook weer liet ie 4 borden kapot vallen, ze hadden er nu nog iets van 54, stofzuigpiet stofzuigde het hele kasteel, elke kamer was wel iets van  66 vierkante meter, de gangen waren wel 62 vierkante meter per gang, dus stofzuigpiet was wel 9 uur per dag bezig, dat was in een week wel48 uur, het maakte stofzuigpiet niet uit.

Op een zekere dag, het was iets van 20 november, besloten 10 pieten en de Sint een avondje te stappen, ze besloten om eerst langs 3 kroegjes te gaan, en dan daarna te gaan bowlen, zo gezegd zo gedaan bij het eerste kroegje wat ze bezochten zat de schik er goed in, ze hadden gezamenlijk al iets van 34 consumpties gehad, de sint had een pet op, de staf van de Sint stond nog in het kasteel, bij het andere kroegje dronken ze gezamenlijk nog 15 consumpties, toen ze de kroegjes bezocht hadden zijn ze gaan bowlen, ze zouden 11 rondjes doen, zeurpiet was er ook die kan wel12 uur achter elkaar zeuren, na 13 minuten bowlen werd er een plaspauze ingesteld, ze moesten allemaal erg nodig plassen van de vele liters bier, ze hadden nu gezamenlijk wel  iets van 13 liter bier op, oh sprak de Sint ; het loopt helemaal uit de hand, we moeten nu effe 17 minuten geen alcohol drinken, ze bowlden inmiddels iets van 24 minuten, ze zouden nog iets van 46 minuten bowlen, de avond was erg gezellig, en oom 22 uur besloten ze om weer naar huis te gaan.

Maar eerder die avond was het boevengilde ook actief, 51 boeven besloten om naar het kasteel van Sint te gaan om te kijken of ze 52 pakjes konden stelen, het grote boek en de staf waren ze ook in geïnteresseerd . om 20 uur besloten ze om heen te gaan, daar liepen de boeven, ze moesten 13 minuten wandelen voordat ze bij het kasteel waren.

Er waren 21 kamers in het kasteel, 14 pieten waren er nog, de boeven hadden een raam geforceerd en ze waren zo bij 61 kadootjes, deze namen ze ook mee, kookpiet stond in de keuken, hij maakte een worteltjestaart voor het paard, hij moest 34 minuten in de oven, hij had niks door dat er werd ingebroken door de boeven, ze hadden 16 kamers doorzocht, maar bij kamer 18 vonden de boeven de staf van Sinterklaas en het grote boek, deze namen ze ook mee.

Nog eens 25 pakjes namen ze mee, en nog eens 35, ze hadden nu wel iets van 73 pakjes in totaal, arme kindjes die nu geen kadootje krijgen. de boeven zijn in totaal 43 minuten binnen geweest en uiteindelijk zijn ze met alle spullen weg gegaan.

Sint en zijn pieten die terug kwamen van een avondje stappen gingen gelijk naar bed, de volgende ochtend waren 26 pieten al vroeg op, afstofpiet stofte wel 72 dingetjes af, stofzuigpiet zoog wel 71 minuten achter elkaar.

Tot inpakpiet verder wou gaan met  64 kadootjes inpakken, hij kwam in de inpakkamer en zag dat er heel veel kadootjes verdwenen waren, er is ingebroken riep ie, hij snelde zich naar sinterklaas om het te melden, er zijn wel 70 kadootjes verdwenen zei ie tegen de sint, Sint had zijn staf gezocht maar kon die niet vinden, en toen ie naar zijn grote boek zocht kon ie die ook niet vinden, 56 pieten gingen zoeken, maar hadden het niet kunnen vinden, er is van ons gestolen, sprak de Sint.

Wat moeten we nou sprak Sint?