Ik heb bingoverhalen geschreven, je kunt deze verhalen voorlezen voor een groep mensen, bij de speelgoedwinkel kun je bingo loten kopen, in deze verhalen zijn de cijfers 1 tm 75 verwerkt, als er een getal wordt genoemd streep je hem af op je bingokaart , nu volgt er eerst eentje die je 5 december op sinterklaas kunt doen;

 

Ja! ja! Riep de Sint, het is bijna alweer zover, dan gaan we met 70 pieten en Sinterklaas met het stoomschip vanuit Spanje naar Nederland, ze hadden er zin in met zijn allen want het zou weer een groot feest worden.

 Het Sinterklaasfeest wordt al heel lang gevierd, en alle pieten zijn allemaal gewoon zwart.

 

Er was ook een zeurpiet die niks anders kon dan zeuren de hele dag, zeurpiet vroeg aan Sint hoe lang het nog zou duren voordat ze naar Holland gingen, Sint sprak; zeur niet zo zeurpiet! In Nederland zouden ze 12 steden aandoen.

1 piet kon vertellen dat ie ziek was, want hij had teveel pepernoten gegeten, die piet kon de hele dag aan niets anders denken dan snoepen, chocoladeletters vond ie ook heerlijk, en marsepein, en chocolademelk, ook had hij ook nog eens 69 pepernoten gehad, zolang hij maar kon snoepen dan voelde deze piet zich goed.

Hij had ook 59 schuimpjes gegeten, en dat was meer dan goed voor hem was, wat was deze piet ziek geworden van al dat snoepen.

Sint sprak dat het nog 2 weken zou duren voordat ze naar Nederland gingen, en dat de piet wel weer beter zou zijn dan.

Voordat de Sint met zijn pieten naar Nederland gingen, ging de Sint nog effe langs de kapper, lekker zijn baard wassen en bijknippen, en een nieuw permanentje erin, het duurde 42 minuten, er zaten al wat grijze haren in zijn baard, dus moest de Sint zijn baard ook verven.

 

Sint moest nog veel verlanglijstjes lezen, ieder jaar stuurden vele kinderen de Sint een verlanglijstje, 4 vond ie heel aandoenlijk, daarin vroegen de kinderen of ze hun zieke moeder beter konden maken, en al zou de Sint dit graag willen, het is helaas onmogelijk.

Een stuk of 6 waren te duur, zo wilden 3 meisjes een grote stal hebben met minstens 5 paarden.

Zo waren er ook vele verlanglijstjes over speelgoed, 56 kinderen wilden een speelgoedbrandweerauto.

 

Er waren ook vele die maar een heel klein cadeautje vroegen, zoals een potlood met een schetsboek. 53 wilden een speelgoedkraanwagen en dat kon de Sint wel regelen. Geld speelt geen rol bij de Sint, zo wilden 35 kinderen een nieuwe fiets hebben, over fietsen gesproken, de Sint wou 55 fietsen meenemen vanuit Spanje, zodat 37 pieten lekker op de fiets konden fietsen en 25 cadeautjes konden rondbrengen door de Nederlandse straten. Sint moest nog 48 verlanglijstjes doorlezen, 28 pieten hielpen de Sint met het doorlezen van de lijstjes, het waren er toch wel veel hoor. Je had ook 27 schoorsteenpieten, die hadden in een mum van tijd 57 cadeautjes bezorgt , het is te hopen dat het 5 december een beetje mooi weer is, want zo hoog op de daken is toch wel gevaarlijk.

43 pieten zouden alles op de fiets bezorgen, het was inmiddels nog 7 dagen te gaan totdat ze zouden varen naar Holland.

De inpakpieten hadden al 54 cadeautjes ingepakt, ze moesten er nog 66. Er zouden 23 pieten met de trein naar Nederland gaan, 24 pieten zouden gaan liften, en er zouden 14 met het vliegtuig gaan, met het vliegtuig ben je zo van Spanje in Nederland, binnen 75 minuten.

Er zouden 13 met de auto gaan, Sint had een paar Fiat Pieto's gekocht.

Op de stoomboot konden nog eens 33 extra pieten mee, 20 pieten zorgden voor het eten op het schip, de kookpieten maakten de heerlijkste gerechten, maar de Sint was het gekste op een oer-Hollands stamppotje zuurkool met worst.

 

Je had ook een piet Sa, die maakte de heerlijkste pizza's, zijn specialiteit is de pizza pepernotenronie, daar was de Sint dol op.

11 pieten onderhouden de boot, zoals het schip schoonmaken, en het schip verven.

Ze moesten wel genoeg eten meenemen op het schip, zo namen ze 36 blikjes cola mee, en 15 kratten groenten, en 75 appels.

De Sint is ook gek op vlees, hij eet wel 58 kilo per jaar, en alle pieten eten wel 68 kilo vlees per jaar. Er moesten ook 67 kilo wortelen mee op de boot voor het paard van Sinterklaas, hier was het paard dol op.

De grote dag brak aan dat ze naar Nederland gingen, 63 pieten waren al aan boord, nog eens 26 maakten zich klaar om op reis te gaan.

50 cadeautjes waren al aan boord, en al 16 fietsen waren aan boord.

Het schip ging 21 knopen hard. Sint heeft de laatste dag nog gezegd nog tegen zijn hoofdpiet gezegd dat er nog 17 pieten aan boord moesten komen, na 8 dagen hard gewerkt te hebben gingen ze op pad.

Toen ze een tijdje aan het varen waren moesten 29 pieten al snel kotsen door zeeziekte, nog eens 30 voelde zich ook niet lekker.

 

De snoeppiet had 31 zakjes lolly's mee voor naar Holland, en ook 74 chocoladeletters. Na 9 dagen varen kwamen ze in Nederland aan, de burgemeester stond op de kade om ze te verwelkomen. 18 jaar was de jongste piet die meeging, hij vond het best wel eng zo'n scheepsreis met iedereen. DE oudste piet was 74 , verder was er nog een van 62 en 71. 51 pieten stonde op de kade om de Sint en de pieten te verwelkomen. In Nederland aangekomen stonden er wel 73 groepjes kinderen om de Sint te verwelkomen, een groepje van 52 kinderen stonden luidkeels te zingen, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal keurig recht ! Er stond ook een groepje van 44 kinderen te klappen en te zingen en te juichen. 32 pieten klommen van boord op de kade. De boot was afgemeerd en 10 kinderen ontvingen de Sint. Er waren inmiddels 38 fietsen van boord gehaald, maar bij 22 fietsen zat een pepernoot in de band, die moesten ze eerst repareren. Sint ging op zijn paard zitten om een rondje te rijden door de stad, de rit zou 61 minuten duren, het was een drukke bedoeling in de stad. Zeurpiet zat weer eens ouderwets te zeuren tegen de Sint; Siiiiiint? beginnen we met de rondrit? zeurde zeurpiet, Sint en de andere pieten waren het gezeur wel eens zat van zeurpiet.

 

34 pieten deden kunstjes in de straten, van jongleren tot spelen met kegels en ballen, al snel hadden 39 kinderen een handje snoep gekregen, 19 kinderen begonnen te huilen toen ze de Sint zagen, 45 moeders waren zo blij om hun kind zo blij te zien, het is toch een groot kinderfeest, nog eens 72 stonden ook te juichen.

Er waren 40 kinderen die de Sint een tekening gaven, de mooiste zelfgemaakte tekeningen kreeg hij. Na 60 minuten door de stad moest de Sint ineens een dikke wind laten, al snel bleek dat de Sint moest poepen, de hele stoet stopte zodat de Sint van zijn paard kon.

Op huisnummer 41 kon de Sint even zijn behoefte doen bij een aardige mevrouw, toen de Sint klaar was ging de stoet verder.

46 pieten kwamen te laat voor de inhuldiging omdat hun vliegtuig vertraging had opgelopen, de grenspolitie moest eerst alle zakken controleren op explosieven. 47 pieten waren mooi op tijd. Het was een mooie optocht, alle kinderen kregen een handje snoep.

62 steden hebben ze uiteindelijk bezocht , en het was een groot kinderfeest!

 

Binnen 49 uur moesten alle kinderen een cadeautje in hun schoen hebben, dit deden 64 pieten , en daar waren ze behoorlijk druk mee.

65 kinderen hebben een nieuwe fiets gekregen en hier waren ze erg blij mee. De Sint en zijn pieten hadden de eerste 51 uur het heel druk, maar toen ze uiteindelijk alle kinderen van een cadeautje hadden voorzien, konden ze eindelijk rustig effe slapen, ze zijn eind december weer met de boot naar Spanje gegaan!

 

 

 

 

 

 

                                                                  Gemaakt door Wander 2017

 

 

 

                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende bingoverhaal gaat over Pasen, als je lotjes hebt gehaald kun je dit met Pasen spelen.

 

Dit verhaal gaat over een boerderij, het is voorjaar, en de boer met zijn vrouw zijn druk in de weer. Het is bijna Pasen en dan is het een topdrukte op de boerderij, er zijn sowieso 72 kippen die op de leg zaten, die moesten 75 eieren produceren, zo legden ze er vandaag 62, de boer had 25 eieren geschilderd , roze, geel en groen, het was een idee van zijn vrouw.

70 konijntjes waren druk in de weer om 61 holletjes te graven, 2 konijntjes aten geen worteltjes, terwijl worteltjes zo goed zijn voor je ogen, deze konijntjes moesten daarom ook een brilletje hebben. 4 konijntjes waren hoogzwanger , ze kregen 7 jonkies .

Het regende vandaag, en in het bos vlakbij de boerderij, waren 3 beren zeiknat geregend, het regende al 8 dagen achter elkaar, 9 konijntjes waren ziek geworden door de regen. 12 zangvogels zaten lekker in een boom vrolijk hun liedje te fluiten, twiedel twedel twiiedel twiet, ze zongen wel 73 minuten achter elkaar.

45 eksters zaten op de takken in een boom, ze hadden 35 nesten waar allemaal glinsterende dingetjes in lagen. Er waren ook 13 spechten die vrolijk in de boomstammen pikten , ze hadden al 6 holletjes gepikt, maar door het vele pikken hadden sommige spechten hoofdpijn gekregen, hier namen ze een paracetamolletje voor.

De boer had 51 koeien in de wei staan, de boer wou een experiment doen, hij dacht; als ik de koeien nou chocoladepoeder geef, geven ze misschien wel chocolademelk, zo gezegd zo gedaan, hij gaf ze chocoladepoeder, en ja hoor, 23 koeien gaven 74 liter chocolademelk.

De boer had 20 advertenties in de krant gezet dat ie een kamer over had waar iemand kon komen wonen, 37 mensen hadden wel belangstelling, er was ook een man zonder huis die er wel belangstelling in had, hij ging lopend naar de boerderij, het was 33 kilometer lopen, hij moest nog 11 kilometer, en toen hij er bijna was, liep ie bij huisnummer 15, dus moest hij nog effe doorlopen, huisnummer 10, hij was bijna bij huisnummer 34 waar de boer woont. Eindelijk kwam de zwerver aan  bij de boer en hij belde 56 keer aan, de boer deed open en verwelkomde de man hartelijk, de huurprijs is 21 euro per dag zei de boer,  daar ging de zwerver mee akkoord.

 

De man woonde nu 16 dagen op de boerderijen had het erg naar zijn zin. Hij stond elke dag wel 14 minuten onder de douche, dat had de man allang niet meer gedaan.  Over 19 dagen is het zover, dan is het Pasen, de boer vroeg aan de manof hij met Pasen voor paashaas wilde spelen, dit wou de man wel. De man was erg blij met zijn kamer, hij leeft er nu al 31 dagen. De man sportte ook veel en liep per dag wel 22 kilometer hard. Met Pasen zouden er 65 kinderen komen op de boerderij, ze zouden gezamenlijk 59 eieren gaan zoeken, er zouden ook 67 vaders en moeders meekomen. Binnen in de boerderij stond een vissenkom met 27 goudvissen, buiten regende het, zegt er zo een goudvis; wij zitten gelukkig droog binnen.

Er waren deze maand ook 49 koeien jarig, 53 koeien stonden te schudden van links naar rechts met hun uiers, ze maakten 55 liter slagroom . Ze hadden ook 71 bakjes met aardbeien uit eigen tuin. De boer had een idee, hij zei tegen zijn vrouw; we hebben weilanden, zullen we er 32 attracties neerzetten met Pasen, dat vond de boerin een goed idee.  Er moest ook een goudvis naar de dokter, , daar aangekomen zei de dokter; ik zie het al, uit de kom.  28 schapen liepen in de wei, eentje liep er mank, zegt ie tegen een ander schaap,; vroeger was ik lam. Er zaten ook43 eekhoorntjes 68 eikels te eten, zegt er zo eentje; wat je eet ben jezelf, dus dan zijn wij eikels.

 Maar de boer dacht; wat ik bij de koeien kan, kan ik ook met 69 kippen doen, dus gaf de boer zo chocoladepoeder,, en raad eens wat 42 kippen gaven chocolade eieren. De boer had een leuk idee, hij en zijn vrouw zouden een dagje naar Amsterdam gaan, zo gezegd , zo gedaan, ze hadden 26 liter benzine in de auto gedaan en zijn naar Amsterdam gereden. Daar aangekomen hebben ze hun auto geparkeerd , dat kostte 17 euro, toen zijn ze Amsterdam ingegaan. Het was er druk en in de straten liepen veel mensen, De boer werd gelijk hasj aangeboden door een donkere man, de boer zei dat ie daar niets van wilde weten.

 

Ze liepen op de wallen en de boer en boerin keken hun ogen uit, ze hadden al 41 hoeren gezien, de boer klopte op een raam bij een hoertje en vroeg, duur? De hoer zei; 50 euro kost dat dubbel glas.. Ze zaten op een terrasje en dronken samen wel 5 drankjes, ze zijn ook naar de chinees geweest, daar vroeg de Chinese  bedienste , wilt u menu? nee zei de boer, doe maar na het eten, ze bestelden nummero 38  en dat smaakte ze goed. "S avonds rond 18 uur zijn ze weer naar de boerderij gereden, dit was 58 kilometer. OP de boerderij aangekomen moesten ze gelijk weer aan de slag, 30 kippen hadden weer 29 eieren gelegd . Het was bijna Pasen en ze hadden nog eens 48 kinderen uitgenodigd. Toen Paaszondag aanbrak hebben ze eerst een gebedsdienst gehouden, ze zongen wel 24 liederen met alle vaders en moeders en hun kinderen, ze hebben samen gebeden, en er waren wel 57 schietgebedjes  met allerlei verzoekjes, bidden is goed, je kunt God om alles vragen, en als je geluk hebt wordt er misschien 1 verhoord.

De boer had ook kermisattracties op zijn terrein staan, en de zweefmolen was zeer in trek, er was een kind die er 61 maal in had gezeten, de Paashaas was er ook en had tot nu toe al vele eieren verstopt, de kinderen hadden er al vele gevonden, het was gezellig druk en na 36 minuten was er een optreden van de zotte Johnny's , ze hadden een repertoire met vele liedjes. De boer had overal aan gedacht, vele opa's en oma's waren ook meegekomen, de kinderen snoepten veel suikerspinnen, het was een geslaagde dag, 40 kinderen zijn misselijk geworden door de vele eieren die ze gehad hadden,, de attracties waren zeer in trek, zo waren er ook botsautootjes met 52 wagentjes,  er was ook een kop van jut , en een schiettent met 64 geweren, het feest zou nog66 minuten duren, er waren ook63 oliebollen die je mocht hebben, 44 kinderen hadden zo'n lol, want er was ook een clown die ook nog eens 47 ouders aan het lachen maakte , hij kon heel goed goochelen , en hij kon jongleren met 39 ballen. 54 chocolade eieren waren zo goed verstopt dat ze niet gevonden werden, de kippen hadden weer 46 eieren gelegd, 60 kinderen hadden zoveel gesnoept dat ze moesten kotsen, nu moeten jullie allemaal bingo hebben en is het verhaal uit.


                                                                           ***Wander 2018***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaasbingo 2019

 

 

Het was bijna 5 december, Sint en zijn Pieten waren alweer druk met allerlei voorbereidingen, in hun kasteel in Spanje hadden ze nog 23 dagen om alles voor elkaar te krijgen, de stad waar de Sint woont heet Sinterklonia en ligt verstopt in de bergen.

In deze stad is ook een boevengilde gaande, deze mensen wilden alle kadootjes van  de Sint stelen, deze groep bestond wel uit 67 mensen

De inpakpieten hadden al 75 kadootjes ingepakt, ze moesten er nog wel een paar doen hoor.

Het was bijna 6 uur, etenstijd, kookpiet maakte de heerlijkste dingen voor de Sint en zijn pieten, zo had hij vandaag stamppot met pepernoten en marsepein, de Sint was er dol op.  De kookpiet stond er wel 2 uur voor in de keuken, en ze hadden het binnen 8 minuten op. Er was ook een afwaspiet , hij maakte wel 74 vorken schoon, tijdens het afwassen liet afwaspiet wel eens wat kapot vallen, zo ook weer liet ie 4 borden kapot vallen, ze hadden er nu nog iets van 54, stofzuigpiet stofzuigde het hele kasteel, elke kamer was wel iets van  66 vierkante meter, de gangen waren wel 62 vierkante meter per gang, dus stofzuigpiet was wel 9 uur per dag bezig, dat was in een week wel48 uur, het maakte stofzuigpiet niet uit.

Op een zekere dag zei een zwarte piet tegen sint ; ik wil niet steeds geschminkt worden, ik wil mijn huid laten tatoeëren zodat ik nooit meer geschminkt hoef te worden! Zou je dat nou wel gaan doen sprak Sint tegen de Piet!

Op een zekere dag, het was iets van 20 november, besloten 10 pieten en de Sint een avondje te stappen, ze besloten om eerst langs een paar kroegjes te gaan, en dan daarna te gaan bowlen, zo gezegd zo gedaan bij het eerste kroegje wat ze bezochten zat de schik er goed in, ze hadden gezamenlijk al iets van 34 consumpties gehad, de sint had een pet op, de staf van de Sint stond nog in het kasteel, bij het andere kroegje dronken ze gezamenlijk nog 15 consumpties, toen ze de kroegjes bezocht hadden zijn ze gaan bowlen, ze zouden 11 rondjes doen, zeurpiet was er ook die kan wel12 uur achter elkaar zeuren, na 13 minuten bowlen werd er een plaspauze ingesteld, ze moesten allemaal erg nodig plassen van de vele liters bier, ze hadden nu gezamenlijk wel  iets van 8 liter bier op, oh sprak de Sint ; het loopt helemaal uit de hand, we moeten nu effe 17 minuten geen alcohol drinken, ze bowlden inmiddels iets van 24 minuten, ze zouden nog iets van 46 minuten bowlen, de avond was erg gezellig, en oom 22 uur besloten ze om weer naar huis te gaan.

Maar eerder die avond was het boevengilde ook actief, 51 boeven besloten om naar het kasteel van Sint te gaan om te kijken of ze 52 pakjes konden stelen, het grote boek en de staf waren ze ook in geïnteresseerd . om 20 uur besloten ze om heen te gaan, daar liepen de boeven, ze moesten 55 minuten wandelen voordat ze bij het kasteel waren.

Er waren 21 kamers in het kasteel, 14 pieten waren er nog, de boeven hadden een raam geforceerd en ze waren zo bij 61 kadootjes, deze namen ze ook mee, kookpiet stond in de keuken, hij maakte een worteltjestaart voor het paard, hij moest 74 minuten in de oven, hij had niks door dat er werd ingebroken door de boeven, ze hadden 16 kamers doorzocht, maar bij kamer 18 vonden de boeven de staf van Sinterklaas en het grote boek, deze namen ze ook mee.

Nog eens 25 pakjes namen ze mee, en nog eens 35, ze hadden nu wel iets van 73 pakjes in totaal, arme kindjes die nu geen kadootje krijgen. de boeven zijn in totaal 43 minuten binnen geweest en uiteindelijk zijn ze met alle spullen weg gegaan.

Sint en zijn pieten die terug kwamen van een avondje stappen gingen gelijk naar bed, de volgende ochtend waren 26 pieten al vroeg op, afstofpiet stofte wel 72 dingetjes af, stofzuigpiet zoog wel 71 minuten achter elkaar.

Tot inpakpiet verder wou gaan met  64 kadootjes inpakken, hij kwam in de inpakkamer en zag dat er heel veel kadootjes verdwenen waren, er is ingebroken riep ie, hij snelde zich naar sinterklaas om het te melden, er zijn wel 70 kadootjes verdwenen zei ie tegen de sint, Sint had zijn staf gezocht maar kon die niet vinden, en toen ie naar zijn grote boek zocht kon ie die ook niet vinden, 56 pieten gingen zoeken, maar hadden het niet kunnen vinden, er is van ons gestolen, sprak de Sint.

Wat moeten we nou sprak Sint? Speurpiet  een onderzoek instellen, hij dacht er 63 minuten over na, hij sprak tegen de Sint+ ik ga op speurtocht in het dorp.

Hij ging op pad en toen kwam ie bij huisnummer 66, daar zou hij het boevengilde tegenkomen, de speurpiet belde aan, en toen er open werd gedaan zei speurpiet tegen de boef, aha! Ik weet dat jullie bij ons hebben ingebroken, wij willen onze spullen terug?, de boef antwoorde dat zij niets hadden gedaan, maar speurpiet zei nu terug onze spulletjes, wat moeten we de kinderen in Nederland dan verkopen? De boeven waren erbij, wel 47 kadootjes kreeg speurpiet terug, en het dikke boek en de staf, eind goed al goed. De baard van Sint vertoonde grijze haren dus moest de Sint zijn baard laten verven, daar wist kapper piet wel wat op, hij maakte een brouwseltje en verfde de baard van de Sint, het moest 38 minuten intrekken, toen het zo ver was en het brouwseltje werd uitgespoeld, was de baard van de Sint roze  geworden, ze schrokken, dit was niet de bedoeling, kapper piet heeft het gelijk overgeverfd en toen was ie weer wit.

In de bakkerij van bakkerij Piet, waren de pepernootmachine en de marsepeinmachine hard bezig, ze produceerden wel 33 pepernoten per seconde, en wel 19 kilo marsepein.

Het zou nog 28 dagen duren voordat ze naar Nederland zouden varen, ze moesten nog vele dingen doen, de Sint had nog 30 wenslijstjes, 1 lijstje was heel bijzonder, zij wou een lot uit de loterij, en dan wel met een winnend nummer, nou sprak de Sint; geef haar maar een lootje, 27 kinderen wilden een pop,, 36 kinderen een brandweerauto, 40 een pratende pop, 39 kinderen wilden lego, de Sint en zijn pieten waren er maar druk mee!

Zeurpiet zat alweer een uur te zeuren tegen de Sint; redden we het wel de bootreis, en maar zeuren zeurpiet,, hij heeft nog wel 31 minuten door zitten zeuren, maar Sint is wel wat gewend met zijn pieten.

41 chocoladeletters namen ze ook mee, is veels te weinig, dus namen ze nog eens 68 mee, en nog eens 69, ze moesten wel genoeg hebben om de kinderen in Nederland te geven.

Op een avond sprak de Sint; ik ga over32 minuten naar bed, morgen weer een dag, de Sint ging heerlijk slapen, na 60 minuten slapen begon de Sint te dromen, hij droomde dat hij 59 kinderen zo blij had gemaakt dat dat zijn werk als Sint trots maakte.

Joehoe sprak kookpiet, over 45 minuten kunnen we eten, een chocoladehartigetaart, met marsepein en suiker, de Sint sprak; je kookt heerlijk kookpiet!, De bootreis naar Nederland zou 37 dagen duren, ze waren druk met alle voorbereidingen, er zouden47 pieten meegaan naar Nederland.

Ze waren al druk alle pieten om de boot in te pakken, nog 44 kadootjes gingen aan boord, en nog eens 69 fietsen, ze wilden er een knalfeest van gaan maken,, nog eens 5 kadootjes waren ingepakt, ze hadden alle kadootjes voor alle kinderen in Nederland bijna ingepakt, de Sint had nog 53 verlanglijstjes te gaan, alle kinderen zullen alles krijgen wat ze willen, het is per slot van rekening toch een kinderfeest maar wij volwassen vieren ook het feest, omdat we allemaal wel weer een keertje kind willen zijn. 

Sint had 29 pieten aangesproken dat ze klaar moeten zijn als ze naar Nederland gaan, ze waren er klaar voor, nog 7 dagen en ze zouden naar Nederland varen, och, ze moesten nog wel effe, ze namen nog eens 49 kadootjes mee, 57 kilo pepernoten gingen mee, en 58  speculazen . 50 kinderen zouden een vlieger krijgen. en 42 een step Het zou nog een paar dagen duren en dan zouden ze naar Nederland gaan ze hadden er zin in, nu moet iedereen bingo hebben en wens ik jullie veel plezier met jullie kadootje

 

                                                        ***Wander2019***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstbingoverhaal 2019

 

 

 

 

Het was 6 december, de dag na Sinterklaas, familie Jansen, vader Henk, moeder Tinie, zoon Kevin, en dochter Truus zouden over 1 week naar Disney World in Frankrijk gaan, het park was helemaal versiert met lichtjes en kerstbomen, er zou ook een parade komen met hele mooie wagens. Kevin vroeg aan zijn moeder; Hoe lang blijven we daar Ma?  4 dagen zei moeder.

De maand December was een speciale maand voor Henk, hij krijgt altijd een 13 de maand, en dat is veel geld, ook krijgt vader elk jaar een shag van 75 euro, kortom, ze hebben genoeg te besteden.

Moeder was al druk om 3 koffers in te pakken, ze pakte wel 74 kledingstukken in, de koffers zaten behoorlijk vol, maar er moesten ook nog 11 onderbroeken mee, dus dat werd flink proppen.

Ze zouden de Kerst thuis vieren, maar eerst naar Disney World.  Dochter Moniek wou kerstkaartjes halen, wel 69 stuks, die heeft ze gehaald bij een winkel waar ze hele mooie kaartjes hebben, er stonden wel 60 rekken vol met kaartjes, ze had er inmiddels 16 uitgezocht, maar dat was nog niet genoeg, ze had er nu 24, en ze ging vrolijk door met uitzoeken, inmiddels had ze er 51 uitgezocht, ze moest er nog een paar, maar toen had ze ze allemaal, ze kostte in totaal 71 euro, maar dan heeft ze ook de mooiste kaartjes.

Kevin en Truus mochten van vader en moeder een verlanglijstje maken, dingetjes die ze wouden hebben, het mocht niet duurder dan 20 euro per cadeau, Kevin had vele ideetjes , Hij wou een PlayStation, een fiets, 8 bordspelen, veel te duur en teveel natuurlijk.

De dag was aangebroken, het was 17 december, de auto was ingepakt, ze hadden 10 liter drinken mee, en 21 kadetjes, 36 zakken met snoep, de reis is wel langer dan 72 kilometer, ze hadden er zin in.

Ze hadden iets van  67 liter benzine in de tank zitten, hier konden ze een heel eind mee komen, ze gingen allemaal nog effe 5  minuten naar de wc voordat ze weggingen. Ze reden nu iets van 73 minuten en besloten om een broodje te gaan eten op een picknickplaats aan de kant van de weg, Kevin had een mobieltje waar die een spelletje op deed onderweg, en Truus had onderweg ook wel wat te doen, ze turfde viaducten en bruggen, de teller stond op 53.

Het was een gezellige boel, er stonden wel  7 bankjes die nog vrij waren, ze gingen er op eentje zitten, ze smikkelden heerlijk 9  bolletjes op, in de berm zaten wel 62 wilde konijntjes dit vonden ze een mooi gezicht, toen besloten ze verder te gaan, moeder had ook lekkere warme koffie mee, wel 23 liter, hier genoot ze heerlijk van., ze zaten al vlakbij België , nog 64 minuten en ze zouden weer pauze  houden, maar na 12 minuten moest Truus heel nodig naar de wc, dus stopten ze bij een wegrestaurant, daar waren wel 22 wc s , Truus ging er heen en toen ze klaar was, en haar handen had gewassen met 14 liter water, en 15 kilo zeep, liep ze terug naar de auto, maar ze liep 25 seconden en toen stond er een bord met; ijs te koop! Truus had nog 18 euro dus ging ze ijs halen, 19 liter ijs had ze gehaald, hier hebben ze heerlijk van gegeten. Om 2 uur in de middag kwamen ze in Parijs, ze gingen naar het Disney hotel en checkten in, ze moesten 33 minuten wachten want de kamers waren nog niet gereed, het hotel hing vol met kerstverlichting en in de aankomsthal stond een hele mooie kerstboom, maar ze moesten nog even wachten dus besloten ze een spelletje te gaan midgetgolfen , er waren 32 holes , maar na nummer 26 bleek Vader al de beste te zijn. Het was zeer geslaagd het golfen, het zou in totaal 61 minuten duren.

Op een gegeven moment zijn ze naar hun kamers gegaan, Henk en Tinie een kamer 34 , en Kevin en Truus samen op een kamer. Ze hebben hun koffers uitgepakt, dit duurde 54 minuten, Tinie had 35 onderbroeken mee, veel te veel natuurlijk haha! Het was een gezellige boel. Klop Klop, Vader klopte op de deur van Kevin en Truus; nog 43 minuten en dan gaan we naar het restaurant! Is goed! antwoorde ze!

Ze kwamen in het restaurant van het hotel en daar gingen ze aan tafeltje 55 zitten, ze bekeken de menu-kaart, er stonden wel 70 menu s op, Vader koos menu 28, was iets van zalm, Moeder nummer 47 , saté stokjes met nasi, Kevin bestelde nummer 56, gebakken aardappeltjes met frikandellen en mayo en appelmoes, Truus bestelde nummer 38, vissticks met salade en soep, ze hadden nu allemaal wat besteld, maar ze moesten wel even op hun eten wachten, wel 68 minuten, maar toen ze het op hadden smaakte het hun heerlijk.

De volgende dag gingen ze naar het pretpark, ze moesten 37 minuten lopen voordat ze er waren, er waren wel 66 attracties, ze hebben een paar dagen geweldig genoten en zijn toen weer naar huis gereden.

thuis aangekomen hebben ze gelijk een kerstboom gekocht, en het hele huis versierd, in de boom gingen wel 45 ballen, en 42 slingers , het is bijna kerst! riep Kevin!  ja, sprak moeders, het worden hele gezellige dagen.

Vader en moeder gingen boodschappen halen voor de kerst, 27 liter wijn hadden ze gehaald, en 42 kilo vlees, moeder zei nog tegen vader; kunnen we niet beter  58 kilo vlees halen? Ze hadden alle boodschappen en zijn toen weer naar huis gegaan, de rit duurde 41 minuten, thuis aangekomen is moeder gelijk vlees gaan braden, maar bij kilo  29 was ze het wel  een klein beetje zat.

De kerstboom stond mooi in een hoek van de kamer, er hingen wel 50 lichtjes in. Kerstavond gaan ze altijd getrouw naar de kerk met zijn viertjes, zo ook dit jaar, er brandden wel  63 kaarsen in de kerk, ze hebben veel gezongen en gebeden en een kaarsje aangestoken, het was een leuke avond. Eerste kerstdag is het gewoonlijk getrouw , tijd voor de kadootjes, er lagen er wel 52 onder de boom, ze begonnen eerste kerstdag met een heerlijk ontbijtje, moeder had 30 eieren gekookt voor het hele gezin, ook had moeder 31 croissantjes , ze hebben heerlijk ontbeten. Na het ontbijt  gingen ze bordspelletjes doen, mens erger je niet, Kolonisten van Katan , monopoly, ja, dit was erg gezellig, na 65 minuten gespeeld te hebben had moeder voor iedereen een heerlijk kop warme chocolademelk met slagroom, het was een gezellige boel. Ze hadden ook een konijn, Flappie, maar eerste kerstdag zat ie niet meer in zijn hok, hij lag bij het avondmaal op tafel.

Beide dagen hebben ze  48 kilo vlees gegeten, Het avondmaal duurde 39 minuten, na het avondeten hebben Vader en Kevin 40 minuten geschaakt,  Vader had gewonnen. Moeder had ook koekjes gebakken, wel  57 stuks, de koekjes moesten wel 59 minuten in de oven.

Het was al laat en over  49 minuten zouden ze naar bed gaan. Tweede kerstdag hebben ze ook een heerlijk ontbijtje gegeten, dit duurde 46 minuten, het avondeten was ook heerlijk, ze hebben iets van 44 kilo gegeten hihi, nu moet iedereen bingo hebben, dit is een eigen geschreven verhaaltje terug te lezen op www.wander1401.nl   

 

                                                                  ***Wander2019***

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaasbingo verhaal 2020

 

 

 

 

Het is bijna 5 december, Sint en zijn 72 pieten waren al druk met alles, ze waren 74 kadootjes aan het inpakken, Sint had ook 35 verlanglijstjes gekregen, 1 sprong eruit, ze vroeg 3 miljoen euro aan de Sint, haha, de Sint moest er wel om lache.

Er was ook een snoeppiet , die at alle dagen wel 6 kilo snoep, op een gegeven moment zei snoeppiet tegen de Sint;; Ik heb een pijn aan mijn gebit Sint! Dan moet je naar de tandarts sprak Sint, zo gezegd , zo gedaan, snoeppiet ging om 14 uur naar de tandarts, Oh! ik zie het al , sprak de tandarts; je hebt wel 15 gaatjes,, al je tanden en kiezen moeten getrokken worden, wel 36, de snoeppiet kreeg 16 verdovingen en toen werden ze getrokken, hij kreeg een onder en bovengebit, 2 dus, haha ondergebit zoekt bovengebit, om samen mee te eten.

Het is een drukke tijd voor de Sint,, het zou nog 8 acht dagen duren voordat het Sinterklaasfeest gevierd word.

Kookpiet bereidde de lekkerste gerechten voor de Sint en zijn pieten, goulash speculaas, stamppot pepernoten, pepernoteshoarma, ze konden er wel 4 kilo per dag van op, ja, ze aten goed.

De Sint en zijn pieten hebben een druk programma , zo zouden ze 7 ziekenhuizen bezoeken, en  11 scholen, daar hadden ze 9 dagen voor.

Op  een dag zei de Sint, pieten, we gaan een weekje op vakantie, pak maar 24 koffers in, ze gingen naar Ipietsa, ze zouden er  12 uur over vliegen, ze namen daar een hotelletje  en kwamen om 21 uur aan. De Sint kreeg kamer 62, en zeurpiet kreeg kamer 32, er waren nog 52 kamers voor alle andere 70 pieten.. Sint ging die avond om 10 uur naar bed.

De volgende dag hadden ze zin om te zwemmen ,ze gingen naar het pietodroom,  41 pieten ook, ze zijn met een bus gegaan, lijn 55, ze hebben heerlijk gezwommen, er was ook een glijbaan van wel 25 meter lang, daar gingen 27 pieten vanaf , maar van het vele zwemmen, wel  42 baantjes, hadden ze toch wel trek in eten gekregen, dus zijn ze naar een restaurant gegaan, , ze bestelden 69 frikandellen , 43 kroketten, en nog eens  63 bami schijven , ze aten er ook nog eens 13 liter mayonaise bij ,en 22 liter curry , ze hebben hun buikjes heerlijk rond gegeten.

Ze hadden het heerlijk op vakantie, nog 26 dagen en dan zouden ze vertrekken naar Nederland

Het grote boek is heel belangrijk, daar staan wel 66 adressen per pagina in, nee, daar kan de Sint niet zonder, op pagina 54 staan adressen van 65 kindjes die ziek zijn, deze kinderen werden extra verwend .

De Sint werd op een ochtend wakker, het was 18 november, goed geslapen vroeg hoofdpiet aan de Sint, sint sprak; ik moest wel 51 scheten laten vannacht, ik heb last van luchterigheid, en weer liet de Sint een scheet, en nog eentje en nog eentje, die ochtend liet de Sint er nog wel eens 73, dan moeten we naar een dokter, sprak de Hoofdpiet, zo gezegd zo gedaan, de Hoofdpiet en de Sint zaten om 17 uur bij de dokter in de wachtkamer, ppppffff, en nog een scheet, pppffff en nog eentje, in totaal wel 61, ze kwamen bij de dokter en de Sint sprak tegen de dokter; ik ben zo luchterig, tja , zei de dokter, ppfff en nog een scheet, kleed u maar even uit en ga maar op de tafel liggen op uw buik, dat deed de Sint, daar lag hij, en toen pakte de dokter een hele lange stok met een hele grote haak eraan, wat gaat u doen dokter? sprak de Sint bang, De dokter sprak; ik doe even een raampje open, want het stinkt hier hahaha

De Sint had in het grote boek 71 verlanglijstjes, een meisje vroeg aan de Sint of ie corona kon uitbannen, trouwens, de Sint had 72 duizend mondkapjes bestelt, deze wil die aan alle ouders en kinderen geven, het zal een heel ander feest worden dan andere jaren door de corona, zo zouden wel 68 kinderen niet op de schoot gaan zitten van de Sint.

De sint bekeek nog eens 34 verlanglijstjes, er moesten wel 33 kadootjes extra mee.  56 kinderen vroegen een nieuwe fiets, 67 kinderen een brandweerwagen, 31 meisjes een pop,  46 kinderen lego , de dag brak aan dat ze naar Nederland zouden gaan, 37 pieten verlangde weer naar Holland, ze zijn met zijn allen met een trein van wel 64 meter naar Holland gereisd , ze hadden 57 cadeautjes per zak, en ze namen wel 58 zakken mee. Het zou een hele andere aankomst worden dit jaar, zo zouden de groepen kinderen niet groter dan 30 mogen zijn, de treinreis duurde 19 uur, ze kwamen 20 uur aan, 60 kinderen wisten waar de Sint aan zou komen, die stonden hun dan ook op te wachten, het was het Centraal station in Amsterdam.

28 kindjes zongen welkom Sinterklaasje, ze kenden wel 29 Sinterklaasliedjes, de Sint vond het wel vermakelijk, 40 pieten waren kotsmisselijk geworden van de lange reis terwijl ze wel reispilletjes hadden gehad, wel 50 in totaal.

23 pieten laadde alle cadeautjes uit de trein, die gingen in een vrachtwagen van wel 38 meter lang, 39 kinderen vroegen aan Sinterklaas  speculaaspoppen , 49 kinderen vroegen een chocoladeletter, de Sint had zoiets van; wat zijn die lieve kinderen snel tevreden, er waren ook 48 die een nieuwe spelcomputer vroegen, de Sint zou alle kinderen verwennen met een mooi cadeau.

Zeurpiet zeurde er vrolijk op los, hij bleef maar zeuren, Siiinnntt?? hoe lang blijven we in Nederland? Hebben we wel genoeg cadeautjes? hij bleef maar zeuren, Sint werd er helemaal crazy van. Hou eens op met zeuren zeurpiet, sprak de Sint!.

Van het station naar het hotel zou 45 minuten reizen duren, onderweg zou de Sint stoppen bij nummer 59, daar zat een jongetje in een rolstoel thuis, daar had de Sint een speciaal cadeautje voor, daar aangekomen klopte de Sint op de deur, zette het cadeautje voor de deur, en verdween weer, het jongetje kreeg een nieuwe rolstoel van de Sint, hij was dolgelukkig.

Die avond hebben de pieten  53 schoentjes gevuld, 47 kinderen hadden een hele mooie tekening gemaakt voor de Sint.  en dan als laatste nummer komt nummer 44, nu moeten jullie allemaal bingo hebben, www,wander1401.nl  kun je dit lezen

 

                                                                    gemaakt door Levenskunstenaar Wander